Protestene brer om seg i Nederland

0
Kilde: The Counter Signal

De massive protestene sprer seg i Nederland.  Bøndene protesterer mot regjeringens planer om å kutte nitrogenoksid- og ammoniakkutslippene med 50 prosent innen 2030.

Av Romy Rohmann.

Dette kartet viser hvor omfattende protesten var den 4.juli, og dette er ikke over. Flere yrkesgrupper støtter opp om protestene. I tillegg til lastebilførerne er det nye at også fiskerne støtter opp og blokkerer flere havner.

Nederlandske bønder ser levebrødet sitt truet av nye regler som begrenser utslipp av nitrogenoksid. I løpet av en uke har fredelige protester eskalert til traktorblokkeringer av motorveier, brenning av høyballer, tømming av septik på gaten og opptøyer utenfor huset til miljøminister Christianne van der Wal.

Miljøministerenes forslag om at regjeringen skal ekspropriere land fra bønder som ikke underkaster seg de nye reglene faller ikke i god jord.

Nederlandsk politi har brukt brukte tåregass og hunder for å bryte opp demonstrasjonene, de har utstedt flere hundre bøter og gått til flere arrestasjoner.  

Opprørspoliti ble kalt inn i Heerenveen, mot bønder som blokkerte et Lidl-distribusjonssenter med traktorer, og brukte tåregass for å rydde området. Her ble også flere personer pågrepet, ifølge NOS . Politiet avsluttet også en blokade ved et senter i Sneek, med nederlandske medier som rapporterte at andre

Les mer om det nederlandske bondeopprøret på The Counter Signal:

Fiskere deltok og blokkerte deler av havna i Lauwersoog i Groningen for å støtte opp i protest mot de Nederlandske myndighetenes forslag..

Myndighetene forsøker med alle midler å slå ned Bondeopprøret i Nederland.

Under en konfrontasjon med bondedemonstranter ved en avkjørsel fra A32 i Heerenveen, avfyrte politiet skudd tirsdag kveld. Ingen ble skadet. Tre personer er pågrepet.

Ifølge den lokale kringkasteren Nederlandse Omroep Stichting (NOS) har demonstranter blokkert flere varehus over hele landet, inkludert i byene Heerenveen, Raalte, Deventer, Woerden, Breda og Nijkerk. 

De skriver også at traktorsjåføren som ble skutt på av politiet er en 16 år gammel gutt, rapporterte flere medier basert på familiens uttalelser. Så vidt kjent sitter tenåringen fra Akkrum fortsatt i varetekt. Politiet vil ikke bekrefte identiteten.

Kilde: The Counter Signal

Politie schiet gericht bij boerenprotest op A32, drie aanhoudingen

Jouke, a 16-year-old teen that was shot at by Dutch police officers late Tuesday night, has just been freed.

Her en blokade utenfor en distribusjonssentral i Zaandam

Forrige artikkelOpprør mot levekostnadene i Ghana
Neste artikkelUkraina er tidenes mest aggressivt trolla krig