Nettavisen: «Tusenvis i demonstrasjonstog forbi Stortinget i protest mot koronapass»

0
Fra frihetsdemonstrasjonen i Oslo. De tre arrangørene i midten.

Nettavisens Gunnar Stavrum kom med en sjølkritikk på vegne av avisa for deres manglende dekning av den store demonstrasjonen mot koronapass og for frihet som ble arrangert i Oslo 20. november 2021.

Stavrum skriver:

Jeg kjenner ikke det nøyaktige antallet demonstranter, men en video viser at folkemengden strakk seg langs hele Karl Johans gate forbi Stortinget.

«Vi vil ha frihet, ikke koronapass», lød slagordene opp landets paradegate forbi nasjonalforsamlingen.

Demonstrasjonen fikk liten eller ingen omtale i de store mediene, og på det alternative mediet Steigan.no spør en skribent: – Hvorfor fortier Dagbladet, VG og Aftenposten demonstrasjonen mot koronatiltakene?

Det er et godt spørsmål, som dessverre traff Nettavisen også. Den (dårlige) unnskyldningen er at vi har tynn bemanning i helgene, men det er et faktum at demonstrasjonen som samlet tusenvis av demonstranter foregikk bare noen kvartaler unna landets største redaksjoner.

Den norske demonstrasjonen var en del av en internasjonal kampanje mot koronatiltak. Demonstrasjonstoget foregikk lørdag ettermiddag, startet på Jernbanetorget og gikk opp hele Karl Johansgate og endte utenfor Utenriksdepartementet på 7. juni-plassen. Den var altså godt synlig i bybildet.

– Jeg syntes det var rart at samtidig som pressen med krigsoverskrifter fortalte om voldelige korona-demonstrasjoner i andre land, var det total taushet om en fredelig massedemonstrasjon mot korona-tiltakene i Oslo sentrum, og at denne type fortielser og selektiv rapportering faktisk minnet om forholdene i Sovjetunionen, skrev Steigan-kommentator Bjørn Nistad, som er professor i russisk historie.

Dette er en klokkerein sjølkritikk. Den er på sin plass. Men vi løfter hatten for Stavrum for å være så klar i sjølkritikken og for å ta prinsipielt stilling for motstandernes rett til å protestere mot regjeringas politikk.

Så får det være hans sak at han fortsetter å argumentere for regjeringas politikk. Det får også være hans sak at han har latt seg forlede til å tro på uholdbar statistikk fra Folkehelseinstituttet. Den er tilbakevist av kommentatoren George Gooding i Stavrums egen avis:

Les FHI driver på kanten av desinformasjon

For oss er det ingen overraskelse at Stavrum, i likhet med sine kolleger i den øvrige pressa, følger med på steigan.no. Det er fornuftig av dem. Det gjør stadig flere. Denne høsten har vi en vekst som må være større enn noen andre medier i Norge.

I juli 2020 var det en liten gjeng fraseradikalere som tok skarpt til orde for boikott mot og blokkering av steigan.no. Lesertallene våre er i dag 306% av hva de var da.

Les: Hvorfor fortier Dagbladet, VG og Aftenposten demonstrasjonen mot korona-tiltakene?

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelSkytefelt-diplomati
Neste artikkelStore demonstrasjoner i Nederland – politiet skyter mot folk