Høringsuttalelse i anledning utkastet til nye regler om koronasertifikat

0

Av Terje Sørensen.

Jeg leser boken «COVID Operation: What Happened, Why It Happened, and What’s Next» av Pamela A Popper, Shane D Prier. Boken ble publisert i november 2020 – før den første corona/covid-19-vaksineringen begynte i Norge.

På side 385 i min Kindle-digitalutgave finnes underkapittelet «But there is more…» («Men det er mer…»). Det har jeg oversatt til norsk, og det er sendt inn til Regjeringen som min høringsuttalelse til utkastet om lovendring av koronasertifikatregler.

Hvis du vil, kan du gjerne kopiere hele oversettelsen eller deler av den og, om du ønsker det, sende det som ditt høringsutkast til Regjeringen. Følgende nettadresse kan brukes: https://www.regjeringen.no/…/horing-om…/id2847796/.

(Den oversatte teksten begynner)

Men det er mer…

Bill Gates ønsker ikke bare å se hele verden vaksinert, han har investert en betydelig sum penger i teknologi som vil tillate vaksiner å bli levert ved hjelp av en digital identitet som holder oversikt over hvem som har fått vaksinasjoner. Bill og Melinda Gates Foundation har investert $ 21 millioner for å utvikle vaksineteknologi som injiserer usynlige nanopartikler under huden som kan leses av smarttelefoner.

Kevin McHugh, assisterende professor i bioingeniør ved Rice University, beskriver teknologien som «noe som en strekkodetatovering». «Bill og Melinda Gates Foundation kom til oss og sa: ‘Hei, vi har et reelt problem – å vite hvem som er vaksinert. Så vår idé var å sette registratoren på personen. På denne måten kan folk senere skanne over området for å se hvilke vaksiner som er administrert og bare gi dem som fortsatt trengs.’»

Forskere har allerede publisert en studie som viser at teknologien fungerer med en vaksine mot COVID-19. Gates finansiert en annen studie der forskere fra Massachusetts Institute of Technology, Institute of Chemistry of the Chinese Academy of Sciences i Beijing og Global Good, Intellectual Ventures Laboratory i Bellevue, Washington fastslo at «nesten-infrarøde kvanteprikkere» kan implanteres under huden sammen med en vaksine for å kode informasjon for «desentralisert datalagring og bio-sensing.» Forskerne opprettet en plattform som kunne kode data på enkeltpersoner i minst 5 år etter administrering, og som kunne leses ved hjelp av en smarttelefon.

Fauci er også enig i dette, og i et intervju på CNN 10. april 2020 sa han at regjeringen vurderer å utstede immunitetssertifikater til amerikanere for å identifisere hvem som har blitt smittet. Han sa videre at han kunne forestille seg en tid da folk ville bli pålagt å bære slik identifikasjon for å bevege seg fritt.

Dette er ikke så futuristisk som det kan høres ut. Et digitalt identitetsprogram, lansert i 2018, implementeres i fattige, landlige samfunn i Vest-Afrika akkurat nå. Trust Stamp er et «identitetsautentiseringsselskap» som har inngått et samarbeid med Bill Gates-finansierte GAVI-vaksinealliansen og Mastercard. Partnerskapets produkt er et GAVI-Mastercard Wellness Pass som er en digital vaksinasjonsregistrator, identitetssystem og betalingssystem. Mastercard har uttalt offentlig at det er forpliktet til å fremme sentralisert journalføring av barndomsimmuniseringer og bekjenner seg til å være ledende i et program som heter «World Beyond Cash.» Finansieringen av dette prosjektet ble tilpasset av Bill og Melinda Gates Foundation.

Initiativet bruker en teknologi kalt Evergreen Hash som skaper en «3D-maske» basert på et enkelt bilde av en persons ansikt, håndflate eller fingeravtrykk. Hver person mottar en «hash» som utvikler seg over tid, for eksempel hver gang et barn eller en voksen får en annen vaksine.

Teknologien fremmes som en måte å hjelpe folk som bor i områder uten internettilgang, medisinsk behandling og tradisjonell bankvirksomhet; Men den brukes også til andre formål, for eksempel «biometrisk velgerstyring» i land som Ghana. Som så mange andre Gates-finansierte prosjekter, er mottakerne av programmet mindre begeistret for det enn de som markedsfører det. Mange stiller spørsmål ved å bruke sårt tiltrengte økonomiske ressurser for å registrere millioner av mennesker til å stemme når det er så mange andre mer presserende problemer i mange av disse landene, for eksempel sult.

Trust Stamp markedsfører også sine tjenester til fengsler og prøveløslatelsestilsynspersoner som erstatning for ankelarmbånd, og til politiavdelinger for bruk i overvåking og «prediktivt politiarbeid». Kontaktsporingsprogramvare har allerede blitt brukt til å spore deltakere i protester som svar på drapet på George Floyd.

Noen mennesker er allerede bekymret for at de kontantløse betalingssystemene på et tidspunkt kan være pålagt, spesielt siden kontanter for første gang har blitt karakterisert som «skitne» og en potensiell metode for spredning av COVID-19.

ID 2020 Alliance er et annet initiativ som lanserte sitt nye digitale identitetsprogram i september 2019. Alliansen består av flere partnere, inkludert regjeringen i Bangladesh, GAVI-vaksinealliansen og flere andre partnere i regjering og akademia. Programmet bruker vaksinasjon for å etablere digital identitet og ble opprinnelig fremmet som et middel for å spore personer i tredje verden land som ikke har fødselsattester eller medisinske journaler. Men byen Austin har sluttet seg til ID2020 og samarbeider med partnere for å bruke den til å «styrke hjemløse mennesker med sine egne identitetsdata». 

Et israelsk selskap grunnlagt av en tidligere spion, samarbeider nå med Rhode Island for å bruke kunstig intelligens til å profilere amerikanere som allerede er smittet med COVID-19 eller som står i fare for å bli smittet. Denne informasjonen kan deretter gis til offentlige tjenestemenn slik at både enkeltpersoner og lokalsamfunnene de bor i, kan målrettes mot obligatorisk testing, behandling og nedstengning. Selskapet sier de forhandler partnerskap med flere andre stater, sykehussystemer og helsepersonell, og har allerede signert en kontrakt med Mayo Clinic.»

(Den oversatte teksten slutter)

Terje Sørensen

Pensjonert advokat

Forrige artikkelVi fikk en e-post fra Faktisk.no
Neste artikkelVi bør diskutera prinsipp