Protestene i Nederland fortsetter – aksjonsdag 15. juli

0

Av Romy Rohmann.

HAAG – Bondeaksjonsgruppen Agractie oppfordrer nederlenderne til å legge ned arbeidet i 15 minutter fredag 15.7 for å vise sin «solidaritet med bøndene». 

Organisasjonen Agractie har oppretta et aksjonsnettsted hvor de kommer med flere forslag til hvordan folk kan støtte bøndene.

De skal fortsette å kjempe for som de skriver: «disse vidtrekkende planene som våre myndigheter har berører ikke bare bøndene men alle.»

Gjennom en felles solidaritetsaksjon fredag ​​15. juli viser bønder og innbyggere at de støtter hverandre i kampen mot regjeringas feilslåtte politikk.

Forslagene er mange, fra å ta selfie med et «bondelommetørkle» – til å henge et omvendt nederlandsk flagg på halv stang.

Bondetørkle

Vi ser nå allerede omvendte flagg over hele landet, et symbol på støtte til bonden.

Bøndenes kamp i Nederland er en kamp for retten til å eksistere.

Christianne van der Wal «minister for natur og nitrogen» foreslå 10. juni en lov for det nederlandske parlamentet for å nå klimamålene. Det krever en 50 prosent reduksjon i utslipp av nitrogenoksid og ammoniakk innen 2030, opptil 70 prosent i nærheten av beskyttede områder og opptil 95 prosent på enkelte steder. Provinsregjeringene skal gis ett år på seg til å utvikle planer for å nå dette målet.

Les: Protestene brer om seg i Nederland

Konsekvensene vil bli dramatiske, men van der Wal svarer “Det er fælt. Samtidig har vi ikke noe annet valg. Naturen kan ikke vente.”

Flere yrkesgrupper har deltatt i aksjoner de siste ukene, de ser også at regjeringas «grønne politikk» også kommer til å ramme dem.

Statsråd Christianne van der Wal offentliggjorde 10.juni nylig målene for landbruket. Tiltak for andre sektorer, som trafikk og industri, er ennå ikke utarbeidet. Regjeringen sier de vil komme med dette i begynnelsen av neste år.

Se også artikkelen i De Telegraf.

Ellers er siste nytt fra Nederland:

Et av distribusjonssentrene for den Bill & Melinda Gates Foundation-finansierte supermarkedkjeden Picnic tok fyr natt til 11.. juli, det spekuleres i sosiale medier i denne brannen henger sammen med protestene som har foregått over tid i Nederland og ser ut til å spre seg flere steder i verden. 

Den nettbaserte supermarkedkjeden Picnic har som mål å bli den med bærekraftige matleveringtjenesten i Europa. Picnic fokuserer på matvarer som blant annet syntetisk laboratoriedyrket kjøtt og distribuerer dagligvarer med små elbiler.

Her er Eva Vlaardingerbroek en tidligere politiker for paritet Forum for Demokrati, et konservativt og euroskeptisk politisk parti i Nederland, intervjuet om bondeopprøret i landet.  Hun har også uttalt – Bøndene holder husdyr og produserer storfekjøtt. Gjett hvem som investerte 600 millioner dollar i Picnic ifjor? Det var helt riktig Bill Gates, mannen som vil at du skal spise kunstig kjøtt.

Hva ligger bak?

Men hva ligger bak dette store angrepet på middelklassen i landbruket i Nederland? Hvorfor følges slike planer i den nåværende, allerede spente økonomiske situasjonen, og i et land som aldri har brydd seg om utslippsgrenser tidligere?

Det er Ernst Wolff som stiller disset spørsmålene i artikkelen Bondeofferet.

Og han svarer sjøl:

«Med Nederland for tiden verdens nest største eksportør av landbruksprodukter, skal det ikke en spåmann til for å vite hvem som skal gjøre opp for de statlige produksjonskuttene. USA, som den største eksportøren, har fire storfekjøttgiganter – Cargill, Tyson Foods, JBS og National Beef Packing – som venter på en mulighet til å overta de konkursrammede selskapene. Mega-pengeforvalterne BlackRock og Vanguard er forøvrig blant de største aksjonærene i tre av disse fire.

Presset fra disse lobbyistene fortsetter i grunnen bare en trend som har pågått i mange år, nemlig den stadig økende konsentrasjonen av penger og markedsmakt på stadig færre hender. I 2000 hadde Holland fortsatt mer enn 100 000 gårder, i 2021 var det 52 000.»

Cargill er privateid. Det er også National Beef Packing.

Tyson Food

JBS

Les også: Milliardærene har tatt kontroll over FNs matvarepolitikk

Det faktum at Mark Rutte ikke bare er offisielt oppført som en «bidragsyter» av WEF, men også er en av Klaus Schwabs favoritter sammen med Canadas statsminister Justin Trudeau og er kjent med organisasjonen hans og dens nåværende agenda, The Great Reset, er sannsynligvis mindre kjent.

Rollen han spilte i januar 2021 på den virtuelle årlige konferansen til WEF er spesielt interessant i denne sammenhengen. Det var der Food Innovation Hubs (sentre for innovasjon i matsektoren) ble opprettet.

Mark Rutte har vært knyttet til den multinasjonale giganten Unilever i hele sitt yrkesliv.

Nettsidene til Unilever viser at Nederlands agenda mot bøndene er identisk med Unilever sine.

Og sannelig finner vi ikke også der et par av «de vanlige mistenkte»:

Unilever:

Notat til litt tungnemme folk på venstresida: Dette er det vi kaller den multinasjonale kapitalens klassekamp mot arbeiderklassen og middelklassen.

Forrige artikkelVed å gjøre Kina til fiende, truer NATO verdensfreden
Neste artikkelNår det offentlige og forvaltningen blir “menings- og tankepoliti”