Store demonstrasjoner i Nederland – politiet skyter mot folk

0
The Hague, The Netherlands - September 25 2021: Demonstration in The Hague, The Netherlands against the covid pass regulations with signs and banners

Nå øker motstanden mot nedstengninger og pass.

Protester mot nye Covid-19-restriksjoner lørdag ble voldelige i den nederlandske byen Haag. Urolighetene kommer én dag etter at flere demonstranter ble skadet av politiets skuddveksling i en annen nederlandsk by, Rotterdam.

Syv personer ble arrestert etter voldsomme sammenstøt på lørdag mellom politiet og anti-lockdown-demonstranter i Haag, som jo er sete for Den Internasjonale Domstolen.

En video som er delt på sosiale medier viser protestanter som tenner på fyrverkeri som startet flere branner og fikk himmelen over byen til å lyse opp i et uhyggelig rødt.

Haag brenner – hjemmet til Den Internasjonale Domstolen og Nederlands tredje største by.

I et annet klipp kan man se en gruppe protestanter som river ned et trafikklys som også inneholdt et overvåkningskamera. 

En video viser unge mennesker som fjerner en trafikk-overvåknings-installasjon i Haag i kveld etter hvert som protestene spredte seg i et forsøk på å få gjeninnført tilstandene før lockdowns i Nederland. De krever av statsministeren: Ingen vaksinepass; Ingen lockdowns. Og protestene går også til EU og Verdens Helseorganisasjon.

Nederlandsk politi rapporterer at fem av deres ansatte ble skadet etter sammenstøtet i opprøret i Rotterdam. To andre har fått «hørsels-skader», men to andre har fått skader på hendene.

De kaotiske scenene i Nederlands tredje største by kom dagen etter protestene mot Covid-19-restriksjonene i Rotterdam, og som førte til voldshandlinger.

Der ble 50 personer arrestert i byen, og tre ble skadet etter at politiet åpnet ild for å prøve roe ned urolighetene.

Politiet påstå senere at deres konstabler ble «tvunget til å skyte mot mengden» for å beskytte seg selv.

Tre skadde protestanter ligger nå på sykehus, og deres tilstand er ukjent.

Protestene har feid gjennom flere nederlandske byer etter at landet ble det først i Vest-Europa som siden sommeren innførte delvis lockdown. Det skjedde forrige uke.

Spenningen økte enda mer etter at regjeringen har forbudt fyrverkeri på nyttårsaften, og det nederlandske parlamentet støttet introduksjonen av det skalte 2G-systemet, det som kan inneholde vaksinepasset. Det vil kunne utestenge uvaksinerte, og de som ikke nylig har blitt friske av viruset.

En lang liste offentlige steder er nevnt.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst for Derimot.no.

Les også Gatekamper i Rotterdam – skarpe skudd fra politiet mot demonstrantene

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.