Verken Mailchimp eller Facebook skal klare å knekke steigan.no. Sensur og blokade bare skjerper oss.

0
MailChimp. / Shutterstock

Som våre abonnenter har merket har de daglige utgavene av steigan.no ikke ligget i epostkassa klokka 8.00 som vanlig. Det skyldes ikke oss. Avisa er kommet ut hver dag. Men vår epostleverandør Mailchimp har bestemt seg for å blokkere oss fordi de ikke liker vårt politiske innhold.

Vi oppfatter dette tvert om som et politisk angrep rettet mot det redaksjonelle innholdet i nettavisa steigan.no. Dette er altså som om postverket eller DHL skulle stanse brev eller pakker fordi de misliker det politiske innholdet i dem.

Men verken de eller Facebook eller andre monopoler skal lykkes i å knekke oss.

Vi har hele tida visst at dette er vinduer som vil komme til å bli lukket, så vi har vært innstilt på å bruke dem så lenge det har vært mulig. Når det ikke lenger er mulig, vil vi finne nye kanaler.

Dette krever at vi skjerper oss, jobber med å finne bedre løsninger, samarbeider med og lærer av andre som er gått den samme veien. Og dermed blir vi trent opp til å bli bedre i kampen mot de globale monopolkapitalistiske mediene og deres diktatoriske systemer.

Derfor er vi godt i gang med å finne et alternativ til Mailchimp.

I kamp mot den «økende undertrykkelsen» som blir begått av Big Tech-monopolene, lanserte journalisten Glenn Greenwald en ny videokanal, «Systemoppdatering med Glenn Greenwald» på Rumble. Denne videodelingsplattformen for ytringsfrihet stiger som et alternativ til YouTube. Greenwald kunngjorde sitt initiativ 12. august 2021 i en video som ble lagt ut på kanalen, og sa at han er «veldig spent på dette trekket.» Greenwald er ikke den eneste som beveger seg bort fra Big Tech til Rumble. Ifølge Greenwald vil også andre framstående personligheter som tidligere rep. Tulsi Gabbard, Shant Mesrobian, Mujahed Kobbe og Zaid Jilani bli med i Rumble.

Greenwald som vet en ting eller to om undertrykking på nettet har også flyttet sin blogg til substack, og det er et alternativ også vi utforsker.

Vi lover å finne en løsning som er mindre utsatt for teknogigantenes vilkårlige sensur og blokkeringer, og håper at leserne bærer over med oss for de problemene som våre motstandere har skapt mot oss. Sammen skal vi slå dem!

Så kanskje vi til slutt skal takke dem for opplæringsmuligheten?

Leserne skal i hvert fall få sin dagsavis, sjøl om det kanskje vil bli noen omstillingsproblemer.

Takk for tålmodigheten.

Pål Steigan, sjefredaktør.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.