Jimmie Åkesson blir den virkelige statsministeren

0
Skjermdump fra SVT

Liberalerne får plass i den svenske regjeringa i bytte mot at de fører Sverigedemokraternas politikk.

Av Proletären.

Så var de överens till slut. Det blir en regering bestående av Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna – som ska regera på framför allt Sverigedemokraternas politik.

Skärpta asylregler, sänkt bistånd, anonyma vittnen och visitationszoner – men också höjt lönegolv för arbetskraftsinvandring och bibehållen a-kassa. Det är en del av vad Ulf Kristerssons ”lag” (eller ska vi säga Jimmie Åkessons lag) kommit överens om i sitt så kallade Tidöavtal, döpt efter slottet där de fyra partiledarna förhandlade. 

Kanske inte så konstigt då att Liberalernas Johan Pehrson, som alltid ser mer eller mindre bakfull ut, verkade lida extra mycket för dagen. Undantaget var när den långe Pehrson fick skratta åt Kristerssons inledande kommentar till pressuppbådet att ”om någon ber mig ställa mig upp blir jag arg”. Inte ens ett eget skämt på bekostnad av herrlandslaget i fotboll och dess usla form verkade annars hjälpa den reslige liberalen med humöret.

För Liberalerna har varit emot samtliga förslag i den inledande uppräkningen, och har beslut från sitt landsmöte mot såväl anonyma vittnen som visitationszoner. Nu får Liberalerna nöja sig med att fokusera på skolpolitiken – och att friskolekapitalisternas vinster var skyddade visste vi ju redan, efter att SD låtit sig köpas av skolparasiterna med Peje Emilsson och Barbara Bergström i spetsen.

Offentliga medel ska fortsatt göda friskolekoncernernas bankkonton. Men däremot ska offentliga medel inte gå till extremism och rena vanföreställningar, sa Pehrson allvarligt. Gissningsvis syftade han inte då på att försöka hålla inne arvodet till den nya talmannen Julia Kronlid (SD), som tror att jorden är 6.000 år gammal…

I övrigt lär det bli som förväntat. Vi kan se fram emot ett nytt jobbskatteavdrag och sänkt bensinskatt – och hoppas att man inte blir sjuk eller långtidsarbetslös i det blåbruna gängets Sverige. Eller trakasserad av polisen om man är tonåring och råkar vara oskyldig trots att man bor i ett utsatt område. 

Alla som gillar allsvensk fotboll och föreningsdemokrati lär också kunna förvänta sig fortsatt privatisering av idrotten och nya attacker på 51-procentsregeln, då den kommande regeringen ska ”inleda ett särskilt projekt för högstaligornas konkurrenskraft”.

Nej, Johan Pehrson såg som sagt ut att ha ordentliga kopparslagare. En som genomgående såg ut som katten som hittat och slickat i sig all den feta grädden var däremot kungamakaren Åkesson, som framstod som den verklige statsministern i gänget. Jimmie fick också inleda om den långa lista på förändringar i kriminal- och invandringspolitiken (som framstår som samma politikområde för Åkesson) där SD fått precis som de ville.

Av de fyra partierna var det också SD som var emot att sänka a-kassan, som Kristersson målade upp som ”en djup förlust för Moderaterna”. Och en av få positiva nyheter på pressträffen.

Jimmie behövde helt enkelt inte alls säga som Johan Pehrson uttryckte det, när den gissningsvis kommande skolministern skulle försvara att Liberalerna bytt bort sin politik mot en plats i regeringen:

– Man säger en sak innan valet. Sedan genomförs valet, och så säger man en sak efter valet.


Denne artikkelen ble først publisert i Proletären.

Så lyktes de med å gjøre Sverigedemokraterna til Sveriges nest største parti

Sverige: Hvis hensikten var å styrke SD, har man lykkes perfekt

Gjennom desemberavtalen i 2014 gjorde de svenske partilederne SD til eneste opposisjonsparti. I artikkelen Om Sverige, eliten og ekstremhøyre pekte vi på at denne typen politikk ville føre til det motsatte av det man sa man ville oppnå. Vi spådde at en politikk som ikke tar hensyn til de virkelige problemene til vanlige folk, men i stedet håner de fattige og de utstøtte, samtidig som man «lager felles front mot de høyreekstreme», vil drive vanlige folk i hopetall over til partier som SD.

Les også Jan Guillou: – Så blir antirasisterna nyttiga idioter åt Sverigedemokraterna

Forrige artikkelNy rom-sak i NRK: Bevisst ensretta ideologi produserer løgn etter løgn
Neste artikkelLovgivere ber om krigstidsfullmakter for Pentagon til å kjøpe våpen til Ukraina