Apekopper: Ingen grunn til panikk

0

Kampanjen for å piske opp frykten for apekopper er i gang, omtrent slik den var med covid-19 vinteren 2020. Men ifølge immunolog Gunveig Grødeland er det ingen grunn til panikk. Hun sier til TV2 at det er fem grunner til at det ikke er noen grunn til å bli redde (sammendrag):

Den første viktige grunnen til at viruset ikke utgjør en veldig stor fare, for eksempel sammenliknet med korona, er at det ikke er veldig smittsomt.

– Det er ikke noen fare for at dette blir en stor pandemi på linje med korona, og det handler for det første om at viruset ikke er veldig smittsomt, sier Grødeland.

En annen grunn til at apekoppene ikke vil bli en stor pandemi, er ifølge Grødeland at det er et svært stabilt virus.

– Det betyr at når man har immunresponser vil disse gi veldig god beskyttelse over tid. 

En tredje «fordel» ved apekoppene er altså at man ikke trenger holde like lang avstand til folk for å unngå å bli smittet, noe som gjør at inngripende tiltak ikke vil ha noe for seg.

En fjerde grunn til å ikke stresse med det nye viruset er ganske åpenbart.

– I tillegg til at det er lite smittsomt, så har det jo ikke kommet til Norge enda, sier Grødeland.

Få blir sjuk, få dør.

– Ved tildligere utbrudd, for eksempel i Nigeria, har flere hundre blitt smittet før man får kontroll på situasjonen. Det kan med andre ord bli en del tilfeller i Europa før vi får kontroll, men det er ingen grunn til at befolkningen skal gå rundt og være bekymret, sier hun.

Selv om bildene av blemmer kan se skremmende ut, har helsemyndighetene så langt meldt at folk som blir syke av apekopper stort sett blir helt friske igjen av seg selv. Svært få dør.

WHO sprer panikk igjen

Det er helt andre toner fra WHO enn fra Grødeland.

I en tale til FNs World Health Assembly i Genève sa Tedros Adhanom Ghebreyesus at Covid-pandemien ikke er den eneste krisa i verden og advarte om en «formidabel konvergens» av sykdom og andre naturkatastrofer drevet av klimaendringer og geopolitikk.

Lederen for Verdens helseorganisasjon har beskrevet apekopper som en ny «formidabel» utfordring for det globale samfunnet ved siden av Covid-19-pandemien og invasjonen av Ukraina, ettersom byrået advarte mot økende tilfeller av viruset.

Les: Om hvordan globale ledere trente på en «kommende pandemi av apekopper» i 2021

På sikkerhetskonferansen i München 17. mars 2021 arrangerte The Nuclear Threat Initiative en såkalt «tabletop excercise» for «globale ledere» der scenariet var en «pandemi av apekopper i 2023».

Rapporten fra øvelsen ble publisert i november 2021 og kan lastes ned her:  Strengthening Global Systems to Prevent and Respond to High-Consequence Biological Threats: Results from the 2021 Tabletop Exercise Conducted in Partnership with the Munich Security Conference.

Beskrivelsen av det scenariet de øvde på er slik (side 8):

«Treningsscenarioet skildret en dødelig, global pandemi som involverte en uvanlig stamme av apekoppevirus som dukket opp i den fiktive nasjonen Brinia og spredte seg globalt over 18 måneder. Øvelsenscenarioet avslørte at det første utbruddet var forårsaket av et terrorangrep ved bruk av et patogen utviklet i et laboratorium med mangelfulle biosikkerhets- og biosikkerhetsbestemmelser og svakt tilsyn. Ved slutten av øvelsen resulterte den fiktive pandemien i mer enn tre milliarder tilfeller og 270 millioner døde i verden som helhet.»

Timeplanen

I scenarioøvelsen brukte de en timeplan (side 12) der det første utbruddet skulle komme 15. mai 2022(!) (nær nok, kan man si) – og der det ville bli 1,3 millioner døde av apekoppene i januar 2023 og 271 millioner døde i desember 2023.

De kan ikke beskyldes for ikke å ha smurt tjukt på.

I denne øvelsen skulle det da bli innført lockdown i januar 2023 med maskepåbud, sosial distansering og hele pakka (side 13), sjøl om ingenting ved sjukdommen skulle tilsi denne typen tiltak. Men har man bare en hammer ser alle problemer ut som en spiker.

Og konklusjonen på øvelsen var – ikke helt overraskende – at WHO må få overnasjonal makt (side 17). Og helt tilfeldigvis er det derfor WHOs medlemsland er samlet i Genève denne uka, for å avgi store deler av sitt nasjonale sjølstyre til et ikke-valgt organ som er tjukt infiltrert og kontrollert av BigPharma og folk som Bill Gates & co.

Forrige artikkelVi står overfor verdens største sultkatastrofe på svært lang tid
Neste artikkelI kjølvannet av den russiske seieren i Mariupol