Apestreker fra Faktisk.no

0

Faktisk.no sin analyse om koppevaksinelageret og logikkbristene deres som mildt sagt er skremmende

Av Ole-John Saga.

Faktisk.no forteller hvorfor Norge har et lager av koppevaksiner, men klarer ikke å se logikkbristene i sin egen analyse, som mildt sagt er skremmende. Analysen deres ble utført etter at jeg skrev denne bloggen som har blitt delt mere enn tusen ganger, og som også ble publisert på steigan.no, men som Steigan siden har slettet.

Har FHI et beredskapslager av medisiner og vaksiner for disse allmenfarlige smittsome sykdommene også? Gulfeber, miltbrann, polio, rabies og turberkolose er jo mere utbredt enn kopper, så da burde det jo være logisk at de har et beredskapslager mot disse sykdommene også. I så fall, hva er grunnen til at man kun har et beredskapsslager mot kopper og ikke de andre sykdommene?

Kopper er en svært smittsom sykdom, som ble erklært utryddet av Verdens helseorganisasjon (WHO) i 1980. Offisielt finnes viruset nå bare i to laboratorier i USA og Russland, som er under WHOs kontroll. Men det er likevel en frykt for at viruset skal spres: – En stor frykt er at en gal diktator eller terrorister får tak koppeviruset og slipper det løs i verden, sier Aavitsland.”

Det er altså kun kopper man er redd for at skal kunne brukes som terroristvåpen? Miltbrann f.eks, det er ikke et mulig terrorvåpen?

“Overlege ved Folkehelseinstituttet (FHI), Preben Aavitsland, kan verken avkrefte eller bekrefte overfor Nettavisen om FHI har vaksinedoser mot apekopper på lager, og viser til at denne informasjonen er unntatt offentligheten (paragraf 21) av hensyn til rikets sikkerhet.”

Men da vil det jo si at fungerende avdelingsdirektør for smittevern og beredskap ved FHI, Siri Laura Feruglio har brutt loven om rikets sikkerhet, nå hun sier dette til NRK:

“I Norge har vi flere vaksiner mot kopper, men bare én av disse er godkjent for bruk mot apekopper.

– Denne har vi et beredskapslager på. Det er en tredjegenerasjons kopper-vaksine, som kan brukes på nærkontakter for å forebygge sykdom, sier hun.”

Men denne tredje generasjons koppevaksinen som er kjøpt inn, den er ikke godkjent i Europa når det gjelder apekopper:

“Dette er en tredjegenerasjons koppvaksine som produseres av Bavarian Nordic. I USA og Canada har vaksinen blitt godkjent under henholdsvis Jynneos og Imvamune. I Europa har vaksinen fått navnet Imvanex.

Andersen er ikke kjent med om det har blitt igangsatt noen prosess for å få vaksinen godkjent for bruk mot apekopper av Det europeiske legemiddeltilsynet EMA.

– Så vidt jeg vet er det foreløpig ikke noen prosess på gang. For å få vaksinen godkjent av EMA, og deretter Norge, må produsenten i så fall sende inn dokumentasjon som underbygger at vaksinen kan beskytte mot apekoppviruset, sier Andersen til Nettavisen.

– Det amerikanske legemiddeltilsynet FDA har godkjent denne vaksinen på grunnlag av data fra dyreforsøk. Det finnes foreløpig ingen kliniske studier som viser at denne vaksinen har noen effekt på apekopper, sier Andersen.”

Ifølge Preben Aavitsland så skal distributøren av vaksinen Norge skal kjøpe inn holdes hemmelig, men her forteller jo NRK hvilke distributører Norge og EU skal kjøpe disse vaksinene av, vaksiner som ikke er godkjent for bruk på mennesker mot apekopper:

“Dagens nyheter skriver at EU skal kjøpe Bavarian Nordic sin Imvanex-vaksine, samt medisinen Tecovirimat fra amerikanske Siga Technologies. Begge brukes mot kopper, som er beslektet med apekopper.”

Norge har altså et beredskapslager av vaksiner mot kopper der man ikke vet om disse vaksinene virker mot apekopper og så kjøper de sammen med EU nye vaksiner mot kopper som heller ikke er godkjent for mennesker som har fått apekopper og som kun har vært testet på dyr. Og når det ikke opplyses om når det lageret som allerede er opprettet ble kjøpt inn og hvilken distributør det er som har produsert vaksinene, så vet jo ikke offentligheten om dette lageret består av de samme vaksinene som nå kjøpes inn.

Les: Om hvordan globale ledere trente på en «kommende pandemi av apekopper» i 2021

Apekopper: Ingen grunn til panikk

Forrige artikkelTåkelegging i energipolitikken
Neste artikkelAlgerie undertegner stor olje- og gassavtale med Kina