Ukraina: Femti offiserer drept i russisk luftangrep

0

Krigen i Ukraina kunne ha vært unngått hvis Vesten hadde godtatt å gi Russland nødvendige sikkerhetsgarantier, og den kunne ha vært stanset i mars da de forelå skisser til en fredsavtale i Istanbul. Med Vladimir Zelenskij får ikke lov av sine overordnede i London og Washington til å inngå noen fredsavtale med Russland. NATO foretrekker å føre krig mot Russland til siste ukrainer. Og da skjer ting som dette. Skribenten Fred Johs viser til et russisk angrep på et ukrainsk kommandosenter. Daglig blir hundrevis av unge ukrainske menn helt unødvendig drept eller lemlestet mens den russiske hæren maler den ukrainske hæren i stykker.

Vi har vært imot denne krigen fra første øyeblikk. Men tar de flaggviftende krigsentusiastene som har prydet portrettene sine med ukrainske flagg inn over seg hva konsekvensene av en slik politikk er?

Red.


Av Fred Johs

Ca 50 høytstående US og ukrainske offiserer på general-nivå antas å være drept etter et massivt russisk luftangrep mot et møtesenter hvor det ble diskutert nye strategier (terrorbombing) mot Donbass… i nærheten av Dnipropetrovsk – Shirokaja Dacha

Det er kommet inn rapport fra den russiske militær ledelsen ved generalløytnant Igor Konashenkov som bekrefter disse meldingene om dette angrepet. Noe tilbakeholdende med hvem som er tatt ut, samtidig som vi vet veldig godt hvem som var der…..

I tillegg kan det informeres om andre strategiske angrep for å stanse ødeleggelsene av Donbass, som:

Tidligere sa den offisielle representanten for den russiske føderasjonens forsvarsdepartement, generalmajor Igor Konashenkov, at lørdag 18. juni kl. 20:20 ble transformator-anlegget tatt ut i Nikolaev, 10 stk 155 mm M777 haubitser av amerikansk produksjon og opptil 20-tanks og pansrede kjøretøyer levert av Vesten til Kiev-regimet. Samt et verksted opprettet for å reparere tanks.

«Uheldig» var også militærutstyret og personellet til de væpnede styrkene i Ukraina, som ankom med et militærtog fra byen Vladimir-Volynsky til kampsonen i Donbass. Klokken 19:20 dagen før traff høypresisjons luftbaserte missiler toget under lossing i området ved Gubinikha jernbanestasjon i Dnipropetrovsk-regionen: mer enn 100 tjenestemenn fra de væpnede styrker i Ukraina, 30 stridsvogner og pansrede kampvogner ble ødelagt.

Midt på natten, i begynnelsen av den tredje timen, slo det russiske militæret til i området ved bosetningen Selidovo i DPR, der militærpersonellet fra den 56. motoriserte infanteribrigaden til de væpnede styrkene i Ukraina og utstyret deres ble lokalisert. Det er kjent at brigaden også inkluderer utenlandske leiesoldater – hvor mange av dem som ikke vil returnere hjem er fortsatt ukjent, men det er kjent at opptil 200 jagerfly fra enheten ble ødelagt, samt to kampkjøretøyer av Grad flerskytsrakett-systemet, 10 Tanks for infanteriet og pansrede personellkjøretøy .

Det rapporteres også om ødeleggelsen av fire varehus med rakett- og artillerivåpen og artilleriammunisjon i områdene nær bosetningene MaksimilyanovkaAvdeevkaZelenoe Pole og Georgievka i DPR – dette ble gjort av mannskapene ved operativ-taktisk hær og luftfart.

De ødela også utskyteren til Buk-M1 anti-fly missilsystemet i Seversk–regionen i LPR.

De russiske missilstyrkene og artilleriet «behandlet» 22 kommandoposter, 48 artillerienheter i skuddposisjoner, ansamlinger av soldater og militært utstyr fra de væpnede styrkene i Ukraina i 123 distrikter. Det russiske militæret, som betjener Iskander operativt-taktiske missilsystem, sa også sitt:

– Som et resultat av deres angrep på territoriet til Kharkov Tank Repair Plant, ble to utskytere av Uragan fleroppskytingsrakettsystemet ødelagt. I løpet av bare en dag ble 10 stridsvogner og andre pansrede kampkjøretøyer, 11 feltartillerikanoner, 11 rakettoppskytere og 28 spesialkjøretøyer omgjort til en haug med metall.

Tap av soldater er anslått til fire hundre. De russiske luftforsvarsstyrkene skjøt ned et Su-25-fly fra de ukrainske luftstyrkene i Chervonnaya Dolina-regionen i Nikolaev-regionen og syv «droner» i områdene til forskjellige bosetninger i KharkovKherson-regionene og LPR på en dag. Og en annen UAV – i området Snake Island.

I tillegg ble tre Tochka-U taktiske missiler fanget opp i LPR og to granater fra Uragan fleroppskytingsrakettsystemet i områdene Bolshiye ProkhodyKharkiv-regionen og Chervonnaya DolinaMykolaiv-regionen.


Publisert først på bloggen til Fred Johs 19.06.2022

Forrige artikkelLars Birkelunds krigsdagbok
Neste artikkelStudietur til Kiev
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.