Det blir kamp om den planlagte vindkraftutbygginga i Østfold

0
Zephyr møter folkelig motstand mange steder i landet. Skjermdump fra Twitter.

Det var fullt hus i Storsalen på Furulund allbrukshus i Aremark onsdag 16. november, arrangørene hadde invitert et sterkt innlederteam fra Motvind som både forklarte om konsekvensene av vindkraftutbygging og avkrefta løgnene om kraftkrisa. 

Av Romy Rohmann

Zephyr og Østfold Energi har planer om å bygge et Vindkraftverk i Aremark og kommer til å møte motstand, det blei offisielt stifta ei avdeling av Motvind i Østfold, med et foreløpig «interimsstyre» fram til et årsmøte som skal avholdes i 2023. I dette «interimsstyret» sitter  Kristin Brath, Svein Syversen, Hans Petter Hannaas Aslakstrøm, Grete Brustad Nilsen og Bjørn Borgund.

Hogne Hongset, rådgiver for Motvind Norge fortalte de oppmøtte av vi ikke har ei energikrise i Norge. Han gikk gjennom historia fra tida strøm ble regna som en del av infrastrukturen og blei distribuert til folk og industri til produksjonspris og fram til strøm blei ei vare som nå selges på et marked til «fantasipris». Strøm og energi har blitt et spekulasjonsobjekt både før sjølve produksjonen har starta og salget til forbrukere i inn og utland også er i gang. Våre politikere som har stått for denne utviklinga fikk så hatten passa.

Hogne Hongset.

Hogne Hongset kom med fakta som avslører løgnene vi får servert om kraftunderskudd.

Åslaug Haga, administrerende direktør i NORWEA og Knut Kroepelien, administrerende direktør i Energi Norge, skriver i VG 21.2. under tittelen «Uten mer vindkraft får vi kraftunderskudd». Artikkelen er et godt eksempel på den gamle propagandateknikken med å gjenta et budskap mange ganger, i håp om at det da framstår som en sannhet.

Dette han du lese mer om her. https://motvind.org/hogne-hongset-haga-og-kroepelien-feilinformerer/

Hogne Hongset har også sammen med andre vært medforfatter for rapporten Energipolitikk på naturens premisser.

Odd Handegård skrev også om dette i går.

Siri Fjeseth som er leder for Folkehelseutvalget i Motvind gikk gjennom de helsemessige konsekvensene av å leve med vindturbiner i sitt nærmiljø, dette var stikkordene hun snakket rundt.

  • Støy
  • Skyggekast
  • Forurensning
  • Iskast
  • Lysforurensning
  • Tap av rekreasjonsområder
  • Verditap på bolig/fritidsbolig
  • Sumeffekt og kumulativ effekt
  • Splittede lokalsamfunn

Les mer her: https://motvind.org/kategori/folkehelse/

Siri kjenner kanskje flere fra dette oppslaget i Klassekampen som det refereres til her. Vi som sloss mot vindkraftutbygging, kjemper mot sterke krefter. Vindkraftmafiaen skyr ingen midler.

Biolog Rune Aae gikk gjennom vindturbinenes påvirkning på spesielt fuglelivet.

NRK har hatt noen oppslag og delt noen bilder om dette som her

Sist ut av innlederne var 1. nestleder i Motvind Norge John Fiskvik, som snakket om hvor viktig det er å være tidlig ute, avvise enhver behandling i kommunene, fordi lovverk og kommuner blir overkjørt dersom prosessen er startet.  

På årets Arendalsuka hadde Motvind et seminar om disse lovbruddene, vi har skrevet om dette på Steigan.no den 22.august

«Lovbrudd får pågå! I vindkraftnæringen kan dette skje fordi lovbruddene er «grønne». Det offentlige nekter å etterleve sin plikt til ulovlighetsoppfølgning av «grønne» lovbrudd.  

Dette er et sterkt panel som bør inviteres dersom kraftutbyggere har planer i kommunene du bor i.

Før stiftelsesmøtet for Motvind Østfold startet fikk deltakerne en sterk appell fra ei fra nabokommunen Marker, hvor Norges høyeste vindturbiner som rager 210 meter til værs er plassert.

Forrige artikkelHvordan en dårlig kildebelagt AP-historie nesten utløste tredje verdenskrig
Neste artikkelStudie: Større risiko for å få covid igjen dersom du bruker Pfizers Paxlovid-pille