Bondeopprør i Tyskland også

0
Skjermdump Radio Genova

Det er et visst historisk sus over det: «Bondeopprør i Tyskland!» Det er riktignok ikke helt Thomas Müntzer ennå, men det er et viktig brudd med passiviteten og maktesløsheten som har hvilt over Tyskland i lang tid.

Radio Genova melder:

Tyske bønder reiser seg også. Mange bønder beleirer landbruksdepartementet i Bonn med traktorer i solidaritet med sine nederlandske kolleger og for å protestere mot EUs klimapolitikk som har brakt hele den europeiske landbrukssektoren i kne.

En enorm tysk bondekonvoi, rundt 400 traktorer, dro til det tyske landbruksdepartementet i Bonn for å protestere mot EUs klimapolitikk.

Imponerende protest mot EUs klima- og landbrukspolitikk

Bildet var imponerende, skriver General-Anzeiger: traktorene ble parkert på Rochusstrasse, i utkanten av Meßdorfer Feld, på siden av provinsveien: klokken 02.00 hadde noen bønder hjemmefra og tatt veien til Bonn. Fra Nordrhein-Westfalen, Niedersachsen, Hessen og Saarland kom de tøffende langs landeveiene i 40 kilometer i timen for å protestere foran det føderale landbruksdepartementet mot et forslag fra EU-kommisjonen, som ble offentliggjort i juni.

«Grønn ideologi tvinger oss bønder i kne», var en av tekstene på bøndenes plakater. En annen var: „«Miljøvern er bare mulig sammen med oss bønder og ikke uten oss».“Saktmodige tyske bønder har, i likhet med sine nederlandske kolleger, fått mer enn nok av EU-kommisjonens ekstremistiske politikk.

Hvorfor nederlandske bønder gjør opprør

«For mange bønder er det slutten på deres virksomhet, og de vil kjempe til det siste. Noen ganger går disse gårdene generasjoner tilbake, de ble bygget for hånd, og folk føler bøndenes hjerte og sjel. Alt dette blir tatt bort.»

Dette skriver Senay Boztas i UnHerd.

Hun skriver videre:

Jan Brok, nestleder i partiet BoerBurgerBeweging (BBB), forstår hvorfor nederlandske bønder har brukt den siste måneden på å blokkere matdistribusjonssentre, veier og ministres innkjørsler . De er forferdet over en ny miljøpolitikk som vil bety en sannsynlig 30 % reduksjon  av husdyr.

Nederland er et land med fire millioner storfe, 13 millioner griser, 104 millioner kyllinger og litt over 17 millioner mennesker. Det er Europas største  kjøtteksportør  med et samlet areal på litt over 41 000 kvadratkilometer, og en femtedel av dette er vann. Det er et av verdens  tettest befolkede  land, med EUs  høyeste tetthet av husdyr.

I flere tiår har denne suksessen innen handel og landbruk vært ledsaget av høye utslipp av skadelige nitrogenforbindelser , inkludert nitrogenoksider som slippes ut av industri og transport. Nivåene falt , og i 2015 introduserte nederlenderne en «handelsordning» kjent som Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) for å prøve å redusere forurensningen.

Planer utarbeidet av embetsmenn inkluderer å kutte husdyrantallet  med 30 %. Mer enn € 500 millioner  blir fremført for regionale myndigheter for å kjøpe ut bønder i år og neste år.

Teknokratenes og finanskapitalens nådeløse klassekamp

Disse «klima-» eller «miljøtiltakene» er typisk for den teknokratiske eliten i Europa og Nord-Amerika. Ut fra en påstått bekymring for «klimaet» iverksetter de en diktatorisk og ekstremistisk politikk mot egen befolkning som tar sikte på å utarme dem og ekspropriere dem til fordel for storfinansen, agrobusiness og andre sektorer av den globale vestlige overklassen. Fra finanskapitalen side, er dette, slik vi har pekt på mange gange, rå klassekrig, slik investoren Warren Buffett sa det så presist.

Også bondeopprør i India

Det er også store bondeprotester i India. Der er det ikke så uvanlig som i Tyskland eller Europa. Tvert om har indiske bønder vist seg svært kampvillige i lang tid.

På steigan.no har vi omtalt bondeopprøret i Nederland i disse artiklene. Som vanlig i slike tilfeller er det ikke mange norske medier som gjør oss rangen stridig.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelKrigsdagbok del 18, 19. til 21. mai 2022
Neste artikkelStorbritannia: Rapport viser at Covid19-vaksinene er dødelige og dreper mennesker i tusenvis