Arbeidsløse i Napoli brenner strømregningene sine

0
Arbeidsløse i Napoli brenner strømregningene. Skjermdump fra video.

Arbeidsløse satte fyr på strømregninger foran hovedkvarteret til postkontoret på Piazza Matteotti i Napoli. Dette var en symbolsk handling fra en bevegelse av arbeidsløse som kaller seg 7 novembre’ della 167. De fikk også selskap av flere andre innbyggere. En forsamling på rundt hundre deltakere dro deretter fra Piazza Matteotti til Piazza Municipio, foran Palazzo San Giacomo, sete for Napoli kommune, hvor demonstrantene også lagde tale- og sangkor mot krigen og for inntekter man kan leve av. Dette skriver den italienske storavisa La Stampa.

Napoli, disoccupati bruciano le bollette come protesta per il caro energia. Il video

Arbeiderne er lei av lidelse fordi vi ikke lenger kan betale for deres krise, deres krig, deres spekulasjoner – sier Eddy Sorge, leder av bevegelsen – de øker ikke bare regningene våre, det er blitt veldig dyrt å leve, de øker også priser på mat, bensin, tjenester. I mellomtiden har de kuttet statsborgerskapsinntekten til de som har fått en dom de siste ti årene.»

«Og i Napoli spøker de ikke!»

Kommentar: Opprøret kommer, det ulmer og vil slå ut i åpne flammer

Det virkelighetsfjerne europeiske aristokratiet fra Jonas Gahr Støre og Espen Barth Eide til Emmanuel Macron og Annalena Baerbock tror de bare kan kaste millioner på millioner av mennesker ut i fattigdom og nød uten at det får noen konsekvenser.

De må tro om igjen. «De har mistet himmelens mandat» som man sier i Kina. I gode tider kan nok aristokratiet, som er et bedre ord enn det misvisende eliten (siden de ikke er noen elite), leve i sus og dus med sine gigantiske formuer uten at folkemassene stiller dem til regnskap. Men når systemet ikke lenger leverer pølsene, men tvert om tar fra folk både levebrødet og det som er av livskvalitet, vil grunnen falle ut under føttene på aristokratene. Vi garanterer ikke at det blir vakkert.

Les: Tyskland utenriksminister: «Jeg vil sette Ukraina først uansett hva mine velgere mener og uansett hvor vanskelig livet deres blir»

«Det må ha klikka for Jonas Gahr Støre»

Macron: «Det er slutt på overfloden!»

Arbeiderpartiet som ble Konsulentpartiet og mistet fingerspissfølelsen

Forrige artikkelIngen grunn til å bekymre seg over at vi får en aldrende befolkning, det kan snu!
Neste artikkelNår Amnesty ikke gjør som det forventes av dem