New Zealands statsminister: Vi ønsker å dele samfunnet i to ulike klasser

0

New Zealands statsminister Jacinda Ardern skryter av ay hun vil opprette et todelt samfunn basert på vaksinasjonsstatus.

Under et nylig intervju med The New Zealand Herald spurte en reporter Ardern om hun prøver å skape et samfunn av «to forskjellige klasser» av mennesker, der vaksinerte mennesker får spesielle privilegier.

«Slik er det, ja,» svarte Ardern med et nikk og et smil.

Ardern fortsatte med å forsvare bruken av vaksinepass og kalte dem et «tillitsverktøy.»

«Det har faktisk blitt ganske klart for meg at de ikke bare er et verktøy for å øke vaksineringa, de er et verktøy for selvtillit,» sa hun.

«Folk som er vaksinert, vil vite at de er i nærheten av andre vaksinerte mennesker. De vil vite at de er i et trygt miljø. Det er en måte vi kan gi dem tillit til de som går tilbake til gjestfrihet eller arrangementer. ”

Men hvis Covid-injeksjonen faktisk er effektiv, hvorfor skulle vaksinerte mennesker engang bekymre seg for å være rundt de uvaksinerte? Tross alt er de beskyttet mot Covid nå, er de ikke det da?

«Og det er noe jeg synes vi bør tilby folk som har blitt vaksinert,» sa hun. «Den tilliten til at vi gjør alt vi kan for å holde dem trygge, og at de kan komme tilbake og begynne å nyte disse tingene trygt.»

Til tross for New Zealands harde lockdownpolitikk og høy vaksinasjonsrate, har øynasjonen nylig sett en dramatisk økning i antall Covid-tilfeller.

Forrige artikkelWorld Economic Forum: – Nå kommer «kroppenes internett»
Neste artikkelMotvind Norge om Høyesterettsavgjørelse: – Må få konsekvenser