Det parasittiske genet

0

Av George Chabert, Trondheim.

«Europa er en hage; det meste av resten av verden er en jungel», sa nylig mannen som representerer EUs utenrikspolitikk. – «Vi vil si at vi ble tvunget til å gripe et territorium, for å bringe orden og opprettholde sikkerheten.» Adolf Hitler, 16. juli 1941.

Europa plyndringstokt begynte år 1096. Den tok fart på 1400-tallet og kom til å omfatte hele kloden. Der andre sivilisasjoner herjet nå og da i begrensede geografiske områder, har Europas og dets amerikanske etterkommers utnyttelse av verden vært grenseløs og konstant. Plyndring og undertrykkelse ble etter hvert Vestens genetiske atferd.

Dens modus operandi er alltid det samme: 1. Påstå åndelig, politisk eller moralsk overlegenhet; 2. Erobre med makt, enten militær eller økonomisk, det ønskede byttet; 3. Uttømme ressursene og forvandle byttet til en karikatur av et vestlig samfunn.

Før i tiden var kristendommen påskuddet, senere erstattet med «demokratiet». Det neste blir nok «sosialt kjønn», som i sine mest fargerike varianter er uakseptabel for de alle fleste mennesker. Enda en anvendelig rettferdiggjøring for tilintetgjørelsen av utpekte stater som fortsatt nekter å gi opp sine ressurser for en neve dollars.

Den pågående krig som Vesten erklærte mot Russland, med Kina i sikte, kjenner ingen ideologisk deling. Høyre i alle sine nyanser, og venstresiden fra rosa til Rødt i Norge. Demokrater og Republikanere i USA. Krigslystne grønne partier med tyske die Grünen i spissen nå tilhengere av NATO. Det skyldes ikke bare at politikernes underdanighet overfor USA er en forutsetning til å bli valgt og holde seg ved makten. Alle har jo skjønt at det som til syvende og sist står på spill er de gode tider da Vesten hadde resten av verden i sin hule hånd.

Hva nå? «Jungelen», bebodd av minst 85% av menneskeheten, har kommet sammen i en delt avsky for sine tidligere herrer. Kina, India, Russland, Brasil, Iran, Tyrkia og Sør-Afrika, framskynder avskaffelsen av dollaren som verdensvaluta og utfordrer Vesten teknologisk og militært. Den økonomiske krisen gjør seg gjeldende i USA, plaget med selvpåført astronomisk statsgjeld som følge av sine uendelige kriger. Europa på sin side er første offeret i den pågående valsen av vestlige sanksjoner mot sine motstandere: «Vi risikere en massiv avindustrialisering av det europeiske kontinentet», sa nylig belgisk statsministeren til Financial Times.

Og den nåværende krigen? «Det eneste europeerne hører i dag er bevilgningen av ytterligere milliarder til kjøp av våpen. Flere våpen, flere dødsfall. Mer krig! Vi er gisler av feilberegninger, store ord, irritasjon og tankeløse handlinger. Vi balanserer på kanten av en vulkan», sa tidligere fransk president Sarkozy 23. oktober til Journal du Dimanche. Sabotasjen av viktige rørledninger til Tyskland som kostet 11 billioner euro? Sverige, Danmark og Tyskland vil ikke si hvem som sto bak!  Sannelig, er dagens vestlige ledere virkelig så dumme og så ynkelige som de ser ut?

Lytt til Charles de Gaulle i 1963: «Det store problemet er amerikansk imperialisme. Det problemet er i oss, blant vår herskende klasse, blant våre nabolands herskende klasser. Det problemet er i våre hoder.» Lytt til François Mitterrand noen tiår senere: «Frankrike vet det ikke, men vi er i krig med USA. Ja, en permanent krig, en økonomisk krig, en krig tilsynelatende uten døde. Ja, amerikanere er hensynsløse, de er grådige, de vil ha absolutt makt over verden. Det er en krig uten døde og likevel en krig til døden.»

Medienes fornuftskrenkende propaganda prøver å berolige oss med sine hærer av NATO-eksperter. Skal vi tro deres ønsketenkning er seieren nær og alt skal fortsette som før. På kveldene får NRK oss imidlertid til å undre hvor de fant sine krigskorrespondenter. Tror de på det de sier?

Det er ikke umulig. Som den egyptiske president Nasser en gang sa: «Det geniale med dere amerikanere er at dere aldri gjør et tydelig dumt trekk. Dere gjør alltid kompliserte dumme trekk, som får oss andre til å lure på muligheten for at vi kanskje gikk glipp av noe.»

Forrige artikkelEr Gain-of-Function-forskningen i ferd med å lykkes med sine dødelige mål?
Neste artikkel‘Terrorkrigen’ kan være i ferd med å ramme Europa