– Når latterliggjøring av en podkastvert er viktigere enn sannheten

0

«En rekke ganger i løpet av pandemien har mediene spredt feilinformasjon som er så banalt og åpenbart feil – at en snart må begynne å lure på om yrkesgruppen i det hele tatt er i stand til å gjøre jobben sin.» Dette skriver kommentatoren George Gooding i Nettavisen.

Det handler om ei nyhetsmelding som NTB nylig sendte ut om den populære podkastverten Joe Rogan som har offentliggjort at han har blitt sjuk med Covid. Rogan meldte samtidig om at han har tatt i bruk en rekke legemidler for å behandle sykdommen, blant dem ivermectin. Goodding skriver:

«NTB fremstiller ivermectin slik i nyhetsmeldingen:

«Rogan sier han har blitt behandlet med […] ivermectin, som ofte brukes til å fjerne parasitter fra dyr. Det amerikanske legemiddeltilsynet FDA har bedt folk om å ikke brukte det til behandling mot covid-19, etter å ha fått inn meldinger om at folk har blitt svært syke etter å ha tatt ivermectin, som var ment til behandling av hester.»

Kilden for saken oppgis å være New York Times, skrevet av journalistpraktikanten Alyssa Lukpat, som bare nylig ble ferdig med journalistutdannelsen sin.

Fremstillingen av ivermectin som en «hestekur» følger et mønster som har pågått i internasjonale medier i hele år, og som har tatt seg opp den siste måneden ved at det amerikanske legemiddeltilsynet gikk ut med en useriøs tweet om ivermectin, der de også fremstilte medisinen som noe bare hester og kuer skal få i seg.»

Nobelpris for ivermectin

Men dette er en banal og usann framstilling, skriver Gooding. Det har seg nemlig slik:

«Oppfinneren av Ivermectin ble tildelt Nobelprisen i medisin i 2015 for medisinens rolle i å nærmest utrydde elveblindhet og elefantiasis, samt dets bruk til å behandle forskjellige typer parasitter. Medisinen har vært i bruk siden 1988, og er en av de mest brukte medisinene i verden. Til mennesker.

I den norske legemiddelhåndboken kan man lese om medisinen, og at det finnes fem ivermectinpreparater i bruk i Norge, for behandling mot helminter og parasitter. Til mennesker.«

Ivermectin-mørklegging i India. Sensurering av fagfellevurdert studie.

George Gooding har fullstendig rett. Det er gjort viktige fagfellevurderte studier av bruken av ivermectin mot covid. Dette kan man blant annet lese om på www.ivmmeta.com , med 61 studier som omfatter 23.000 pasienter, der det avsløres opptil 96% redusert dødelighet ved bruk av ivermectin profylaktisk.

Det finnes også fagfellevurderte publikasjoner og bevis samlet av Front Line COVID-19 Critical Care Alliance (FLCCC)-gruppa og British Ivermectin Recommendation Development (BIRD)-panel ledet av WHO-konsulent og metaanalyseekspert Dr. Tess Lawrie.

De har samlet sine beviser for sikker og effektiv bruk av ivermectin til behandling mot covid her: Evidence and Protocols. Der viser de for eksempel til bruk av legemiddelet for å kurere helsearbeidere i India, og der man har registrert en 83% reduksjon av sjukdommen i løpet av en måned.

Advokatforeninga i India saksøker WHOs sjefsforsker for desinformasjon

Den indiske advokatforeninga (The Indian Bar Association) har saksøkt WHOs sjefforsker Dr. Soumya Swaminathan den 25. mai og beskyldt henne i en 71-punkts anmeldelse for å forårsake indiske statsborgeres død ved å villede dem om Ivermectin. Punkt 56 sier: “At din villedende tweet 10. mai 2021 mot bruk av Ivermectin hadde den effekten at staten Tamil Nadu trakk Ivermectin ut av protokollen 11. mai 2021, bare en dag etter at Tamil Nadu-regjeringa hadde anvist den for behandling av COVID-19 pasienter.”

Dette går fram av ei pressemelding fra foreninga som kan lastes ned her. Den komplette anmeldelsen finnes her.

