Statsledere og politikere på den ukrainske dødslista

0

Drapslista Myrotvorets Center, som ligger på NATOs server i Brussel, inneholder navn og opplysninger om aktivister, journalister, russere, «terrorister», Roger Waters og mange andre. På dødslista til Zelensky står også statsledere og utenlandske politikere.

Av Eva Thomassen.

Myrotvorets Center 

Myrotvorets-senteret omtaler seg selv som en uavhengig, ikke-statlig organisasjon etablert av en gruppe forskere, advokater, journalister, lærere, militærmenn og eksperter i 2014 som etterforsker forbrytelsene mot Ukrainas nasjonale sikkerhet, fred, menneskehet og internasjonal lov. De samler inn navn og informasjon om «fiender av Ukriana»

Innholdet til Myrotvorets nettsider stammer fra kjente og offentlig tilgjengelige åpne kilder, som sosiale nettverk, nettmedier, spesialiserte fora, blogger, tradisjonelle massemedier, radio- og TV-sendinger.

Senteret omtaler seg selv som et informasjonsvåpen i forsvaret av Ukraina.

Det stemmer ikke at Myrotvorets ikke er del av Ukrianas statsapparat.

Myrotvorets samarbeider tett med ukrainske myndigheter. Blant annet bruker domstolene informasjon innhentet av Myrotvorets i rettssaker- Alt  fra angiveri, tiltale, etterforskning, under rettsforhandligene og i straffeutmålingen. Det vil si at det er Myrotvorets´s informasjon om den siktede som bereder grunnen for straffeutmålingen i saker. Det er mennesker som er på en eller annet måte er definert som fiender av Ukraina sakene handler om. Tiltalte blir dømt som pro- russisk terrorist, krigsforbryter, leiesoldat eller på annen måte definert som en lakei av Russland. Myrotvorets opptrer som en stat i staten som utformer lovene som brukes i straffesaker. Som brukes av myndighetene som angivere. Faktum i sakene finnes åpent i  Myrotvorets database slik at en hver som finner det opportunt kan nyttegjøre seg av informasjonen og bedrive selvjustis og ta loven i egne hender. Da kan myndighetene distansere seg fra eventuelle drap begått mot personer som står oppført hos Myrtorvets. Barn, ektefeller, foreldre, pårørende og andre vet ikke at de står i disse rullene. Ikke bare navnene er oppført, også adresser, telefonnumre, bilder, lenker til sosiale nettverk og deres «kriminalitet». «Hovedpersonen» selv eller pårørende har ikke noe rettsvern.

Myrotvorets deler informasjon med sikkerhetstjenesten, innenriksdepartementet, grensevakter og til de væpnede styrkene. Kort og godt driver med angiveri.

På tross av en rekke anklager fra internasjonale organisasjoner til myndighetene i Ukraina om å slette Myrotvorets har organisasjonen fått lov å operere uhindret siden oppstarten i 2014.

‘Peacemaker’ of death:

Myrotvorets opplyser at nettsiden hadde følgende i databasen i 2019:

Opptegnelser over 30 000 identifiserte russiske krigsforbrytere som har drept ukrainere. De innsamlede personopplysningene inneholder bilder, kopier av dokumenter, militære enhetsbetegnelser osv.; Opptegnelser over mer enn 70 000 terrorister, leiesoldater, medlemmer av ulovlige væpnede grupper og private hærer kontrollert av Russland;

rundt 40 000 registreringer av ulovlige grensepasseringer

Opptegnelser over 44 000 forrædere, som brøt løftet om troskap og stilte seg på side med russiske inntrengere eller Russland-støttede terrororganisasjoner;

Opptegnelser over mer enn 6000 anti-ukrainske propagandister og medarbeidere til den russiske aggressoren som deltar i informasjonskrigen mot Ukraina, rettferdiggjør Russlands aggresjon og krigsforbrytelser mot Ukraina;Opptegnelser over andre handlinger som bærer tegn av forbrytelser og lovbrudd mot statens suverenitet og territorielle integritet til Ukraina og deres gjerningsmenn.

