Pfizer fraskriver seg alt ansvar for uventede bivirkninger nå og i framtida

0
Teksten på bildet er fra "disclaimeren" som regjeringene må undertegne når de kjøper Pfizers vaksine.

Når regjeringa skal selge de eksperimentelle vaksinene til godtroende og intetanende innbyggere, sier de «sikker og effektiv» i det uendelige. Men det er ikke det som står i kjøpekontrakten de har inngått med for eksempel Pfizer. Der står det tvert om at kjøper erkjenner at denne vaksinen er «utviklet raskt» i en «krisesituasjon» slik at virkningene «vil fortsette å bli studert». Kjøperen anerkjenner også at «langtidsvirkningene og effektiviteten til vaksinene FOR TIDA ER UKJENT og at det kan komme bivirkninger SOM FORELØPIG IKKE ER KJENT.»

Pfizer fraskriver seg altså alt ansvar og innrømmer at de ikke kjenner verken langtidsvirkningene, bivirkningene eller effektiviteten av vaksinen. Dette er altså den verste typen bruktbilkontrakt man kan tenke seg. Pfizer, som har fått milliarder i offentlig støtte for å utvikle denne risikable vaksinen, tar ikke noe ansvar for den, men forbeholder seg å sitte igjen med profitten.

Tuller vi?

Nix.

Kontrakten ligger her på lawinsider.com, og det avsnittet vi siterte fra ser slik ut:

5.5 Purchaser Acknowledgement.

Purchaser acknowledges that the Vaccine and materials related to the Vaccine, and their components and constituent materials are being rapidly developed due to the emergency circumstances of the COVID-19 pandemic and will continue to be studied after provision of the Vaccine to Purchaser under this Agreement. Purchaser further acknowledges that the long-term effects and efficacy of the Vaccine are not currently known and that there may be adverse effects of the Vaccine that are not currently known. Further, to the extent applicable, Purchaser acknowledges that the Product shall not be serialized.

Pfizer har med andre ord ikke peiling på hvordan deres såkalte vaksine vil arte seg i kroppen til hundrevis av millioner mennesker eller hva slags langtidsvirkninger og bivirkninger de måtte få. Og de gir blanke blaffen. Så lenge det er erklært en pandemi og de har fått prøvegodkjenning kan ingen stille dem for retten, og alt ansvar er overtatt av de regjeringene som har kjøpt vaksinene. Og de vil sikkert også forsøke å vri seg unna ansvaret.

Dette er totalt umoralsk hasardspill med menneskers liv og helse, og det er århundrets skandale at det får pågå.

Vaksinene skaper nye dollarmilliardærer

2. mai 2020 gikk en en håndfull europeiske ledere ut med en erklæring som var undertegnet av Italias daværende statsminister Giuseppe Conte, Frankrikes president Emmanuel Macron, Tysklands forbundskansler Angela Merkel, president i Det europeiske råd Charles Michel, EU-president Ursula von der Leyen og Norges statsminister Erna Solberg. Der heter det at de sammen vil ta et initiativ for å skaffe 7,5 milliarder euro for å utvikle en vaksine mot covid-19.

Vaksineprodusenten Pfizer regner med å omsette covid-19 vaksiner for 15 milliarder dollar, eller omtrent 130 milliarder kroner, i 2021 meldte selskapet i februar 2021.

«De vanlige mistenkte» Vanguard, State Street og BlackRock er blant de seks største eierne av Pfizer, og Oljefondet er inne blant de ti største eierne. Pfizer samarbeider tett med vaksinealliansen Gavi og Bill & Melinda Gates Foundation. Norge har gitt milliarder til Cepi som igjen er partner med GSK, Merck, Johnson & Johnson, Pfizer, Sanofi og TakedaDet er en stor havresekk, men så er det da også mange bukker til å passe på den.

Pfizer er blant de selskapene som bruker mest penger i USA på lobbying overfor Kongressen, det vil si bestikker Kongress-medlemmer. Og svingdørspolitikken mellom det offentlige og selskapet fungerer også slik den skal: I 2019 gikk toppsjefen for FDA, altså den offentlige etaten som kontrollerer vaksineindustrien i USA, Scott Gottlieb, av, og gikk inn i direksjonen for Pfizer.

Les også: Transparency International: – Dårlig innsyn i vaksineindustriens handlinger

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelBiden-administrasjonen gjeninnfører masketvang – også for vaksinerte
Neste artikkelItalienske filosofer: «Green Pass» tilhører et despotisk regime
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).