World Economic Forum: – Bør uvaksinerte få beholde jobben?

0
Klaus Schwab grunnlegger og leder av World Economic Forum

Milliardærklubben World Economic Forum fortsetter sitt ufortrødne arbeid med å utnytte koronakrisa til å gjennomføre drastiske endringer av arbeidslivet. I en undersøkelse som de har gjennomført sammen med Rockefeller Foundation stiller de spørsmålet om bedriftene bør forlange at de ansatte er vaksinert for at de skal beholde jobben.

Undersøkelsen viser at 9 av 10 blant de spurte bedriftene enten vil oppmuntre til eller kreve at de ansatte skal være vaksinert – eller få oppleve konsekvensene – som det heter. Rapporten omfatter 24 industrisektorer, 1339 virksomheter og 1168 selskaper, stort sett i USA og Storbritannia. WEF skriver:

«Folk som velger å ikke overholde selskapets retningslinjer, vil sannsynligvis møte konsekvenser, inkludert å få endret arbeidsansvar, disiplinære tiltak eller å bli ekskludert fra det fysiske arbeidsmiljøet, viste dataene.»

60 prosent av de spurte bedriftene vil forlange vaksinebevis.

Milliardærklubben der Børge Brende er president presenterte undersøkelsen slik på Twitter:

Den førte til kraftige reaksjoner, noe som igjen førte til at den ble slettet. Men hensikten er klar.

Undersøkelsen er en forberedelse til WEFs Jobs Reset Forum som går av stabelen 1.–2. juni 2021. Etter prinsippene fra sjokkdoktrinen utnytter de multinasjonale selskapene og deres interesseorganisasjon WEF nå den unike muligheten til å gjennomføre djupgripende og rystende endringer av arbeidslivet i sitt eget bilde. Det er kanskje på tide at fagbevegelsen våkner?

Lockdownpolitikken har ført til et tap av 255 millioner fulltidsjobber, et globalt lønnstap på 3.700 milliarder dollar og et tap i globalt BNP på 4,4 prosent ifølge WEF.

Men som kjent har milliardærene gjennomført en så vellykket klassekamp i den samme perioden at deres formuer har økt mer enn noen gang tidlligere.

Les: USAs milliardærer har økt sin samlede formue med 1000 milliarder dollar under pandemien

Forrige artikkelIsrael gikk med på betingelsesløs våpenhvile uten å ha oppnådd annet enn død og forakt
Neste artikkelFlorida vedtok forbud mot sensur i sosiale medier