I tillegg er det flere hundretusen som står på listene som er truet av rene likvideringer. Det står også nordmenn i disse listene.

Angivere

Stedet har knyttet til seg flere hundre personer i Ukraina, i Donbass og i utlandet som angir personer.

«Likvidert»

Vi vet at mange av navnene på listene denne organisasjonen har i sin database er blitt drept.  Sist ute er den russiske journalisten Danya Dugina som ble offer for en terrorhandling i Moskva for kort tid siden da en bombe  plassert under bilen hennes sendte henne i døden.

 Hun er blitt kvittert ut ved at profilbildet hennes er stemplet over med rødt der det står «likvidert».

Profilbildene til den italienske journalisten Andrea Rocchelli og til den russiske journalisten Danya Dugina

https://myrotvorets.center/1588417-about-myrotvotrets-center/

https://myrotvorets.center/1588417-about-myrotvotrets-center/#more-1588417

Bakmennene

Det er ikke hvem som helst som styrer Myrotvorets  fra bakrommet. Her finner vi amerikanske og britiske fotavtrykk. Bellingcat er med i stallen.

Den ledes av Roman Zaitsev, en tidligere ansatt i ukrainske spesialtjenester (SBU), og av den offentlige organisasjonen, «People’s Rear.» ledet av George Tuka, en ukrainsk politiker. Nettstedet er også kontrollert av Ukrainas sikkerhetstjeneste (SBU) og ble opprettet på initiativ av Anton Gerashchenko, rådgiveren til Ukrainas innenriksminister. Gerashchenko er anklaget for terrorisme av Russland. Kanskje ikke veldig rart når stedet har offentliggjort navn og informasjon om russiske militære tjenestemenn i Syria hvor han ber «hvem det måtte være å behandle dem som IS behandler sine fiender»

https://covertactionmagazine.com/2022/08/29/roger-waters-addedto-ukrainian-hit-list/

https://www.rt.com/russia/558059-second-class-citizens-language/

https://www.rt.com/russia/560965-ukrainian-mirotvorets-website/

Tidligere forbundskansler Gerhard Schrøder

Gerhard Schrøder står oppført på lista hos Myrotvorets

Tyskland oppfordrer Ukraina til å fjerne et kontroversielt nettsted som viser det de kaller «statens fiender» etter at tidligere kansler Gerhard Schröder dukket opp på listen.

Det tyske utenriksdepartementet sa at det «på det sterkeste fordømmer» Myrotvorets (Peacemaker), som drives av en bekjent av den ukrainske innenriksministeren Arsen Avakov.

«Vi har informert Ukraina om vår posisjon tidligere og har insistert på at den ukrainske regjeringen sletter denne nettsiden. Vi registrerer vi er tvunget til å kreve dette igjen,» sa en talskvinne 14. november.

Schröder er oppført som «fiende av Ukraina» for å forsvare Russlands annektering av Ukrainas Krim-halvøy i 2014 i et intervju publisert i det tyske avisen Aachener Nachrichten.

Selv om annekteringen var ulovlig spurte Schröder retorisk: «Tror du virkelig at noen russisk president noen gang vil endre dette? Dette er en realitet vi en dag må innfinne oss med.»

Schröder, som er en personlig venn av Russlands president Vladimir Putin, sa også at Krim var en gave til Ukraina fra den sovjetiske lederen Nikita Khrusjtsjov i 1954. Både Russland og Ukraina var en del av Sovjetunionen på den tiden.

Khrusjtsjov «trodde at sovjetkommunismen ville leve like lenge som den katolske kirken. Heldigvis gjorde den det ikke,» sa Schröder til avisen.

Schröders pro-russiske synspunkter har gjort ham upopulær i Kiev. Ukrainas utenriksminister Pavlo Klimkin ba EU å innføre sanksjoner mot Schröder.

