Danske Saxo Bank tror på kjøttforbud neste år

0

Den danske investeringsbanken Saxo Bank har nylig gitt ut en analyse om det kommende året, som får flere til å reagere. CNBC omtaler rapporten som «opprørende spådommer», skriver Børsen Dagbladet.

Saxo Bank mener at den globale økonomien er på vei inn i et skifte til «krigsøkonomi», og en av de mer oppsiktsvekkende spådømmene i rapporten er at det kommer forbud mot kjøtt neste år. Kjøttproduksjon står for 57 prosent av alle matproduksjonsutslippene, ifølge Nature Food. Flere land har et mål om nå nullutslipp, og da er det naturlig at flere kutter ned på kjøttproduksjonen, mener banken.

CNBC kaller rapporten «opprørende».

En nasjon som «ønsker å gå foran andre» med hensyn til sitt klimakred, kan bestemme seg for å beskatte kjøtt kraftig fra 2025 og kan forby alt innenlandsk produsert levende animalsk kjøtt helt innen 2030, sa Saxo Market Strategist Charu Chanana.

«Jeg ville ikke bli overrasket over å se skoler i Danmark og Sverige forbyr kjøtt totalt, det kommer definitivt til å gå den veien,» sa Jakobsen fra Saxo til CNBC. «Det høres sprøtt ut for oss gamle,» la han til.

Kroppen greier ikke å ta opp viktige næringsstoffer fra mange vegetariske kjøtterstatninger

Det «grønne skiftet» krever en overgang til mer plantebasert kost, og stadig flere bytter ut kjøttmiddagen eller skinkepålegget med vegetariske kjøtterstatninger. Tilbudet av slike produkter i butikkene har også blitt mye større i de siste årene.

Men hvordan virker et slikt bytte på helsa?

Det vet vi svært lite om, ifølge Inger-Cecilia Mayer Labba fra Chalmers tekniska högskola. Hun og kollegaene har nå forsøkt å finne ut mer.

Det er Forskning.no som skriver dette.

Antinæringsstoffer

Forskning.no skriver:

Planter som bønner, erter og korn inneholder en type stoffer som kalles fytater. Dette er såkalte antinæringsstoffer, som hindrer kroppen i å ta opp næringsstoffer.

I prosessen som skiller ut proteinene fra de andre stoffene i planten, konsentreres også fytater i proteinproduktet. Når vi fordøyer produktet, binder fytatene seg til zink og den typen jern som finnes i plantekost.

Dette fører til at kroppen ikke klarer å ta opp disse mineralene.

Labba og kollegaene har beregnet at de som spiser disse produktene, vil ta opp ekstremt lite zink og jern fra maten.

En ekspertuttalelse fra Nasjonalt råd for ernæring i 2021 bekrefter at vi vet lite om helseeffekten av plantebaserte burgere og pølser. De understreker også at det er store forskjeller i både innholdet og næringskvaliteten mellom ulike kjøtterstatninger.

Den svenske studien er publisert her:

I. C. M. Labba, m.fl, Nutritional Composition and Estimated Iron and Zinc Bioavailability of Meat Substitutes Available on the Swedish Market, Nutrients, September 2022.

Kommentar: Teknokratene leker Gud igjen

Drivet mot det kjøttfrie samfunnet er en del av det «grønne skiftet», men like lite som «det grønne skiftet» klarer å finne ut hvordan vi skal holde oss varme, produsere mat og holde industrisamfunnet i gang, like lite aner teknokratene som står bak dette hva som vil være konsekvensene av å erstatte kjøtt med planter og syntetisk, kunstig kjøtt.

Les: Kunstig kjøtt. Den merkelige saka om Dr. Jekyll og Mister Gates.

Det første «dyrka kjøttet» er nå for første gang godkjent for konsum

En ting er at mennesket antakelig ikke får i seg nok næring gjennom de plantebaserte produktene, en annen ting er hva det kunstige «kjøttet» vil gjøre med organismen. Det er det ingen som vet.

Men som med energiomlegginga, har de hastverk. Alt skal gjøres innen 2030, fordi «klima», fordi «bærekraftmålene».

Mennesket er skapt av å konsumere dyrefett og dyreprotein. Vi hadde neppe hatt den store hjernen vi har uten at våre forfedre i millioner av år hadde fått i seg dyrefett.

Nå skal man gå til angrep mot produktet av millioner av års evolusjon gjennom drastiske, drakoniske tiltak. De leker Gud. Men noen få folk kommer til å bli ekstremt rike på dette også. Og vi antar at de kommer til å få i seg de indrefiletene de måtte ønske mens de lar massene spise søppel.

Les: FNs agenda 2030 er en krig mot bønder over hele verden

Gourmetmat til eliten – insekter til massene

Forrige artikkelDen lysskye gruppa som brakte påbud om munnbind til Storbritannia
Neste artikkelRapport: CIA leder sabotasjeangrep inne i Russland