Covidomaniac: New Zealand går til nasjonal lockdown på grunn av EN positiv PCR-test

0
Jacinda Ardern til venstre

New Zealands statsminister Jacinda Ardern har gått i full korona-blackout. Avisa The Guardian melder at hun har gitt ordre om total nasjonal lockdown etter ett angivelig «tilfelle av delta-varianten» registret ved PCR-test.

The Guardian skriver:

New Zealand vil gå inn i en nasjonal lockdown tirsdag kveld (17. august 2021), etter å ha oppdaget ett tilfelle av Covid-19.

Hele landet vil være på varslingsnivå 4 – det høyeste lockdownnivået – i minst tre dager fra midnatt, og regionene Auckland og Coromandel i fire til sju dager.

New Zealand har ikke hatt en lockdown 4 på mer enn et år, og saken antas å være den første Delta-smitten i samfunnet.

Statsministeren, Jacinda Ardern, sa: “Delta har blitt kalt en gamechanger, og det er det. Det betyr at vi igjen må gå hardt og tidlig ut for å stoppe spredningen. Vi har sett hva som kan skje andre steder hvis vi ikke klarer å komme på offensiven. Vi får bare en sjanse. ”

Under nivå 4 blir alle newzealendere bedt om å søke ly i ei «boble» som bare inkluderer deres nærmeste husstand eller pårørende. De kan bare forlate huset for å kjøpe mat eller medisinsk utstyr, få tilgang til medisinsk hjelp eller for sosialt distansert trening.

Journalisten Dan Wotton kaller Arderns politikk for «a never ending nightmare».

I Australia fortsetter de også med streng lockdown, og Daily Mail har et intervju med en australsk kvinne som sier at hun har flyktet fra hjemlandet til Sverige for å slippe unna et land hun har begynt å hate de siste to årene.

Melbourne marks 200 days of COVID-19 lockdowns since the pandemic began

Forrige artikkelTakk og farvel – Aftenbladet
Neste artikkelKonstabler og safari – på Melhus