Schröders kone, Soyeon Schröder-Kim, sa at hun var bekymret for at mannen befant seg på denne listen. To personer som tidligere er oppført ble myrdet i 2015.

«I mitt land og i min kultur kan vi ikke forstå et slikt angrep på en demokratisk politiker,» sa hun til RND.

Utenriksminister Peter Szijjrto

Ungarns utenriksminister Peter Szijjarto står oppført på listen. Han har anklaget ukrainske myndigheter for å lyve om at de ikke er tilknyttet Myrotrovets (Peacemaker) . Bakgrunnen er at  tre hundre ukrainsk- ungarere som er ansatt i statlige eller lokale etater med doble statsborgerskap er listeført hos Myrotrovets. Szijjarto begrunner det med at det er opplyser knyttet til disse personene som ikke fentlig tilgjengelig

Ungarns utenriksdepartement innkalte 10. oktober Ukrainas ambassadør til Budapest etter at «Ukrainas anti-ungarske politikk nådde et nytt nivå».

Over 300 officials get Hungarian passports in Ukraine’s Zakarpattia region – Myrotvorets database

President Viktor  Orbán

Ungarns president Viktor Orban er oppført på listene til Myrotrovets som  «medskyldig i russiske krigsforbrytelser»,»medskyldig i russiske myndigheters forbrytelser mot Ukraina og dets borgere,» for sin «deltakelse i humanitær aggresjon mot Ukraina», en «anti-ukrainsk propagandist,» og for hans generelle «samarbeid med den russiske aggressoren.»

Orbans spesifikke «forbrytelser» inkluderer hans avslag på å la våpen som er bestemt for Ukraina passere gjennom Ungarn og hans avslag på å avvise russiske gassforsyninger.

President Zoran Milanovic

Kroatias president Zoran Milanovic er oppført som en «medskyldig i russiske krigsforbrytelser», for hans påståtte «humanitære aggresjon mot Ukraina», «spredning av Kreml-propaganda» og såkalt «støtte og rettferdiggjøring av russisk aggresjon mot Ukraina».

Denne listeføringen oppfattes i Ungarn og Kroatia som en uoffisiell krigserklæring fra Ukraina mot landene Ungarn og Kroatia.

Det oppfattes som oppfordring til drap mot høytstående regjerings- eller statspolitikere – og dette av offisielle ukrainske regjeringsrepresentanter.

Så langt har det ikke vært noen kritikk fra EU- eller NATO-representanter.

Les: Roger Waters Added to Ukrainian Hit List

Hvem eier Ukraina?

Det er fristende å spørre om hvem som eier Ukraina. Ukraina består av en rekke kriminelle svindlere. Vi finner korrupsjon helt fra presidenten til begravelsesbyråene. Til rettsapparatet og til korrupsjonsjegerne selv. I disse dager er vi vitne til at NATO eier Ukraina. EU eier Ukraina. Folket i Ukraina eier ingenting. De stemte på Zelensky i 2019 fordi forgjengeren var en korrupt kriminell oligark som flørtet med NATO og nazister, men glemte folket sitt. Han var en sviker mot den russiske befolkningen. Lot ukrainere drepe hverandre. Fortalte at han undertegnet Minskavtalen for å kjøpe seg tid til å bygge opp hæren sammen med NATO. Til krig mot Russland.

Zelensky er ikke bedre. Han lovet velgerne å skape fred i Donbas og å bekjempe korrupsjon. Han har ikke innfridd noen av delene. Kanskje ikke rart når han selv står oppført i Pandora Papers for skatteunndragelser og med skjulte eiendommer og formuer rundt i verden.

På samme måte som forgjengeren har Zelensky valgt å samarbeide med nazister i stedet for folket. Nazister utgjør fortroppen både militært, politisk og økonomisk.

Ukraina det fattigste landet i Europa og det mest korrupte.

