Dokumenter avslører levering av 47 tonn narkotika til det amerikanske militæret

0
Gjenforseglede esker med diazepam-sprøyter ved den amerikanske militærbasen i Kuwait. 

Av Dilyana Gaytandzhieva

Det amerikanske forsvarsdepartementets årlige forbruk av amfetamin alene er på 15,6 millioner tabletter

Ifølge en revisjonsrapport fra 2020 fra det amerikanske forsvarsdepartementets generalinspektør, var tusenvis av diazepam-injektorer ikke inkludert i basens obligatoriske månedlige kontrollerte narkotikarapporter.

Pentagon frakter titalls tonn kontrollert narkotika til amerikanske militærbaser rundt om i verden, viser dokumenter innhentet av US Federal Contract Register. US Transportation Command (USTRANSCOM) har kontrakter med fjorten amerikanske flyselskaper for å transportere militær last, inkludert sensitiv last (narkotika) til forskjellige steder rundt om i verden. Leveringsplanen viser en planlagt total på 47,5 tonn kontrollert narkotika (2018-2023) til amerikanske militærbaser utenlands.

Den estimerte mengden for Romania alene er 10 tonn kontrollert narkotika, Kosovo – 5 tonn, Estland – 2 tonn, mens den estimerte tilgangen på kontrollert narkotika for de andre destinasjonene er i en betydelig mindre mengde – 898 kg (mengdene angitt i dokumentet er målt i US-måleenheten lbs, 1 lbs tilsvarer 0,453592 kg).

Tidsplan for leveranser av militær last, inkludert kontrollert narkotika til amerikanske militærbaser rundt om i verden i Pentagon Federal Procurement Notice Category A HTC71117RCC05. Kilde: govtribe.com

Kosovo – 11 117 lbs (2018-2023) eller 5 042 kg

Romania – 21 607 lbs (2018–2023) eller 9 800 kg

Malatya – 2803 lbs (2018-2023) eller 1271 kg

Erbil – 1457 lbs (2018-2023) eller 660 kg

Estland – 4516 lbs (2018–2023) eller 2048 kg

Estimerte mengder for gjenværende amerikanske militærbaser er 1 980 lbs eller 898 kg kontrollert narkotika per base (2018-2023) Kilde: govtribe.com

Den totale mengden kontrollerte legemidler som skal leveres er 47 560 kg (2018-2023)

Det amerikanske militæret er den største brukeren av kontrollerte stoffer i verden

Det amerikanske forsvarsdepartementet har tildelt en kontrakt på 23 millioner dollar (2020-2025) for å levere amfetamin , viser en annen føderal ordre arkivert i US Federal Contracts Register.

Ifølge kontraktskunngjøringen er det årlige forbruket av forsvarsdepartementet alene 15,6 millioner amfetamintabletter.

Pentagon Federal Procurement Notice Dextroamphetamine/Amphetamine SPE2D2-20-R-0062. Kilde: govtribe.com

Amfetamin – et mye brukt stoff i det amerikanske militæret

Ifølge amerikanske kampveteraner foreskrives amfetamin (Adderall og dens generiske versjon Dextroaphetamine/Amphetamine) regelmessig til soldater for å forbedre deres prestasjoner, selv om amfetaminbruk er forbudt i det amerikanske militæret. Imidlertid er stoffet mye foreskrevet for å behandle soldater med oppmerksomhetssvikt (ADD) og narkolepsi. Forskrevne mengder varierer fra 5 til 30 mg, og dosen økes over tid, med start fra 5 mg til 30 mg to ganger daglig. For en soldat i en kamprolle er den tillatte dosen 10 mg amfetamin, sa en amerikansk veteran fra krigen i Afghanistan som ble foreskrevet Adderall til Objective.BG.

Dødsfall

6 145 bivirkningsrapporter relatert til Adderall og Adderall XR ble registrert i US Food and Drug Administrations bivirkningsrapporteringssystem (FAER) fra 1994 til 31. mars 2020. Av disse var 3 251 alvorlige og inkluderte 202 dødsfall.

Narkotikaavhengighet og overforskrivning er et stort problem i det amerikanske militæret.

Mangel på kontroll

En nylig utgitt revisjon av forsvarsdepartementets generalinspektør fant mangel på tilsyn med opioidforskrivning i det amerikanske militæret. Revisjonen sier:

«Gjennom undersøkelse av pasientjournaler identifiserte vi eksempler på mottakere ved de tre militære behandlingsinstitusjonene vi gjennomgikk som kan ha blitt foreskrevet for mange opioider fra 2015 til 2017. For eksempel fikk en mottaker i gjennomsnitt 450 MME per dag (morfin ) for 16 måneder, som er fem ganger den anbefalte maksimale dosen på 90 MME som pasienter med kroniske smerter bør unngå.’

En annen 2020-revisjon av Pentagons generalinspektør, Pharmaceutical Management Audit til støtte for U.S. Central Command Area of ​​Responsibility, fant at forsvarsdepartementet ikke kontrollerer hvordan kontrollerte stoffer lagres og brukes. Inspektører besøkte åtte medisinske fasiliteter, fire medisinske logistikkfasiliteter, US Army Medical Materiel Center-Southwest Asia (USAMMC-SWA), og tre USAMMC-SWA logistikksentre i Qatar, Kuwait og Afghanistan.

Inspektører filmet den åpne døra til safen i det kontrollerte narkotikalageret ved den amerikanske basen i Kuwait.

Ifølge tilsynet, som et resultat av ansvars- og sikkerhetsmangler som er identifisert ved medisinske fasiliteter, medisinske logistikkfasiliteter, USAMMC-SWA-lageret og USAMMC-SWA-logistikksentrene, kan kontrollerte medikamenter på disse stedene potensielt være gjenstand for tap, tyveri og ulovlig bruk.


Denne artikkelen ble opprinnelig publisert i magasinet Objektivno.bg

Redaksjonen har bearbeidet en maskinoversettelse fra bulgarsk.

Forrige artikkelHva skjedde med musene som høstens nye koronavaksiner ble testet på?
Neste artikkelStatsledere og politikere på den ukrainske dødslista
Dilyana Gaytandzhieva
Dilyana Gaitandjieva er en undersøkende journalist fra Bulgaria. Hun har jobbet som militærkorrespondent i Syria, Libya og Gaza. Mens han dekket krigen i Syria, dokumenterte han krigsforbrytelser og publiserte dokumenter på 350 diplomatiske flyvninger med våpen som nådde terrororganisasjoner i Syria og Jemen. Hun har skapt nettmagasinet Objektivno.BG