– Målet er å kneble kritiske stemmer

0

I en kommentar til kampanjen mot steigan.no skriver bloggeren Øyvind Andresen at «målet med kampanjen har vært å ramme all grunnleggende samfunnskritikk som anti- kapitalisme og NATO- og EU-motstand. Til sjuende og sist dreier det seg om en å kneble kritiske stemmer. Det er uttrykk for en ny form for macarthyisme som vi kjenner fra den kalde krigen. Dessverre har sentrale ledere i Rødt og Nei til EU ikke sett dette og gått på limpinnen.»

Andresen skriver videre:

Brønnpissing

De burde ha forstått dette, da pressa begynte med klappjakt på alle aksjonærene i Mot Dag AS som eier steigan.no. Først ute var Morgenbladet 4/4.   Der skriver de: «Åtte Rødt-politikere eier aksjer i selskapet bak Steigan.no, som er sentral i spredningen av russisk propaganda i Norge. Selskapets styreleder sitter i Rødts landsstyre, partiets høyeste organ». Deretter fulgte andre medier opp med lenker til oversikt over alle de 247 aksjonærene i Mot Dag. Blant dem var Arne Treholt – bog ikke minst Kari Jaquesson.  Og huff og huff!

Nå burde de røde varsellampene blinke for demokratisk innstilte mennesker som vil kjempe for ytringsfriheten. For her begynner svartelisting på alle aksjonærene som i 2017  ønsket  å støtte noe som kunne utvikle seg til et viktig alternativ til  etablerte medier. Men det er redaktøren som er ansvarlig for publiseringene. Det er elementært. Morgenbladet, Dagbladet og andre medier praktiserte her en metode som er kjent fra den kalde krigens dager som guilt by association, på norsk «skyldig gjennom forbindelser.».

Siste lavmål etter en månedslang kampanje er en såkalt avsløring  i Dagbladet 9/5 under overskriften: «Russisk propaganda»: Tjuetalls medeiere fra Nei til EU.» De skriver: «Nettstedet Steigan.no beskyldes for å spre russisk propaganda. En gjennomgang viser at et tjuetalls tillitsvalgte i Nei til EU er blant eierne av selskapet bak nettsiden. – På ingen måte overrasket, sier Europabevegelsen»

Om dette skriver journalist-veteran Erling Borgen på Facebook samme dag: «Dagbladet har i kveld laget ett av de sjofleste oppslagene jeg har lest på utrolig lenge. Jeg nøler ikke med å karakterisere dette som brønnpissing og renspikket mccarthyisme.»  Borgen står svært langt fra Steigan politisk.

Resten av Øyvind Andresens kommentar kan leses her: Prosessen mot steigan.no

Forrige artikkelHvis Rødts ledelse hadde hatt en god sak hadde de ikke trengt å juge
Neste artikkelMøter i NATO og G7 peker i retning en global konflikt med Russland og Kina