Gatekamper i Rotterdam – skarpe skudd fra politiet mot demonstrantene

0

Det var harde gatekamper mellom korona-demonstranter og politistyrker i Rotterdam natt til 20. november 2021. Politihelikoptre og vannkanoner ble brukt.

«Politiet i Rotterdam avfyrte flere varselskudd under opptøyer på Coolsingel. Opprørspolitiet var også i aksjon for å drive vekk opprørerne, sa en polititalsmann. Hundrevis av demonstranter samlet seg på Coolsingel i Rotterdam fredag ​​kveld. De protesterte mot den såkalte 2G-politikken som regjeringen siktet til (…) Demonstrasjonen utviklet seg deretter til opptøyer», skriver avisa Trouw.

– Atmosfæren i sentrum av byen har endret seg raskt og blir stadig mer dyster. Det går folk rundt med brekkjern (…) Flere politibiler fikk store skader. Vindusrutene ble knust og en bil ble overtent. Demonstrantene fyrer opp kraftig fyrverkeri, flere branner har brutt ut og veiskilt og belegningsstein blir revet ned. Politi og brannvesen ble også skutt mot» hevder avisa Eindhovens Dagblad.

Bild skriver:

«Et politihelikopter sirkler over sentrum og observerer situasjonen fra lufta. Folk protesterer mot regjeringas 2G-politikk. Videoer viser politiet som skyter varselskudd. En mann skal ha blitt påkjørt. Det er fortsatt uklart om han vil overleve natten.» Bild skrev seinere: «Ifølge den nederlandske kringkasteren, NOS‘, skal to personer ha blitt skutt av nødetatene. De nøyaktige detaljene er imidlertid uklare.»

På Twitter finner man mer om demonstrasjonene og politivolden på emneknaggen #RotterdamProtest:

En kommentar på Twitter var: «Det er tydelig at framtida for å gjøre folk sikre mot covid-19 er å skyte dem!»

Minst sju er meldt alvorlig skadd etter politivolden, og det er usikkert om de som ble skutt av politiet vil overleve.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.