Lekket rapport: Det tyske militæret forbereder seg på potensiell krig med Russland

0
Soldater fra Bundeswehr under trening / Foto: Bundeswehr

Et lekket konfidensielt strategidokument viser at Tyskland forbereder seg på en potensiell krig med Russland, ettersom det øker budsjettet og planlegger å bli verdens tredje største militærforbruker.

Av Ben Norton, Multipolarista

Tysklands ledende magasin Der Spiegel fikk tak i et lekket konfidensielt strategidokument som avslører at landets militære forbereder seg på en potensiell krig med Russland.

Det tyske militæret, Bundeswehr, publiserte det hemmelige dokumentet på 68 sider internt i september.

Sjefen for Bundeswehr, generalinspektør Eberhard Zorn, advarte om at Tyskland kunne bli angrepet, og han foreslo planer for en fremtidig væpnet konflikt med Russland.

Rapporten hevder at Tyskland står overfor «eksistensielle» trusler.

Dokumentet åpner sånn og sier: «Krig i Europa er en realitet igjen.» Den spår at det mest sannsynlige scenariet vil være en konflikt med Russland på NATOs østflanke.

Der Spiegel bemerket at strategidokumentet understreker behovet for «avskrekking».

I løpet av de siste tiårene har det tyske militæret fokusert på små, spesialiserte enheter, men denne rapporten sier at de væpnede styrkene nå vil prioritere å trene store enheter som alltid er klare for krig.

Dokumentet bekrefter Bundeswehrs forpliktelse til det USA-ledede NATO-kartellet, men gjør det også klart at Berlin begynner å se sin egen strategiske autonomi uavhengig av Washington.

Der Spiegel oppsummerte dokumentet som en skisse til en «megareform» av de væpnede styrkene.

Den tyske avisen har ikke oversatt artikkelen til engelsk, og den oppsiktsvekkende rapporten fikk nesten ingen omtale i engelskspråklig presse.

Tyskland planlegger å bli verdens tredje største militærforbruker

Som medlem av NATO og de facto leder av EU, har Tyskland spilt en betydelig rolle i den vestlige proxy-krigen mot Russland som begynte i 2014, da et amerikansk-sponset statskupp med vold styrtet Ukrainas demokratisk valgte nøytrale regjering og installerte et sterkt anti-russisk, pro-vestlig regime.

Dette USA-støttede kuppet satte i gang en borgerkrig i Ukraina. I et forsøk på å få slutt på volden hjalp Tyskland og Frankrike Ukraina med å forhandle frem Minsk II-avtalen med Russland i 2015. Berlin skulle garantere at Kiev implementerte avtalen, men Ukraina nektet å gjøre det – og Washington frarådet det å oppfylle sine politiske forpliktelser .

Tyskland og Frankrike ble generelt sett på som mindre aggressive mot Russland enn USA. Men da Russland invaderte Ukraina i februar 2022, endret situasjonen seg totalt.

Tysklands forbundskansler Olaf Scholz beskrev eskaleringen av proxy-krigen som et «vendepunkt» for Europa. Regjeringen hans tok raskt fatt på den første betydelige remilitariseringen av landet siden slutten av den første kalde krigen.

Scholz kunngjorde at administrasjonen hans ville opprette et «spesielt forsvarsfond» på 100 milliarder euro, i tillegg til det tyske militærbudsjettet på 50 milliarder euro per år.

I juni godkjente Tysklands parlament, Forbundsdagen, dette spesialfondet.

Reuters rapporterte at Tyskland planlegger å bruke minst 2% av sitt BNP til militære utgifter, «gjør det til verdens tredje største militærforbruker bak USA og Kina.»

Tysklands militærbudsjett forventes å vokse til nesten €60 milliarder innen 2023, mer enn €70 milliarder innen 2024, og til slutt €80 milliarder innen 2030.

Bundeswehr utvider sin rolle i NATO

Gjennom proxy-krigen i Ukraina spiller Tyskland også en mer aktiv rolle i NATO.

