EU avduker en plan på 220 milliarder dollar for å slutte å importere russisk energi

0
Sindelfingen, Germany - March 10, 2022: Price board with high gasoline, diesel and fuel prices. Most expensive gas and oil prices at German aral filling station (tankstelle) in Europe. Car in motion.

Unionen planlegger å redusere importen av russisk olje, gass og kull til null innen 2027. Det har en gigantisk pris.

Av Dave DeCamp, Anti-War.

EU-kommisjonen kunngjorde onsdag en plan for å avvenne seg fullstendig fra russisk energiimport innen 2027, noe som vil koste unionen 220 milliarder dollar. (EUs pressemelding: REPowerEU: A plan to rapidly reduce dependence on Russian fossil fuels and fast forward the green transition.)

I henhold til planen vil EU jobbe for å importere mer ikke-russisk gass, framskynde planene om å bruke mer fornybar energi og gjøre mer innsats for å spare energi. «Vi tar ambisjonen vår til enda et nivå for å sikre at vi blir uavhengige av russisk fossilt brensel så raskt som mulig,» sa EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen.

De 220 milliarder dollar inkluderer 90 milliarder dollar for investeringer i fornybar, 30 milliarder dollar til kraftnett, 59 milliarder dollar til energisparing og varmepumper, og 27 milliarder dollar til hydrogeninfrastruktur. EU vil også investere 10 milliarder dollar i gassinfrastruktur og 2,1 milliarder dollar i oljeinfrastruktur.

EU har allerede gått inn for å forby import av russisk kull, noe som skal tre i kraft i august, men sliter med å vedta et forbud mot russisk olje på grunn av sterke innvendinger fra Ungarn. I henhold til EUs foreslåtte oljeforbud vil EU-landene ha frist til slutten av 2022 på å gi slipp på russisk olje, bortsett fra Ungarn og Slovakia, som vil ha frem til slutten av 2023.

Men den ekstra forlengelsen er ikke god nok for Ungarn, et land som er veldig avhengig av russisk olje. Ungarske tjenestemenn har sagt at EU ikke har tilbudt en plan for å kompensere kostnadene ved å forby russisk olje for Ungarns økonomi.

EUs utfasing av russisk energi vil ha en betydelig innvirkning på Europas økonomi uansett hvordan det gjøres. Det er anslått at EU importerer rundt 40 % av gassen sin og 27 % av oljen fra Russland, og noen land, som Tyskland og Ungarn, er mer avhengige av russisk energi enn andre.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelGhislaine Maxwells straff har blitt redusert, total stillhet om hennes klienter 
Neste artikkelHvis Rødts ledelse hadde hatt en god sak hadde de ikke trengt å juge
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.