Hvis Rødts ledelse hadde hatt en god sak hadde de ikke trengt å juge

0
Marie Sneve Martinussen, nestleder i Rødt. Skjermdump fra video.

Ledelsen i Rødt fortsetter sin desinformasjonskampanje mot steigan.no, og denne gangen er det dessverre nestleder Marie Sneve Martinussen som er på banen. Dessverre, fordi vi har oppfattet henne som en saklig og etterrettelig politiker. Det er hun ikke i den delen av et intervju i Dagsavisen som handler om steigan.no.

Martinussen sier:

– Rødt er ikke for sensur. Folk må få skrive hva de vil på internett. Men Steigan.no er jo et politisk prosjekt, som må tåle politisk kritikk. På samme måte som jeg kritiserer Resett for å være idioter, så må vi også kunne kritisere Steigan, sier Martinussen.

– Folk i Rødt er ellers de fremste kritikerne av Steigan.no. De ser den utbredte rasismen, hvor skadelig disse korona-konspirasjonsteoriene er, og sist, men ikke minst: Steigan har videreformidlet russisk propaganda.

En usann kommentar

Her bryter Martinussen fullstendig ut av sin vanligvis sindige og saklige stil og senker seg ned på dårlig kommentarfeltnivå. I en kommentar til uttalelsen sendte sjefredaktør Pål Steigan i steigan.no følgende kommentar til Dagsavisen:

steigan.no er ikke et prosjekt, det er ei uavhengig nettavis. Vi har ingenting imot kritikk fra noen, ei heller fra Rødts ledelse. Men det de gjør er ikke å kritisere. De dokumenterer ikke en eneste påstand. De prøver å kneble oss ved å tvinge medlemmer til ikke å støtte oss. Det er angrep på den frie pressa! De sprer sjikane om «utbredt rasisme», noe som er en sjofel løgn, og som ikke blir sannere av å bli gjentatt.

Rødts ledelse har støttet alle «koronatiltak» fra Solberg og Støre, også lockdown og maskepåbud, som det ikke finnes noe vitenskapelig grunnlag for. De støtter også EUs sanksjonspolitikk mot Russland, noe som vil drive millioner ut i arbeidsløshet, fattigdom og sult. I motsetning til Rødts ledelse støtter vi ikke USA/NATOs stedfortrederkrig mot Russland, og vi sprer ikke russisk propaganda. Rødts ledelse angriper oss fordi vi er den fremste opposisjonsavisa i Norge og at vi tar hull på de rådende fortellingene. 

Kanskje Dagsavisen skulle intervjue oss sammen slik at vi kan prøve argumentene mot hverandre?

I uttalelsen til Dagsavisen bruker Martinussen et snedig retorisk triks. Hun legger ansvaret for påstandene mot steigan.no på «folk i Rødt», som angivelig «ser den utbredte rasismen» osv. Det er liksom ikke nestleder Martinussen som sier dette, men «folk i Rødt».

Så lett skal ikke Martinussen slippe. Hun er en av topplederne i et stortingsparti. Det burde være under hennes verdighet å slenge om seg med påstander om «utbredt rasisme». Det er en løgn, og hun kan naturligvis ikke dokumentere utsagnet. Det er også løgn at vi «videreformidler russisk propaganda». Vi siterer russiske kilder, og det må enhver utenriksjournalist som er verdt saltet sitt naturligvis gjøre i en situasjon som dette, akkurat som vi siterer amerikanske og andre lands kilder.

Vi inviterer Marie Sneve Martinussen til å forsvare sine påstander

Vi tror på åpen demokratisk debatt og vi tror på at påstander må underbygges med argumenter.

Derfor vil vi invitere Marie Sneve Martinussen til å forsvare sine påstander i steigan.no. Hun skal få så mye plass hun trenger.


Les også:

Professor Helge Hellevang: Rødt sin skepsis til alternative media fører til splittelse og et svekket parti på sikt

Terje Valen: Den amerikanske manipuleringa av offentleg meining og delar av partiet Rødt

Forrige artikkelEU avduker en plan på 220 milliarder dollar for å slutte å importere russisk energi
Neste artikkel– Målet er å kneble kritiske stemmer