Vandana Shiva: Slik nedkjemper vi «The Great Reset»

0

Vandana Shiva er en indisk aktivist og filosof.

Hun har en mastergrad i fysikk og en doktorgrad i filosofi, men har det meste av sitt voksne liv arbeidet som forfatter og aktivist. For å fremme «økofeminisme» har hun bl a grunnlagt og leder et frøbank-kooperativ, Navdanya, og miljøvernorganisasjonen Research Foundation for Science, Technology and Natural Resource Policy i hjembyen Dehra Dun India. Hun har skrevet en rekke bøker der hun argumenterer for nedarvet kunnskap man kan finne i kulturen, og at indiske kvinner derfor er verdens beste bønder. Shiva regnes som en viktig person innen økofeminismen og er en kjent aktivist for et primitivt jordbruk uten moderne planteavl eller hjelpemidler. Hun har tatt initiativ til flere aksjoner rettet mot Verdens handelsorganisasjon (WTO) i India, og da særlig aksjoner angående intellektuell eiendomsrett og jordbruk.

Shiva har også vist hvordan politikken til Bill Gates og de multinasjonale selskapene inne agrobusiness er en trussel mot livsgrunnlaget til milliarder av mennesker.

Her er hun i samtale med Russell Brand om The Great Reset og hvordan denne planen for å styrke kapitalens internasjonal makt kan nedkjempes.

Les også: Monsanto-Bayer, det giftige GMO-kartellet versus India

Dr Vandana Shiva: Bill Gates er redd for uavhengighet, frihet, helse, og velvære

Vandana Shiva: Pandemien er en konsekvens av krigen mot livet

Forrige artikkelBiden strør om seg med dollar, hvor tar han dem fra?
Neste artikkelHvem står bak de globale helsekrisene vi plutselig stadig blir rammet av? Sist ute – apekopper