Verken Mailchimp eller Facebook skal klare å knekke steigan.no. Sensur og blokade bare skjerper oss.

0
MailChimp. / Shutterstock

Som våre abonnenter har merket har de daglige utgavene av steigan.no ikke ligget i epostkassa klokka 8.00 som vanlig. Det skyldes ikke oss. Avisa er kommet ut hver dag. Men vår epostleverandør Mailchimp har bestemt seg for å blokkere oss fordi de ikke liker vårt politiske innhold.

Vi oppfatter dette tvert om som et politisk angrep rettet mot det redaksjonelle innholdet i nettavisa steigan.no. Dette er altså som om postverket eller DHL skulle stanse brev eller pakker fordi de misliker det politiske innholdet i dem.

Men verken de eller Facebook eller andre monopoler skal lykkes i å knekke oss.

Vi har hele tida visst at dette er vinduer som vil komme til å bli lukket, så vi har vært innstilt på å bruke dem så lenge det har vært mulig. Når det ikke lenger er mulig, vil vi finne nye kanaler.

Dette krever at vi skjerper oss, jobber med å finne bedre løsninger, samarbeider med og lærer av andre som er gått den samme veien. Og dermed blir vi trent opp til å bli bedre i kampen mot de globale monopolkapitalistiske mediene og deres diktatoriske systemer.

Derfor er vi godt i gang med å finne et alternativ til Mailchimp.

I kamp mot den «økende undertrykkelsen» som blir begått av Big Tech-monopolene, lanserte journalisten Glenn Greenwald en ny videokanal, «Systemoppdatering med Glenn Greenwald» på Rumble. Denne videodelingsplattformen for ytringsfrihet stiger som et alternativ til YouTube. Greenwald kunngjorde sitt initiativ 12. august 2021 i en video som ble lagt ut på kanalen, og sa at han er «veldig spent på dette trekket.» Greenwald er ikke den eneste som beveger seg bort fra Big Tech til Rumble. Ifølge Greenwald vil også andre framstående personligheter som tidligere rep. Tulsi Gabbard, Shant Mesrobian, Mujahed Kobbe og Zaid Jilani bli med i Rumble.

Greenwald som vet en ting eller to om undertrykking på nettet har også flyttet sin blogg til substack, og det er et alternativ også vi utforsker.

Vi lover å finne en løsning som er mindre utsatt for teknogigantenes vilkårlige sensur og blokkeringer, og håper at leserne bærer over med oss for de problemene som våre motstandere har skapt mot oss. Sammen skal vi slå dem!

Så kanskje vi til slutt skal takke dem for opplæringsmuligheten?

Leserne skal i hvert fall få sin dagsavis, sjøl om det kanskje vil bli noen omstillingsproblemer.

Takk for tålmodigheten.

Pål Steigan, sjefredaktør.

Forrige artikkelKamala Harris la ned blomster på minnesmerket over dem som skjøt ned John McCain
Neste artikkel– USA vil ikke lykkes i å slå en kile mellom Russland og Kina
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).