En hemmelig plan for nyoppdeling av Vest-Balkan er avslørt

0
Dette kartet viser innholdet i den hemmelige planen som nå er avslørt.

Et nytt kart for Vest-Balkan ble lekket for noen måneder siden. Ifølge kartet skal Bosnia-Hercegovina deles fullstendig. Aktuelle hendelser på Balkan bekrefter ektheten av den hemmelige planen som har blitt avslørt. Dette skriver Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Den høye representanten for Bosnia-Hercegovina, Christian Schmidt, advarer om at en oppløsning av landet på Vest-Balkan kan destabilisere hele regionen.

– Det vil bli vanskeligere, sa Schmidt i et intervju publisert lørdag av nyhetsbyrået Reuters på spørsmål om hva en løsrivelse av den serbiske delen av Bosnia vil bety for Serbias EU-tilslutningssamtaler. «Serbia (…) bør ha en egeninteresse av at Bosnia-Hercegovina holder sammen», understreket han med tanke på spekulasjoner om at regjeringa i Beograd kunne komme til å støtte uavhengighetsarbeidet til det bosnisk-serbiske presidentmedlemmet Milorad Dodik. En selektiv oppløsning i den multietniske regionen vil ryste hele regionen.

Dette kartet viser innholdet i den hemmelige planen som nå er avslørt.

Et nytt kart for Balkan, som ble publisert av den slovenske avisa «Necenzurisano» for noen måneder siden, skapte stor usikkerhet og forvirring i flere land på Balkan. Avsløringen av denne hemmelige planen ble fullstendig ignorert i den tyske offentligheten. (For ikke å snakke om i den norske.)

Det nye Balkan-kartet skal ha blitt sendt til Brussel av kontoret til den slovenske statsministeren Janes Janza i februar 2021. Dokumentet avslører ideer for deling av Bosnia Hercegovina, annektering av Republika Srpska med Serbia og innlemmelse av Kosovo i Albania. «I Kosovo ønsker 95 prosent av befolkninga å forene seg med den opprinnelige albanske nasjonen. Situasjonen er den samme i Albania. Grensa mellom Albania (et NATO-medlem) og Kosovo er praktisk talt ikke-eksisterende, heter det i dokumentet.

NON1-60e067c9593f3-60e067c95a12f.PNG

Den serbiske delen av Kosovo skal gis en spesiell status basert på Sør-Tirols eksempel. «Det serbiske nasjonale spørsmålet kan i stor grad løses ved å annektere en del av Republika Srpska til Serbia. I dette tilfellet er Serbia klar til å gå med på foreningen av Kosovo og Albania, heter det. Andre forslag som presenteres i dokumentet inkluderer å løse det kroatiske spørsmålet, det bosniske spørsmålet og hva EU må gjøre.

Dokumentet inneholder også trinn for å implementere planen, inkludert to «allerede i gang»: «I den tause prosessen undersøkes mulighetene for å implementere planen med beslutningstakere i regionen» og «i den tause prosessen verifiseres støtten til planen hos beslutningstakere i det internasjonale samfunnet».

Etter å ha fullført disse trinnene, må det lages et omfattende kommunikasjonsprogram for å presentere planen for offentligheten. Dokumentet understreker at man bør huske på spesifikke forhold på Balkan og de «forskjellige atmosfærene» i ulike deler av det.

Kommentar: Man leker med fyrstikker rundt kruttønna

Det som avsløres om den hemmelige planen virker tilforlatelig. Det samsvarer med tendenser og retninger vi vet finnes. Like fullt er det et risikabelt spill som drives. Som kjent var det konfliktene på Balkan som ble den utløende faktoren for den første verdenskrigen, og det var vestmaktenes og ikke minst Tysklands initiativ for å dele opp Jugoslavia som utløste de grusomme krigene på Balkan på slutten av 1990-tallet.

Kosovo er i realiteten en gangsterrepublikk, et USA-protektorat beskyttet av den kjempestore USA-basen Camp Bondsteel. og USA har også en svært sterk posisjon i Albania.

Det skal ikke mye til føre nye grensedragninger fører til en ny eksplosjon, som igjen vil kunne føre til ringvirkninger langt utover regionen. Glem ikke at Russland er en sterk støttespiller for Serbia.

Les: Ødeleggelsen av Jugoslavia (del 1)

Ødeleggelsen av Jugoslavia (del 2)

Drømmen om Stor-Albania lever og kan føre til mer krig

Fare for krig mellom Serbia og Kosovo?

Kosovos president Hashim Thaçi tiltalt for krigsforbrytelser

Forrige artikkelEn einbeint helt
Neste artikkelSør-Korea vil få slutt på Korea-krigen. Men USA er en vanskelig samarbeidspartner.