Kreml: Putin åpen for samtaler om Ukraina helt fra begynnelsen

0
Tyrkias president Erdogan talte til delegasjonene fra Russland og Ukraina før forhandlingene i Istanbul

Utenriksminister Antony Blinken hevder Washingtons tilnærmelser for diplomati har blitt avvist av Moskva.

av Kyle Anzalone, Anti-War, 21. oktober 2022

En talsperson for Kreml sier Russlands president Vladimir Putin har vært åpen for samtaler om Ukraina siden krigen startet. I mellomtiden hevdet USAs toppdiplomat at det har vært «ingen bevis» for at Moskva ønsker å engasjere seg i diplomati.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sa fredag at Putin så ut til å være «mye mykere og mer åpen for forhandlinger». Ankara har vært et av de få NATO-medlemmene som har forsøkt å beholde noen bånd til Moskva. Erdogan ledet forhandlingene som nesten avsluttet krigen i Ukraina de første månedene. I juli forhandlet Tyrkia og FN avtalen om korneksport, mellom Kiev og Moskva.

Som svar på den tyrkiske lederens uttalelser, sa Kreml-talsmann Dmitrij Peskov til journalister: «Putin har faktisk vært åpen for samtaler helt fra begynnelsen. Presidenten har gjentatte ganger sagt det selv.» Moskva forsøkte å innlede samtaler med NATO før Russland invaderte Ukraina, la han til.

Peskov påpekte at Kreml var enig i et dokument produsert av representanter fra Kiev og Moskva. Det russiske nyhetsbyrået TASS siterte Peskov som sa at «Putin var åpen for samtaler da teksten i dokumentet mellom russiske og ukrainske forhandlere faktisk ble avtalt. Så her har ingenting endret seg.»

I mars var Ankara vertskap for samtaler med forhandlere fra både Moskva og Kiev. Russlands utenriksminister, Sergej Lavrov, og den tidligere amerikanske representanten, Fiona Hill, har hver for seg bekreftet at de brede skissene av en avtale ble oppnådd. Flere kilder har rapportert at Storbritannias daværende statsminister Boris Johnson reiste til Kiev og ba Ukrainas president Volodymyr Zelensky om ikke å forfølge avtalen.

Les: Foran gjennombrudd i forhandlingene mellom Ukraina og Russland?

USAs utenriksminister Antony Blinken hevder at Russland har skylden for manglende fremgang i forhandlingene. «Vi har ikke sett noen bevis for det i dette øyeblikket. Tvert imot ser vi at Russland dobler og tredobler sin aggresjon», sa USAs toppdiplomat på en pressekonferanse med sin franske motpart.

Peskov la til at det nåværende diplomatiet blir kvalt av et nytt statutt signert av Zelensky. «Den ukrainske siden har nedfelt at de ikke fortsetter samtalene med Russland. Det vil si at den ukrainske loven nå forbyr alle forhandlinger.» sa Kremls talsperson. Den 4. oktober undertegnet Zelensky et dekret som forbød samtaler med Putins regjering. «Vi er klare for en dialog med Russland, men med en annen president i Russland», sa den ukrainske lederen.


Kremlin: Putin Open to Talks on Ukraine From the Very Beginning

Kyle Anzalone er meningsredaktør for Antiwar.com, nyhetsredaktør for Libertarian Institute, og medvert for Conflicts of Interest https://www.youtube.com/channel/UCXsiX0NOIXbKLd8kNPbKjjQ

Oversatt for steigan.no av Hans Snøfjell.

Forrige artikkel‘Terrorkrigen’ kan være i ferd med å ramme Europa
Neste artikkelLiberale kongressmedlemmer krever dramatisk omlegging av Bidens Ukraina-strategi
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.