Journalister som utfordrer NATO-narrativer er nå ‘informasjonsterrorister’

0
Innfelt Vanessa Beeley. Bakgrunnsbilde Shutterstock / zef art

Av Vanessa Beeley. – 22. august 2022

En rundbordssamtale sponset av det amerikanske utenriksdepartementet om å «bekjempe desinformasjon» ble nylig holdt i Ukrainas nasjonale sikkerhets- og forsvarsråd.

«Informasjonsterrorister bør vite at de må svare for loven som krigsforbrytere» Andrii Shapovalov

I følge pressemeldingen deltok «NGOer, massemedier og internasjonale eksperter» i rundebordsdiskusjonene. Delegatene diskuterte «desinformasjonsmetoder» brukt i Ukraina og i utlandet. På dagsordenen var lovlig og statlig forebygging av «forfalskninger og desinformasjon i sammenheng med cybersikkerhet».

Andrii Shapovalov, leder av det ukrainske senteret for bekjempelse av desinformasjon, understreket at de som «bevisst sprer desinformasjon er informasjonsterrorister». Shapovalov anbefalte endringer i lovgivningen for å slå ned på disse terroristene –  noe som minner om undertrykkelsen av media og informasjonskanaler av Nazi-Tyskland før andre verdenskrig. Shapovalov fastslo at «informasjonsterrorister burde vite at de må svare for loven som krigsforbrytere».

Det sier seg selv at knusing av dissens er avgjørende for at offentlig støtte til NATOs stedfortrederkrig i Ukraina skal opprettholdes. Russiske medier er allerede slettet fra den vestlig kontrollerte internettsfæren. Ukrainske ‘drapslister’ som den beryktede Myrotvorets inkluderer allerede den modige kanadiske uavhengige journalisten Eva Bartlett og den frittalende Pink Floyd-medgründeren Roger Waters.

Bartlett ble også doxxet på Twitter av det tidligere britiske Conservative Party partiets parlamentsmedlem Louise Mensch som varslet ukrainske spesialstyrker om hennes tilstedeværelse i Donetsk. Noen dager senere ble det utført et angrep på hotellet i Donetsk som huset flere journalister inkludert Bartlett – tilfeldighet?

Eva Bartlett: – Jeg er på «hit-lista» i Kiev over uønskede journalister

Den tyske journalisten Alina Lipp har effektivt blitt sanksjonert og truet med påtale av den tyske regjeringen for å ha rapportert om de daglige grusomhetene begått av ukrainske nazistyrker mot sivile i Donetsk og Lughansk. Lipp sa til Stalkerzone:

De stengte nettopp bankkontoen min. Så stengte de kontoen til faren min. For en måned siden la jeg merke til at alle pengene forsvant fra kontoen min – 1600 euro. Jeg skjønte at noe skjedde i Tyskland. For noen dager siden fikk jeg melding fra påtalemyndigheten, og det ble opprettet straffesak mot meg for støtte til spesialaksjonen. I Tyskland regnes spesialoperasjoner som en forbrytelse, og jeg er også kriminell. Jeg risikerer tre års fengsel eller en stor bot.

Den britiske journalisten Graham Philips har blitt ulovlig sanksjonert av det britiske regimet uten noen etterforskning eller at Philips har fått «rett til å svare». De fleste mediereportasjer om dette bruddet på hans menneskerettigheter beskriver Philips som «en av de mest fremtredende pro-Kreml-konspirasjonsteoretikere». En kjent svertemetode brukt av NATO-vennlige medier for å dehumanisere og diskreditere kritiske røster.

Lik mange andre journalister som blir angrepet, bor Philips i Donbass hvilket har blitt truet med brutal etnisk rensing av NATO-stedfordtredende ukrainske nazistiske og ultranasjonalistiske styrker siden det Washingtons Victoria Nuland -konstruerte kuppet i 2014.

Disse journalistene gir stemmer til de russisktalende ukrainerne som har vært utsatt for grufulle krigsforbrytelser, tortur, internering og forfølgelse i åtte år og ignorert av Vesten. For dette skal de nå utpekes som «informasjonsterrorister» – fordi de avslører terrorisme sanksjonert av NATOs medlemsland.

Nye organisasjoner dukker opp i Storbritannia som Molfar Global, hvis ‘Book of Orcs’-prosjekt sysselsetter 200 påståtte frivillige for å identifisere ‘russiske (orker) krigsforbrytere’ og for å sette sammen en lovlig ‘drapsliste’. ‘Ork’-terminologien er en annen dehumaniseringsprosess, som konverterer russiske borgere og militære til fantasy science fiction-monstre for å myke opp vestlige offentligheter for tiltakene som blir tatt for å stille og straffe dem for… å være russisk eller snakke russisk. De oppgir på hjemmesiden deres:

Enhver russisk okkupant må identifiseres og straffes i henhold til loven. Krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten har ingen foreldelsesfrist. Derfor satte vi oss som mål å finne alle og hindre dem i å unnslippe rettferdigheten.

Hvem bestemmer hvem som skal settes på listen? Hvem bestemmer deres skjebne? Hvilken rettferdighet? I et land dyppet i korrupsjon som Ukraina – hvor henrettelser eller forsvinninger av dissidenter og politisk eller medieopposisjon er en vanlig foreteelse – hvem skal stilles til ansvar for tiltak som er tatt mot de som er oppført på ‘Ork- drapslisten‘? Dette er lovløs justis som faller inn under paraplyen av USAs «regelbasert global styring» – underlegg deg eller dø, og nyinnrettet lovgivning vil legalisere din død eller statssanksjonert attentat.

Arrangørene av rundebordet var National Security Service Academy, US State Department/Department of Defence-finansierte Civilian Research and Development Fund (CRDF Global Urkaine), International Academy of Information og det amerikanske utenriksdepartementet-tilknyttede National Cyber Security Cluster.

Tentaklene til amerikansk- og britiskdominerte etterretningsbyråer sprer seg lenger og dypere inn i samfunnet og prøver å kvele motstand mot deres respektive regimes undertrykkende innenrikspolitikk og evigvarende utenrikspolitiske krigsmål. Vi er alle under angrep, vi står alle overfor samme skjebne som Julian Assange hvis vi ikke bryter sirkelen og begynner å slå tilbake.

Hvis du motsetter deg imperialistiske kriger, rasisme, nazisme, terrorisme, voldelig ekstremisme, globalt helsetyranni, teknokratisk overherredømme, rovdyrklasseelitisme og farmasøytisk kontrollert eugenikk – er du en «terrorist». Vi er alle «terrorister».


Denne artikkelen ble publisert på bloggen til Vanessa Beeley: Journalists who challenge NATO narratives are now ‘information terrorists’

Vanessa Beeley er en av de modige gravende og undersøkende journalistene som våger å stå opp mot det stadig mer omfattende diktaturet. Vi hadde gleden av å kunne presentere henne for et norsk publikum på Mot Dag-konferansen i 2019: Vanessa Beeley: Den grove politivolden mot de gule vestene i Frankrike

Denne artikkelen er oversatt til norsk for steigan.no av Runar B.

Forrige artikkelCraig Murray: Marx hadde rett
Neste artikkelMen oppfatningen kan jo være riktig