‘Terrorkrigen’ kan være i ferd med å ramme Europa

0
Collage fra PressTV

Undervurder aldri et såret og råtnende imperium som kollapser i sanntid. Pepe Escobar advarer europeerne om at Imperiet vil la sitt raseri gå ut over dem i neste omgang. De må ikke innbille seg at deres status som «allierte» beskytter dem på noen måte.

Av Pepe Escobar, 24. oktober 2022  

Imperialistiske funksjonærer, selv i en «diplomatisk» kapasitet, fortsetter frekt å erklære at deres eksepsjonelle kontroll over verden er noe er støpt i betong.

Hvis det ikke er tilfelle, kan konkurrenter dukke opp og stjele rampelyset – monopolisert av amerikanske oligarkier. Det er selvfølgelig en absolutt forbudt tanke.   

Imperiets modus operandi mot geopolitiske og geoøkonomiske konkurrenter forblir den samme: snøskred av sanksjoner, embargoer, økonomiske blokader, proteksjonistiske tiltak, kansellere kultur, militær opptur i nabolandene og diverse trusler. Men mest av alt, krigshissende retorikk – som for tida har nådd høyt febernivå.

Hegemonen kan være «gjennomsiktig» i det minste på dette domenet fordi den fortsatt kontrollerer et massivt internasjonalt nettverk av institusjoner, finansielle organer, politikere, administrerende direktører, propagandabyråer og popkulturindustrien. Derfor denne antatte usårbarheten som avler frekkhet. 

Panikk i «hagen»

Sprengningen av Nord Stream (NS) og Nord Stream 2 (NS2) – alle vet hvem som gjorde det, men den mistenkte kan ikke navngis – tok oss til det neste nivået i det todelte imperialistiske prosjektet med å ta fra Europa tilgangen billig russisk energi og ødelegge tysk økonomi.

Fra et imperialistisk perspektiv er det ideelle underplottet framveksten av et USA-kontrollert Intermarium – fra Østersjøen og Adriaterhavet til Svartehavet – ledet av Polen, som utøver en slags nytt hegemoni i Europa, i hælene på Three Seas Initiative.

Les: Polens doble agenda i Ukraina

Men slik det er nå, er det fortsatt en våt drøm.  

På den tvilsomme «etterforskningen» av hva som egentlig skjedde med NS og NS2, ble Sverige innsatt i rollen som The Cleaner, som om dette var en oppfølger av Quentin Tarantinos krim-thriller Pulp Fiction .

Det er derfor resultatene av «etterforskningen» ikke kan deles med Russland. Rengjøreren var der for å slette alle inkriminerende bevis.

Når det gjelder tyskerne, aksepterte de villig rollen som bonde i sjakkspillet. Berlin hevdet det var sabotasje, men ville ikke våge å si fra hvem. 

Dette er faktisk så skummelt som det kan bli, fordi Sverige, Danmark og Tyskland, og hele EU, vet at hvis du virkelig konfronterer imperiet, offentlig, vil imperiet slå tilbake og produsere en krig på europeisk jord. Dette handler om frykt – og ikke frykt for Russland.

Imperiet har rett og slett ikke råd til å miste «hagen». Og «hage»-elitene med en IQ over romtemperatur vet at de har å gjøre med en psykopatisk seriemorder som rett og slett ikke kan blidgjøres. 

I mellomtida varsler General Vinters ankomst til Europa en sosioøkonomisk nedstigning i en malstrøm av mørke – ufattelig bare for noen måneder siden i menneskehetens antatte «hage», så langt borte fra bulderet i «jungelen».

Vel, fra nå av begynner barbariet hjemme. Og europeere bør takke sin amerikanske «allierte» for det, for dyktig å ha manipulert de fryktsomme reddharene av noen vasaller som kaller seg EU-eliter.

Mye farligere er imidlertid et spøkelse som svært få er i stand til å identifisere: den nært forestående syrianiseringen av Europa. Det vil være en direkte konsekvens av NATOs tilbakeslag i Ukraina.

Fra et imperialistisk perspektiv er utsiktene på den ukrainske slagmarken dystre. Russlands spesialmilitære operasjon (SMO) har sømløst forvandlet seg til en Counter-Terror Operation (CTO): Moskva karakteriserer nå åpent Kiev som et terrorregime.