New York Times rapporterte i juni at det amerikanske militæret bruker baser i Tyskland for å trene ukrainske tropper, og Tyskland ble hjemsted for en koalisjonscelle av vestlige militære som har planlagt proxy-krigen mot Russland:

Kort tid etter at Russland invaderte Ukraina i februar, etablerte [US]-hærens 10. spesialstyrkegruppe, som før krigen hadde trent ukrainske kommandosoldater ved en base i landets vestlige del, stille en koalisjonsplanleggingscelle i Tyskland for å koordinere militær bistand til ukrainske kommandosoldater. og andre ukrainske tropper. Cellen har nå vokst til 20 nasjoner.

I september sendte Tyskland flere tropper til en permanent NATO-utplassering i Litauen, et tidligere medlem av Sovjetunionen som ligger nær grensen til Russland.

I oktober satte Berlin i gang en NATO-militærøvelse i Litauen som vil involvere omtrent 5000 tyske tropper.

Tyskland remilitariserer med «spesialbudsjett» på 100 milliarder euro

Remilitariseringen av Tyskland har støtte fra både den sentrumvenstre sosialdemokratiske regjeringen så vel som den høyreorienterte opposisjonen.

Det tyske statsmediet DW forklarte i juni:

regjeringen har slått seg sammen med de viktigste opposisjonspartiene for å endre grunnloven og tillate 100 milliarder euro (107 milliarder dollar) i ekstra gjeld for å oppgradere militæret – en enestående hendelse i Forbundsrepublikkens historie.

Det kommer på toppen av årets rekordforsvarsbudsjett på 50,4 milliarder euro og vil bli brukt i løpet av de neste fem årene.

DW bemerket at disse militære utgiftene kommer i tillegg til støtten på mange milliarder av euro som Tyskland har gitt Ukraina i proxy-krigen med Russland.

Det eneste store politiske partiet som motsetter seg remilitariseringen av Tyskland er Die Linke (Venstrepartiet). DW rapporterte:

Venstrepartiet i Tyskland er landets eneste store politiske gruppering som fundamentalt avviser Bundeswehrs tilleggsfinansiering. Det kaller spesialfondet en «hjørnestein for permanent militarisering» i Tyskland.

«Kjøpet av atombombefly som F-35, nye tanksystemer og væpnede droner sender aksjekursene og fortjenesten til de store våpenprodusentene til himmels,» sier Sevim Dagdalen, talskvinne for internasjonal politikk i Linkes parlamentariske gruppe.

I mellomtiden, sier hun, øker fattigdommen i Tyskland.

Ifølge DW vil 41 milliarder euro av dette spesialfondet gå til Bundeswehrs luftvåpen, som planlegger å kjøpe CH-47F Chinook-helikoptre fra det amerikanske selskapet Boeing og F-35 jagerfly fra Lockheed Martin, samt Eurofighter Typhoon-kampflyet fra det paneuropeiske selskapet Airbus.

Tyskland har allerede bestilt Heron TP væpnede droner fra Israel.

Bundeswehrs marine vil motta 19 milliarder euro for å modernisere sine styrker med U12-ubåter og andre kampbåter.

Bundeswehrs bakkestyrker ble bevilget 17 milliarder euro til å kjøpe pansrede personellvogner og flere kampkjøretøyer, inkludert potensielt stridsvogner.

Tyskland har for tiden tropper i Mali , som en del av et FN-oppdrag i det vestlige Afrika, selv om Berlin har hevdet at de vil trekke dem tilbake innen 2024.


Denne artikkelen ble først publisert i Multipolarista:

German military preparing for potential war with Russia, leaked internal report reveals

Forrige artikkel«Died Suddenly»: Dokumentar som kastar lys på fiberproppar i blodårene går viralt
Neste artikkelCovid-19 accountability hearing: En rundeborddiskusjon i Washington DC
Ben Norton er journalist, forfatter, analytiker og filmskaper. Han er grunnlegger og redaktør av Geopolitical Economy Report, og er basert i Latin-Amerika.