Glenn Greenwald, Tulsi Gabbard med flere til opprør mot YouTube

0
Tulsi Gabbard lanserer sin side på den alternative kanalen Rumble.

Den grove og vilkårlige sensuren til videokanalen YouTube har fått flere kjente personligheter til å forlate kanalen og åpne nettsider hos konkurrenten Rumble. Anti-Empire skriver:

I kamp mot den «økende undertrykkelsen» som blir begått av Big Tech-monopolene, lanserte journalisten Glenn Greenwald en ny videokanal, «Systemoppdatering med Glenn Greenwald» på Rumble. Denne videodelingsplattformen for ytringsfrihet stiger som et alternativ til YouTube. Greenwald kunngjorde sitt initiativ 12. august 2021 i en video som ble lagt ut på kanalen, og sa at han er «veldig spent på dette trekket.» Greenwald er ikke den eneste som beveger seg bort fra Big Tech til Rumble. Ifølge Greenwald vil også andre framstående personligheter som tidligere rep. Tulsi Gabbard, Shant Mesrobian, Mujahed Kobbe og Zaid Jilani bli med i Rumble.

Disse personene representerer ikke noen felles ideologi eller politikk. Det de har felles er at de er tilhengere av ytringsfrihet og fri diskusjon.

Greenwald sa at beslutninga om å flytte var lett. «Rumble er en plattform som ikke er viet til en bestemt ideologi, men til å forsvare et fritt internett ved å garantere fri debatt og fri diskurs,» sa han i sin kunngjøringsvideo. Enda bedre, Rumble «gir en mulighet til å frigjøre oss fra undertrykkelsen – den økende undertrykkelsen – til Big Tech -monopoler.» «Vi har sett bare den siste måneden usedvanlig vilkårlige og uberettigede tilfeller av sensur av mennesker på både høyre og venstre side, ofte for å manipulere offentlig debatt for å undertrykke uenighet og ofte ganske enkelt uten noen åpenbar grunn,» la Greenwald til. Så det er på tide å yte motstand, sier han.

I sin begrunnelse for å flytte til Rumble nevner Greenwald også sensuren mot senator Rand Paul:

YouTube fjerner for andre gang senator Rand Pauls video

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.