Den vanlige ukrainer har en månedslønn på ca. 2000,- pensjonen er på ca. 500,-

Korrupsjon og fattigdom

Aftenposten hadde en reportasje om Ukraina i 2016 som nok ikke ville blitt skrevet nå i 2022. Den er ærlig, men så kom løgnen 24.februar 2022

Ukrainere lever med korrupsjon fra vugge til grav, og 50 oligarker kontrollerer 80 prosent av landets økonomi. Alt går i feil retning, mener tre av fire ukrainere.

En meningsmåling i regi av International Republican Institute (IRI)viser at 87 prosent av ukrainerne oppfatter at korrupsjon er et «betydelig» problem i deres hjemby.

84 prosent sier at dessuten at byen de bor i styres av nepotisme.

76 prosent av de spurte mener Ukraina utvikler seg i feil retning.

27 prosent innrømmer at de selv eller en venn har gitt gaver eller betalt bestikkelser til lokal tjenestemenn. I tillegg nekter en stor andel å besvare spørsmålet.

Fra de fødes til de dør, må ukrainere være forberedt på å betale bestikkelser:

til legekontoret for å få den beste legen.

til barnehagen for ikke å komme sist i køen.

til skolen for å få gode karakterer.

til kirkegårdstjenesten for å få en gravplass.

Med en snittlønn på 1600 kroner i måneden er mange offentlige ansatte helt avhengig av bestikkelser. Minst 50 prosent av økonomien i Ukraina er svart, ifølge flere uavhengige internasjonale undersøkelser.

Misnøyen har gitt nazister og høyrenasjonalister fripass til alle arenaer i samfunnet.

Hybrid regime

Ukraina er en politistat inne i et skall av en stat. De er langt unna å være en rettsstat og omtales i internasjonale «skåringer» som et hybrid regime. Demokratiske valg er et ferniss av demokrati. Landet skårer langt under på alle variable som et demokrati måles i forhold til. Pressefrihet, ytringsfrihet, rettsikkerhet, rettigheter for arbeidere er fraværende i Ukraina. Derfor kan slike organisasjoner som Myrotrovets operere fritt. På samme måte som nazister er en del av statsapparatet er utenomrettslige lister som Myrotervert del av statsapparatet. Hvorfor?

Fordi Ukraina ikke er en stat. Det er derfor Zelensky kan tigge våpen og penger av oss uten å blunke. Det er sånn Ukraina fungerer.

Proxykrig

Og, det vi er vitne til nå er helt absurd. Zelensky ringer og vi bringer. Våpen og penger tapper både våre lands våpenlagre og statskassa i alle europeiske land. Det kan synes som NATO og EU har noe å skjule i Ukraina og eller står i en slags takknemlighetsgjeld til landet. For hvis de var opptatt av Ukraina og dets folk så sender man ikke alle ukrainere i døden og ødelegger landet? Eller er dette den krigen USA har ventet på? Er det denne krigen vi nå ser utspiller seg på ukrainsk jord? Stoltenberg sier at NATO har bygget opp den ukrainske hæren fra 2014 til nettopp denne krigen.

Men, det gjøres i regi av «våre demokratiske verdier».


PS: Siden drapslista til Myrotvorets ligger på serveren til NATO og driftes av alliansen, er Jens Stoltenberg den øverste ansvarlige for at denne lista ligger der. Når skal mediene konfrontere ham med det?

Det hadde også vært interessant å få vite hvordan venstrepartiene SV og Rødt stiller seg til denne drapslista, siden de støtter Zelenskys regime uten forbehold.


Les også:

Journalister som utfordrer NATO-narrativer er nå ‘informasjonsterrorister’

Amnesty på «likvideringsliste» i Ukraina

Roger Waters lagt til ukrainsk regjeringssponset drapsliste

Svarteliste mot blant annet journalister ligger på serveren til NATO

Svartelister og dødslister som del av «våre demokratiske verdier»?

Forrige artikkelDokumenter avslører levering av 47 tonn narkotika til det amerikanske militæret
Neste artikkelStrømopprør?