Multinasjonale selskaper nekter uvaksinerte å komme tilbake på jobb

0
Grafikk: Axios Visuals

Tirsdag (27. juli 2021) fikk alle de ansatte i Washington Post beskjed om at mediehuset krever at alle medarbeidere må være vaksinerte før de kommer tilbake på jobb, skriver New York Times. Det skriver Mats Vederhus i en artikkel i Journalisten. Han fortsetter:

Washington Posts publisher, Frederick J. Ryan Jr., skriver i en e-post til selskapets medarbeidere at ledelsen har bestemt seg for å kreve bevis for vaksinasjon for at de ansatte skal kunne fortsette i jobben. Dette vil gjelde fra september.

Onsdag varslet både Facebook og Google at de også vil innføre krav om at alle ansatte må være vaksinert før de kommer tilbake på kontoret.

– Selv om en overveldende majoritet av Washington Posts medarbeidere allerede har vakinasjonsbevis, tar jeg ikke lett på denne avgjørelsen, skriver Ryan i e-posten – og fortsetter:

– Men når jeg overveier helsen og genuine sikkerhetsbekymringer til så mange av Washington Posts ansatte, tror jeg på at planen er rett.

Andre store selskaper følger i samme spor

Om Frederick J. Ryan Jr. tar lett eller ikke lett på de ansattes rettigheter, så mangler han i hvert fall ikke etterfølgere.

Googles administrerende direktør Sundar Pichai sendte en e-post til ansatte som kunngjorde at de som skulle tilbake til kontoret måtte vaksineres. Selskapet utvider også retningslinjene for hjemmearbeid til og med 18. oktober.

Facebook sa at alle som skal tilbake på jobb på sine amerikanske arbeidsplasser må vaksineres.

Netflix krever at skuespillerne i alle amerikanske produksjoner vaksineres, så vel som alle som kommer i kontakt med dem, rapporterer Deadline.

Walmart -sjef Doug McMillon sa at forhandlerens arbeidere og ledere må vaksineres, ifølge et notat fra CNBC.

BlackRock sier at bare fullt vaksinerte arbeidere får komme tilbake til kontoret, sier en talsmann for selskapet til CNN.

Morgan Stanley forbyr alle uvaksinerte ansatte og klienter å komme inn i hovedkvarteret i New York, bemerker CNN, med henvisning til et notat sendt til ansatte.

Saks Fifth Avenue krever at alle arbeidere blir vaksinert, ifølge New York Times. Selskapet sier at det vil gå tilbake til personlig arbeid i september.

Ubers administrerende direktør Dara Khosrowshahi sa at ansatte som ønsker å komme tilbake til kontoret må være fullvaksinert. Han la til at folk som går inn på kontoret også må bruke masker, uavhengig av vaksinasjonsstatus, rapporterer Insider.

Walt Disney Corporation vil gi påby vaksiner for alle sine «lønnede og ikke-organiserte timeansatte i USA». Alle nyansatte forventes også å bli vaksinert.

Godkjent av Biden-administrasjonen og aksepteres av flertallet

Den føderale regjeringa sa i mai at det er lovlig for selskaper å kreve at ansatte blir vaksinert for koronavirus.

Meningsmåling: 64% av amerikanerne sa i juni eller juli at de ville støtte føderale, statlige eller lokale myndigheter som krever at alle blir vaksinert, ifølge en undersøkelse utført av COVID States Project.

Axios’ Caitlin Owens skriver: Mange vaksinerte amerikanere ser ut til å miste tålmodigheten med mennesker som fortsatt er uvaksinerte, noe som sannsynligvis vil gjøre dem enda mer tolerante overfor mandater.

Vaksinene er fortsatt eksperimentelle og kan ha farlige bivirkninger

Dette skjer til tross for at ingen av disse vaksinene er ferdig testet, men fortsatt er eksperimentelle. Sjøl produsentene aner ikke hva som kan være de kortsiktige eller langsiktige virkningene av dem, og de er slett ikke effektive. Også fullvaksinerte kan både smitte andre og sjøl bli smittet. Likevel vil de store selskapene tvinge sine ansatte til å ta vaksinene, og et flertall av befolkninga sier foreløpig ja til slik tvang. Segregeringa av samfunnet fortsetter sin seiersgang.

Les: Pfizer fraskriver seg alt ansvar for uventede bivirkninger nå og i framtida

Tror hjerteproblemer er en bivirkning av vaksinene fra Pfizer og Moderna

Hemmelig dokument fra CDC i USA viser at vaksinerte smitter like mye som uvaksinerte

World Economic Forum: – Bør uvaksinerte få beholde jobben?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.