Kamala Harris la ned blomster på minnesmerket over dem som skjøt ned John McCain

0
Kamala Harris i Hanoi

Visepresident Kamala Harris fortsatte sin lite vellykte turné i Asia med å besøke Vietnam. Følsom som hun er for de finere nyansene i språket annonserte hun overfor offentligheten i Vietnam at «America is back!»

Suksessen fortsatte med at hun la ned blomster på et minnesmerke i Hanoi. Hun (og hennes stab) trodde åpenbart at dette minnesmerket er en hyllest til avdøde senator John McCain, siden hans navn står klart å lese med latinske bokstaver på minnetavla.

I virkeligheten er dette et minnesmerke til ære for de forsvarsstyrkene som skjøt ned flyet til John McCain. McCain hadde gjort 22 tokter over Vietnam og drept et ukjent antall vietnamesere, sannsynligvis stort sett sivile.

På minnetavla der Harris la ned blomster står det:

Oktober 1967 nær Trúc Bạch Lake i hovedstaden Hanoi, fanget innbyggerne og militæret piloten John Sidney McCain. US Navy Air Force Aviator fløy flyet A4, som krasjet nær Yen Phu kraftstasjon. Dette var ett av ti fly som ble skutt ned samme dag.

Nå er jo ikke Kamala Harris den skarpeste kniven i skuffen, men æren for denne megatabben må hun nok dele med staben sin, som åpenbart hadde gitt henne dette rådet.

Det minner om da Robert McNamara skulle avslutte en tale for sørvietnamesiske offiserer under Vienamkrigen og han prøvde seg med en setning som han trodde skulle hylle vennskapet mellom USA og Vietnam, men vietnamesisk er tricky og har tonelag som kan gi svært ulike resultater. Det som kom ut skal ha blitt oppfattet som «Den gamle and er trøtt og ønsker å gå å legge seg.»

Opptredenen til Kamala Harris tyder på at den gamle and burde ha gått og lagt seg for lengst.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelPrisbelønnet hjertespesialist: En epidemi av feilinformerte leger
Neste artikkelVerken Mailchimp eller Facebook skal klare å knekke steigan.no. Sensur og blokade bare skjerper oss.