Tyskland utenriksminister: «Jeg vil sette Ukraina først uansett hva mine velgere mener og uansett hvor vanskelig livet deres blir»

0
Annalena Baerbock, De grønne. Skjermdump fra video fra Forum 2000

Annalena Charlotte Alma Baerbock, Tysklands utenriksminister (De grønne), uttalte nylig at hun vil prioritere sin tid og makt for folket i Ukraina først foran sitt eget tyske folk:

– Vi går nå en vintertid i møte hvor vi vil bli utfordret som demokratiske politikere. Folk vil gå på gata og si: ‘Vi kan ikke betale energiprisene våre’, og jeg vil si: ‘ja, jeg vet det, så vi hjelper deg med sosiale tiltak’, men jeg vil ikke si: ‘ok, vi stopper da sanksjonene mot Russland.’»

Baerbock kom med disse uttalelsene 31. august som medlem av panelet på den 26. årlige Forum 2000-konferansen.

…hvis jeg gir løftet til [folket] i Ukraina, ‘vi står med dere så lenge dere trenger oss’, så vil jeg levere – uansett hva min tyske velger mener, vil jeg levere til befolkningen i Ukraina. Og det er derfor, for meg, er det viktig å alltid være veldig ærlig og tydelig. Og dette betyr at hvert tiltak jeg tar, må være tydelig på at dette varer så lenge Ukraina trenger meg.

Og det er derfor jeg tror det er så viktig at vi må være ærlige. Ja, alle ønsker fra oss at krigen stopper i morgen, men i tilfelle den ikke stopper i morgen, vil jeg også være der om to år. Og så høres det noen ganger litt vanskelig ut på EU-nivå, og her er vi [panelet] noen ganger uenige om tiltakene [EU] tar, fordi hver sanksjonspakke vi må forberede at den holder også for neste kanskje to år. Hvis vi ikke trenger det to år, vel, det er flott, men hvis vi skulle trenge det, må det holde så lenge Ukraina trenger oss.

Vi går nå vintertid i møte hvor vi bli utfordret som demokratiske politikere. Folk vil gå på gata og si: ‘Vi kan ikke betale energiprisene våre’, og jeg vil si: ‘ja, jeg vet det, så vi hjelper deg med sosiale tiltak’, men jeg vil ikke si: ‘ok, vi stopper da sanksjonene mot Russland.’

Vi vil stå sammen med Ukraina og dette betyr at sanksjonene vil forbli hele vinteren, selv om det blir tøft for politikere og vi må finne gode løsninger over hele Europa for å balansere de sosiale effektene, fordi dette er den andre delen av krigen, det er en hybrid krig – den andre strategien er å splitte demokratiene våre ved å si: ‘ok, nå blir de stakkars menneskene etterlatt og vi må gi svarene.’ Vit at vi står i solidaritet med alle i landet vårt slik vi står med alle i Ukraina.

Hun er naturligvis en av oppdrettskaninene til Klaus Schwab: https://dieunbestechlichen.com/…/baerbock-mitglied-der…/

Refleksjonene gjør seg sjøl. Den arrogante folkefiendtlige «eliten» i Europa gir fullstendig blaffen i livene til sine velgere. Dette har vi fått demonstrert av Jonas Gahr Støre og Espen Barth Eide nylig. De er alle av samme ulla og lojale bare mot de bakmennene som styrer dem.

Hovedpartner til Forum 2000 er da også CIA (National Endowment for Democracy – NED).

«Mange tåler de voksende regningene godt,» sa statsminister og leder i Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre i en episode av TV 2-programmet «Ærlig talt».

Dette fikk den tidligere programlederen Oddvar Stenstrøm til å skrive på Facebook:

«Det må ha klikka for ham (Støre). Å si noe sånt!

Strømmen er ikke spesielt mye dyrere for deg og meg gitt det som er verdens rauseste strømstøtteordning, sa statsråd Espen Barth Eide (Ap).

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelEuropa sitt økonomiske og sosiale sjølvmord
Neste artikkelHar Madsen og Legemiddelverket blitt lurt av Pfizer?
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).