– Så blir antirasisterna nyttiga idioter åt Sverigedemokraterna

10
Jan Guillou, skjermdump fra video

Den svenske forfatteren, journalisten og samfunnsdebattanten Jan Guillou ergrer seg i Aftonbladet over at for en gangs skyld har en mann fra det svenske gammelhøyre et poeng. Det gjelder skribenten Gunnar Hökmark, som dessverre, slik Guillou ser det, har rett i et grunnleggende demokratispørsmål. «Mer pinsamt än så blir det inte.«

Hökmark har nemlig lagt merke til et klart rasistisk utsagn fra Expomedarbeideren Bilan Osman som har uttalt at: ”För var dag som går så pallar jag inte med vita människor.” Guillou skriver:

Formuleringen måste tolkas som att skribenten för var dag som går får allt svårare att tolerera vita människor.

Dock är denna Bilan Osman inte vilket idiot som helst. Det är ingen medarbetare i den antirasistiska Expoverksamheten. Hon är dessutom verksam som kolumnist i Expressen. Ändå kunde hennes flagrant rasistiska yttrande passera till synes obemärkt. Sånär som på invändningen på Expressens debattsida den 25 augusti. En ängel gick därvid genom debattrummet.

Guillou stiller spørsmål om hvorfor et slik patent rasistisk utsagn kan passere ubemerket helt til en reaksjonær høyremann plukker det opp, og svarer sjøl:

Förklaringen bottnar i det perversa förhållandet att viss rasism, den som Bilan Osman representerar, har blivit politiskt korrekt inom stora delar av den europeiska vänstern och bland amerikanska liberaler. Klasskampen har alltmer försvunnit från dagordningen och ersatts med ras och religion. Det leder till att exempelvis mångmiljardären Oprah Winfrey skall betraktas som förtryckt underklass på grund av sin hudfärg, historisk orättfärdighet skall gottgöras genom statyvältning (i Sverige groteskt nog Carl von Linné) och att två helt olika system för politisk moral uppstått, ett för vita och ett helt annat för icke-vita. Idiotordet ”rasifierade” har uppfunnits för att beteckna de icke-vita och rasistiskt förakt från ”rasifierades” sida mot de av arvsynd belastade vita blir en sorts senkommet självförsvar. Enligt den logiken blir det helt i sin ordning att Bilan Osman föraktar min hudfärg, eller min ”ras” men skandal om jag riktade samma argumentation mot henne. (Vår uth. red.)

Det merkelig, skriver Guillou, er at denne typen rasisme oppfattes som en slag «venstre» i visse miljøer, mens det jo i realiteten er omvendt.

Rasismen och extrem nationalism kommer alltid att vara bärande element inom högerextremism och fascism. Om klasskampen fullt ut ersätts med ras och religion innebär ju det att fattiga vita inte har ett gemensamt intresse med fattiga icke-vita. De fattiga lågutbildade anhängarna till Sverigedemokraterna intalas att fienden är den som har annan religion eller hudfärg, inte överheten, eftersom den är vit.

Bilan Osman och hennes likasinnade icke-vita bereder alltså väg för framtidens fascism och fungerar för närvarande därmed som Sverigedemokraternas högst oväntade men nyttiga idioter.


Vil du være med på å utvikle vår kritiske og uavhengige journalistikk? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Sigurd Sigurd says:

  Om klasskampen fullt ut ersätts med ras och religion innebär ju det att fattiga vita inte har ett gemensamt intresse med fattiga icke-vita.

  Her må nok Jan G gå enda lengre inn i tenkeboksen. I hvilket land har “fattiga vita” hatt “ett gemensamt intresse” med “fattiga icke-vita” i eget land?

  1. Konkurranse. De “fattiga icke-vita” er en direkte konkurrent til arbeid og velferdstjenester.

  2. Solidaritet innad. Fagorganisering går ned når mangfoldet går opp på arbeidsplassen.

  3. Solidatritet generelt i befolkningen. Borgerskapet har mindre solidaritet med folket i favelaen, enn hva som var standarden i land som identifiserer seg som ett folk. Bernie Sanders sin solidariske helse og utdannings politikk hadde mindre støtte blant hvite i stater med høyere antal ikke hvite, enn i stater med høyt antall hvite.

  Dette er rent økonomiske motsetninger. I tillegg kommer det kulturelle interesser, men la oss ikke komplisere ting for mye for Jan G og hans tenkeboks. Feel good følelsen fra Live Aid konserten i 1985, blir Jan G sin referanseramme for å forstå verdens hendelser. For oss andre kan vi ikke bare drømme oss vekk i U2 sin Sunday Bloody Sunday, men forholde oss til de realitetene vi ser i verden.

 2. Avatar for runeulv runeulv says:

  Det er de lavest på den sosiale rangstigen som har betalt den høyeste prisen for masseinvandringen til Champagnesosialistene, og da burde det ikke være vanskelig å forstå at de vil stemme på partier som vil slutte med masseinnvandringen. Om man ikke er en ideologisk forblindet multikulttroende dog, og kanskje tilhører den klassen som tjener mest på lønnsdumpende masseinnvandring, slik som Guillou.

  replacement migration UN

 3. Avatar for tjatta tjatta says:

  “Fått fleire ressursar
  I forbindelse med koronasituasjonen har politidistrikta fått tilført ekstra ressursar. 400 mellombelse stillingar har vorte fylt for å hjelpe til under pandemien.
  – Det er sjølvsagt ein situasjon vi skulle ønskje vi slapp å bruke ressursar på, men det gjer vi ikkje. Politiet må vere til stades og dei må slå ned på aktiviteten som bidrar til auka smitterisiko, seier justisministeren”.


 4. Avatar for runeulv runeulv says:

  Nå har ikke jeg fulgt med på hva situasjonen i blomsterforretningen var for noe, men av klippet ser det ut til å være berikelse av den typen champagnesosialistene elsker mer enn egne barn.

  levels of 1984clown world that shouldnt even be possible

 5. Avatar for tjatta tjatta says:

  Ikke sikker på hva som skjedde i blomsterforretningen. Muligens et rosetog??

 6. Avatar for tjatta tjatta says:

  LOs Ingunn Gjerstad går idag inn for begrensning av ytringsfriheten og går bresjen for et LO fond som skal betale bøtene til demonstranter ala de på lørdag. Selvfølgelig i ytringsfrihetens navn

 7. Avatar for runeulv runeulv says:

  Feminisme, miljøkamp, fagbevegelse og internasjonal solidaritet er fire tykke, røde tråder i den veven som utgjør Ingunn Gjerstads liv. I perioder har kanskje den ene tråden vært litt tjukkere og rødere enn de andre, men de er like fullt uløselig vevet inn i hverandre.

  feminist ants

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

2 flere kommentarer

Deltakere