Smerteskruen dras gradvis til, med kirurgiske angrep mot ukrainsk kraft-/elektrisitetsinfrastruktur som er i ferd med å ødelegge Kievs økonomi og militære totalt. Og innen desember er det ankomst på frontlinjene og baksiden av en riktig trent og høyt motivert kontingent nylig mobiliserte soldater.

Det eneste spørsmålet gjelder timeplanen. Moskva er nå i ferd med å sakte, men sikkert halshugge stedfortrederen i Kiev, og til slutt knuse NATOs «enhet».

Prosessen med å torturere EUs økonomi er nådeløs. Og den virkelige verden utenfor det kollektive Vesten – det globale sør – er med Russland, fra Afrika og Latin-Amerika til Vest-Asia og til og med deler av EU.

Det er Moskva – og i all hovedsak ikke Beijing – som river i stykker den hegemonutviklede «regelbaserte internasjonale orden», støttet av sine naturressurser, matforsyning og pålitelig sikkerhet.

Og i koordinering med Kina, Iran og store eurasiske aktører, jobber Russland for til slutt å avvikle alle de USA-kontrollerte internasjonale organisasjonene – ettersom det globale sør blir praktisk talt immun mot spredningen av NATO-psyops.

Syrianiseringen av Europa

På den ukrainske slagmarka er NATOs korstog mot Russland dømt – selv om flere enheter har så mye som 80 prosent NATO-personell i kampstyrkene. Wunderwaffen som HIMARS er få og langt mellom. Og avhengig av resultatet av det amerikanske mellomvalget, vil våpenberedskapen tørke ut i 2023. 

Ukraina, innen våren 2023, kan være redusert til ikke mer enn et fattig, svart hull. Den keiserlige plan A forblir afghanisering: å operere en hær av leiesoldater som er i stand til målrettet destabilisering og/eller terroristinngrep i den russiske føderasjonen.  

Parallelt er Europa pepret med amerikanske militærbaser.

Alle disse basene kan spille rollen som store terrorbaser – omtrent som i Syria, i al-Tanf og det østlige Eufrat. USA tapte den lange proxy-krigen i Syria – der de instrumentaliserte jihadister – men har fortsatt ikke blitt kastet ut.   

I denne syrianiseringsprosessen av Europa kan amerikanske militærbaser bli ideelle sentre for å regimentere og/eller «trene» skvadroner av øst-europeiske emigranter, hvis eneste jobbmulighet, bortsett fra narkotikavirksomheten og organsmugling, vil være som – hva annet – imperiets leiesoldater, som kjemper uansett hvilket brennpunkt for sivil ulydighet som dukker opp i et fattig EU.

Det sier seg sjøl at denne New Model Army vil bli fullstendig sanksjonert av Brussel-eurokratiet – som bare er NATOs PR-arm.

Et de-industrialisert EU viklet inn i flere lag av giftig innbyrdeskrig, der NATO spiller sin utprøvde rolle som Robocop, er det perfekte Mad Max-scenarioet sammenstilt med det som ville vært, i det minste i de amerikanske Straussians / neo-cons drømmer, ei øy av velstand: den amerikanske økonomien, det ideelle reisemålet for global kapital, inkludert europeisk kapital.

Imperiet vil «miste» kjæledyrprosjektet sitt, Ukraina. Men den vil aldri akseptere å miste den europeiske «hagen».


Originalen til denne artikkelen ble publisert på iranske PressTV: The ‘War of Terror’ may be about to hit Europe


Les: Det gjør vondt når imperier brister

Forrige artikkelDet parasittiske genet
Neste artikkelKreml: Putin åpen for samtaler om Ukraina helt fra begynnelsen
Pepe Escobar
Pepe Escobar er spaltist i The Cradle, redaktør i Asia Times og en uavhengig geopolitisk analytiker med fokus på Eurasia. Siden midten av 1980-tallet har han bodd og jobbet som utenrikskorrespondent i London, Paris, Milano, Los Angeles, Singapore og Bangkok. Han er forfatter av utallige bøker; hans siste er Raging Twenties.