New Zealand dropper de fleste Covid-restriksjoner

0
Jacinda Ardern til venstre

Av Terje, Foreningen Lov og Helse.

Statsminister Jacinda Arden i New Zealand, som er en av hardlinerne i covid-føljetongen har annonsert at det meste av pandemi-restriksjonene vil bli avsluttet, skriver blant annet The Guardian.

Jacinda Ardern har erklært at det er «på tide å bla om til en ny side» når det gjelder New Zealands Covid-19-restriksjoner, og skrotet alle unntatt en håndfull gjenværende regler.

I artikkelen sies det videre:

Maskebruk vil ikke lenger være obligatorisk på offentlige steder, og de siste vaksinemandatene vil bli droppet om to uker under omfattende endringer annonsert av statsministeren mandag.

Syv-dagers isolasjon ved sykdom (positiv pcr-test) gjelder dog fortsatt:

Imidlertid holder regjeringen seg til en syv-dagers isolasjonsperiode for personer med virus, og trosser oppfordringer om å forkorte isolasjonen til fem dager.

New Zealand er riktignok i en annen del av verden, den sørlige hemisfære, og det er mulig at slike meldinger fra den del av verden heller må sammenlignes med fasen vi var i Europa/Vesten i mars i år, både sesongmessig og ikke minst politisk.

Som en liten digresjon kan også nevnes at statsminister Arden kom med følgende uttalelser om munnbindbruk – en uttalelse som ble ivrig kommentert på bl. annet Twitter:

“we all just need to respect people’s individual decisions”.

Nye og en smule hykleriske toner der i gården, for det å respektere folks individuelle valg har ikke akkurat vært gjennomgangsmelodien i denne pandemien, heller ikke i New Zealand.


Covidomaniac: New Zealand går til nasjonal lockdown på grunn av EN positiv PCR-test

I karantene på New Zealand

New Zealands statsminister: Vi ønsker å dele samfunnet i to ulike klasser

Covidkultens siste dager

Forrige artikkelUkraina: CIAs 75 år gamle proxy – del 5
Neste artikkel«Hastemøtet» i Stortinget: Rødts forslag
Foreningen lov og helse
Foreningen er initiert og dannet av personer hovedsakelig fra justis- og helsesektoren som er kritisk til helsepolitikken (eller deler av den) samt lovverket som ble innført som en respons på at det ble erklært en koronapandemi i starten av 2020. Foreningen er primært åpen for medlemmer i eller med bakgrunn fra justis- og politi, helsesektoren (privat eller offentlig), forsvaret, jurister og skole/utdanning. Dette er yrkesgrupper innenfor de systemene som i betydelig grad har vært involvert i den offisielle håndteringen av pandemien.