Oppsiktsvekkende suksess med Ivermectin i India

I en artikkel i The Desert Review skriver dr. Justus R. Hope at det er oppnådd svært gode resultater med bruk av Ivermectin blant annet i Delhi der antallet koronatilfeller har falt med 97 prosent etter at man startet med bruk av Ivermectin.

https://bloximages.newyork1.vip.townnews.com/thedesertreview.com/content/tncms/assets/v3/editorial/2/dd/2dd74bfa-c331-11eb-99c3-b719f2e719db/60b6c2dd40c03.image.jpg?resize=624%2C336

Dr. Hope skriver:

WHO advarte India om at de gjorde en feil ved å bruke Ivermectin. De fortalte dem at det kunne være farlig, at det ikke var bevis for at det fungerte. Hvor mange løgner vil du kjøpe før du stiller opp for sannheten? Den fatale feilen ville ha vært å IKKE bruke Ivermectin.

Dr. Hope viser til den fagfellevurderte artikkelen til Dr. Peter McCullough, Dr. Harvey Risch (Yale), og Dr. George Fareed (Harvard) der de viser til gode resultater med tidligbehandling av covid-pasienter. Dette arbeidet har vi tidligere presentert for leserne av steigan.no blant annet her: Peter McCullough: Det gir gode resultater å behandle covid-19 tidlig.

Alle disse faktaene er lett tilgjengelig – hvorfor velger NTB latterliggjøring?

George Gooding skriver:

«Gitt alle disse faktaene og opplysningene som er fritt tilgjengelig for NTB-journalister – inkludert sine egne artikler – hvordan presterer de da likevel å bli med på skrøner om at dette bare er en medisin for hester?»

It’s all about the money!

Og Gooding svarer på sitt eget spørsmål:

«Big Pharma

Mediene er vanligvis litt mer kritiske og skeptiske til såkalt Big Pharma, den amerikanske eller internasjonale legemiddelindustrien, og hvordan de «roterende dørene» mellom denne industrien og USAs offentlige medisinske miljøer bidrar til det en kan kalle korrupsjon.

Men under koronapandemien har pressen gått fra å være kritiske og skeptiske til å nærmest bli mikrofonstativer og PR-agenter på vegne av disse konsernene.

Et lite eksempel på den salige sammenblanding av interesser er at Scott Gottlieb, FDAs direktør fra 2017–2019, nå sitter i styret til Pfizer, som jo nå har blitt den mest sentrale aktøren i vaksinering mot korona.

Stephen Hahn, Trumps andre FDA-sjef fra 2019–2021, ble i sommer med i toppledelsen av selskapet som startet Moderna.

Toppsjefen for stiftelsen til nyhetsbyrået Reuters, James C. Smith, sitter også i styret til Pfizer. Det er risikabelt å nevne det siden det florerer så mange teite konspirasjonsteorier, men Bill & Melinda Gates Foundation er også representert i styret til Pfizer.»

Det ville ha vært katastrofalt for vaksineindustrien dersom det ble allment kjent at covid-19 kan behandles effektivt og med svært gode resultater med billige, velprøvde og sikre medisiner som ivermectin. Det ville også vært katastrofalt for de politikerne som har drevet denne fryktkampanjen i over halvannet år og ødelagt livene til hundrevis av millioner mennesker. Derfor må sann og forskningsbekreftet informasjon om behandling mot covid undertrykkes og latterliggjøres, slik New York Times gjør og slik NTB etteraper.

Og Klassekampens Guri Kulås kaster seg dessverre med på det uopplyste mediekjøret. Se faksimile.

Dette hadde vært en morsom sak om lettbeinthet og flokkmentatlitet blant uopplyste journalister hvis det ikke hadde vært så alvorlig. For hvis det er slik at millioner på millioner av mennesker kan reddes fra sjukdom og død ved hjelp av sikre legemidler, så er latterliggjøring av slik behandling en svært alvorlig sak.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelMennesker og lemen
Neste artikkelUSA sier at Taliban ikke vil lykkes og signaliserer nye angrep mot Afghanistan