Om hvordan globale ledere trente på en «kommende pandemi av apekopper» i 2021

0
En simulert nyhetssending i 2023 fra pandemiøvelsen til NTI i 2021.

Plutselig er apekopper eller monkeypox det store nye temaet. Helt ut av tom luft (vel, nesten) og så er det i alle nyhetsmedier. Et søk på Google 22. mai 2022 ga 358 millioner treff. I løpet av noen få dager gikk interessen rett til værs, se Google trends:

Det rapporteres at apekopper er oppdaget i USA og Europa. Her er en artikkel i Wikipedia der det advares om at dette er en «pågående hendelse» og at «innholdet kan være utdatert eller feilaktig».

Men det var ikke så uventet likevel?

På sikkerhetskonferansen i München 17. mars 2021 arrangerte The Nuclear Threat Initiative en såkalt «tabletop excercise» for «globale ledere» der scenariet var en «pandemi av apekopper i 2023».

Rapporten fra øvelsen ble publisert i november 2021 og kan lastes ned her:  Strengthening Global Systems to Prevent and Respond to High-Consequence Biological Threats: Results from the 2021 Tabletop Exercise Conducted in Partnership with the Munich Security Conference.

Beskrivelsen av det scenariet de øvde på er slik (side 8):

«Treningsscenarioet skildret en dødelig, global pandemi som involverte en uvanlig stamme av apekoppevirus som dukket opp i den fiktive nasjonen Brinia og spredte seg globalt over 18 måneder. Øvelsenscenarioet avslørte at det første utbruddet var forårsaket av et terrorangrep ved bruk av et patogen utviklet i et laboratorium med mangelfulle biosikkerhets- og biosikkerhetsbestemmelser og svakt tilsyn. Ved slutten av øvelsen resulterte den fiktive pandemien i mer enn tre milliarder tilfeller og 270 millioner døde i verden som helhet.»

Ikke helt overraskende beskriver rapporten en situasjon der myndigheter over hele verden innfører lockdown, maskepåbud og «sosial distansering».

Hvem er The Nuclear Threat Initiative?

Silviu “Silview” Costinescu skriver:

NTI ble grunnlagt i 2001 av den tidligere amerikanske senatoren Sam Nunn og filantropen Ted Turner. Det fungerer som sekretariatet for «Nuclear Security Project», i samarbeid med Hoover Institution  i Stanford. Tidligere utenriksminister George P. Shultz, tidligere forsvarsminister  William J. Perry, tidligere utenriksminister Henry A. Kissinger og Nunn («de fire ryttere i atomapokalypsen») leder prosjektet – et forsøk på å oppmuntre til global handling for å redusere akutte kjernefysiske farer og bygge støtte for å redusere avhengigheten av atomvåpen, og til slutt oppheve dem som en trussel mot verden.

I 2018 fikk NTI en gave på 6 millioner dollar fra Open Philanthropy Project.

Tilskuddet skulle bli brukt til å «hjelpe med å styrke innsatsen for å dempe globale biologiske trusler som har økt etter hvert som verden har blitt mer sammenkoblet».

Hvorfor?

I januar 2018 kunngjorde NTI at de hadde mottatt $250 000 i støtte fra Bill og Melinda Gates Foundation. Disse pengene vil bidra til å fremme NTIs innsats for å utvikle en «Global Health Security Index». Indeksen vil analysere et lands biologiske programmer og retningslinjer.

NTI opprettet også Connecting Organizations for Disease Surveillance (CORDS), som i 2013 ble lansert som en uavhengig NGO som kobler sammen internasjonale sykdomsovervåkingsnettverk, støttet av Verdens helseorganisasjon og FNs mat- og landbruksorganisasjon.

Her er NTIs Board of Directors. Og som deres fremste rådgiver finner vi multimilliardæren Warren E. Buffett. Hans investeringsfirma Berkshire Hathaway Inc. er en av de største finansielle aktørene i verden og er kjent for å gjøre investeringer for Bill & Melinda Gates Foundation. Deres største eiere er de vanlige mistenkte: Vanguard, BlackRock og State Street.

I toppledelsen sitter også tidligere senator Richard G. Lugar. Han og Nunn er kjent for  Nunn–Lugar Act og for Pentagons aktiviteter i det tidligere Sovjetunionen, inkludert biolaboratoriene i Ukraina.

Når de absolutte toppene innen industri og finans med forbindelser til djupstaten og etterretningsorganisasjonene driver trening av «globale ledere» i hvordan de skal forholde seg til «en pandemi av apekopper» i 2023, er det lurt å være på vakt. Veldig på vakt!

Forrige artikkelDet historiske sviket og uthulinga av demokratiet
Neste artikkelEr den globale krisa utløst med vilje?