– Bellingcat er finansiert av etterretningskontraktører i USA og Storbritannia som hjalp ekstremistene i Syria

0
Elliot Higgins i Bellingcat og Atlantic Council propaganderer for en twitterkonto som gjentatte ganger har propagandert for IS.

Det angivelig «uavhengige» nettstedet Bellingcat fikk penger fra skandaleomspunne vestlige etterretningsfirmaer som ødela – og høstet enorme overskudd – i Syria. Dette skriver Kit KlarenbergThe Grayzone.

Siden lanseringa i juli 2014 har det sjøloppnevnte undersøkelsesnettstedet Bellingcat konsolidert seg som en yndling i vanlige vestlige medier, med sine dykk i påståtte kjemiske våpenangrep angivelig utført av den syriske regjeringa og russiske militære, og blitt overøst med ros, hyllningsartikler og glitrende utmerkelser.

Sjøl om de sterkt insisterer på at den er uavhengig av regjeringens innflytelse, er Bellingcat finansiert av både den amerikanske regjeringas National Endowment for Democracy og EU. CIA-tjenestemenn har erklært sin «kjærlighet» til Bellingcat, og det er utvetydige tegn på at nettstedet har inngått et nært samarbeid med London og Washington for å fremme deres imperialistiske mål.

Nå som mediekonsortiet har fått tilgang til høyteknologiske satellitter som er i stand til å fange 50 cm oppløsningsbilder av ethvert sted på jorden, er det på tide å plassere disse forbindelsene under mikroskopet.

For å utforske forholdet mellom Bellingcat og imperiets maktsentre, trenger du ikke lete lenger enn det offisielt offentliggjorte finansregnskapet fra 2019 til 2020. Ifølge disse postene har Bellingcat akseptert enorme summer fra vestlige etterretningskontraktører.

Disse krigsprofitørene har igjen gitt direkte støtte til al-Qaida-allierte jihadistgrupper i Syria-de samme elementene som har gitt Bellingcat «bevis» for å dømme Damaskus in absentia for alle slags tvilsomme anklager.


Les hele artikkelen til Kit Klarenberg her.

Les også: Hvordan Bellingcat hvitvasker e-tjenestenes fortellinger for bruk i media

Hvorfor hyller Klassekampen Bellingcat?

The spook to Bellingcat pipeline

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelMediene og BigTech har politisert og korrumpert medisin på global skala
Neste artikkelFolkebevegelsen Motvind Norge krever at 151 vindturbiner rives etter Fosen-dom
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.