Om hvordan politiet i Storbritannia har infiltrert 1000 politiske grupper

0
Police Spies Out of Lives er ei aksjonsgruppe av og for kvinner som er blitt psykisk og seksuelt utnyttet av politispioner i Storbritannia.

Som en del av sin falske personlighet gikk mange politifolk inn i romantiske forhold til politiske aktivister, noe som førte til at en rekke barn ble født hvis mødre var helt uvitende om partnernes dobbeltliv. Dette skriver MintPress.

Den nye podcasten til MintPress, «The Watchdog», med den britisk-irakiske hiphopartisten Lowkey som vert, undersøker grundig organisasjoner som det er i allmenn interesse å vite noe om – inkludert etterretnings-, lobby- og spesielle interessegrupper som påvirker politikken, krenker ytringsfriheten og retter seg mot dissens. The Watchdog kaster lys over historier som stort sett ignoreres av de vanlige, mainstream media.

Siden 1960-tallet har britisk politi blitt anklaget for å ha overvåket og infiltrert rundt 1000 politiske, miljømessige eller sosiale rettighetsorganisasjoner. Mye av dette omfattet undercover-arbeid. Som en del av sine falske personligheter inngikk mange politifolk romantiske forhold til aktivister, noe som førte til at en rekke barn ble født hvis mødre var helt uvitende om partnernes dobbeltliv. Mer enn 20 kvinner har stått fram og hevdet at de ble «voldtatt av staten» på en slik måte.

I denne podcasten snakker The Watchdog med Tom Fowler om den såkalte «Spycops»-skandalen i Storbritannia. Fowler er en veteranaktivist fra Sør-Wales som har engasjert seg i en rekke grupper som ble spionert på og infiltrert av politiet. Arbeidet hans kan bli funnet på SpyCops.Info, hvor han er vert for en ukentlig podcast som retter et søkelys mot maktmisbruk fra politiet.

I denne samtalen bemerker Fowler at etter den spektakulære suksessen til bevegelsen mot Vietnam-krigen i Storbritannia, har politiet lett etter måter å forhindre andre utbredte radikale bevegelser i vinne momentum. Med tida utvidet denne teknikken seg til det punktet hvor spioner hadde infiltrert praktisk talt hele det nye venstresida, så vel som miljøbevegelsen og antikrigsgruppene. Greenpeace, Campaign for Nuclear Disarmament, National Union of Rail, Maritime and Transport Workers og Fire Brigades Union var alle på lista.

Kommentar: Storbritannia danner skole for resten av NATO, inklusive Norge

På steigan.no har vi gjennom en lang serie artikler avslørt hvordan det hemmelige britiske Integrity Initiative og Institute of Statecraft har utviklet både hemmelige nettverk over hele Europa og drevet utvikling av egne agentnettverk som har til hensikt å påvirke opinionen i Vesten. Vår avsløring av denne politiske spionasjen og psykologiske krigføringa er uten sammenlikning den mest omfattende i Norge, og antakelig også i Vest-Europa.

Les om Integrity Initiative.

Tord Björk: How Integrity Initiative and Atlantic Council is exposed in Norway

«Klyngelederne» til Integrity Initiative

Norske medier og Integrity Initiative – den talende tausheten

Forrige artikkelDantes Inferno for vår tid
Neste artikkelProvinsen Alberta i Canada avslutter covid-tiltak etter seier i sivil rettssak