Storbritannias Boris Johnson oppfordrer Ukraina til ikke å forhandle med Russland

0
Boris Johnson i Underhuset

Boris Johnson skal ha gitt Zelensky beskjed om at sjøl om Ukraina ønsker å signere en avtale med Putin, er Vesten ikke klar for det.

Av Dave DeCamp, Anti-War.

Fredag ​​snakket Storbritannias statsminister Boris Johnson med Frankrikes president Emmanuel Macron og sa at han advarte Ukraina mot å forhandle med Russland.

Ifølge en transkripsjon av samtalen fra Johnsons kontor, oppdaterte den britiske lederen Macron på sitt besøk i Kiev den 9. april. «Statsministeren informerte om sitt besøk til Kiev forrige måned og delte sin overbevisning om at Ukraina ville vinne, støttet med det riktige nivået av defensiv militær bistand,» heter det i den offisielle teksten fra samtalen.

Referatet sa at Johnson «oppfordret mot enhver forhandling med Russland på vilkår som kunne gi troverdighet til Kremls falske narrativ for invasjonen, men understreket at dette var en avgjørelse for den ukrainske regjeringen».

I følge en rapport fra Ukrainska Pravda som siterer kilder nær den ukrainske presidenten Volodymyr Zelensky, sa Johnson til den ukrainske lederen under sitt Kiev-besøk at Russlands president Vladimir Putin burde bli presset, ikke forhandlet med.

Rapporten sa at Johnson fortalte Zelensky at «selv om Ukraina er klar til å signere noen avtaler om garantier med Putin,» er ikke Kyivs vestlige støttespillere klare. Rapporten sa at Johnsons posisjon er den dom det «kollektive Vesten» inntar, som nå føler at Putin ikke er så sterk som de først trodde og ser krigen som en mulighet til å «presse ham.»

Johnsons posisjon stemmer overens med retorikken som har kommet fra Biden-administrasjonen. I slutten av april sa forsvarsminister Lloyd Austin at et av Washingtons mål i Ukraina er å se et «svekket» Russland .

Biden-administrasjonen har forlatt diplomatiet med Russland og ser ikke ut til å være interessert i en diplomatisk løsning for å få slutt på krigen. Utenriksminister Antony Blinken har ikke snakket med Russlands utenriksminister Sergej Lavrov siden 15. februar, og president Biden har ingen kjente planer om å holde samtaler med Putin.

Macron er en av få vestlige ledere som har hatt samtaler med Putin siden Russland invaderte Ukraina og går inn for forhandlinger for å avslutte krigen. Mandag sa han at fred ville bli oppnådd gjennom forhandlinger. «Vi vil ha en fred å bygge i morgen, la oss aldri glemme det … Vi må gjøre dette med Ukraina og Russland rundt bordet. Slutten på diskusjonen og forhandlingene vil bli avgjort av Ukraina og Russland.»


Kommentar:

Dette burde (kanskje) åpne øynene til dem som tror at denne krigen styres av Ukraina, når den i virkeligheten er USAs og NATOs krig for å ødelegge Russland.


KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.