Sett Julian Assange fri!

0

Assange 50 år 3. juli

Markering på Olaf Ryes plass Oslo laurdag den 3. juli klokka 14-16 i regi av NKP og Norge ut av NATO.

3. juli fyller Julian Assange femti år. Han sit framleis bak lås og slå til skam for det britiske rettsvesenet og for media – også norske – som ikkje engasjerer seg større. Ein internasjonal kampanje er på gang denne veka for å peika på det urimelege i at han framleis sit fengsla. Assange er eit enno levande prov på at det står dårleg til med ytringsfridomen. Vonar anglo-ameriknarane at han skal døy i fengsel?

Etter at den islandske avisa Stundin avslørte at USAs hovedvitne i saka mot Assange, Sigurdur Ingi Thordarson, innrømte å ha blitt rekruttert av USA for å føre falsk vitnemål mot Assange, er saka død, sier varsleren Edward Snowden.

“Julian Assange er en journalist med heder og ære, han burde settes fri nå”, sa tidligere Labour-leder Jeremy Corbyn i et intervju utenfor Belmarsh fengsel, der Assange sitter innesperret. “Julian Assanges sak burde ha avsluttet så snart en britisk dommer nektet å utlevere ham til USA.”Arr: NKP og Norge ut av NATO.

Nøkkelvitne for USA i saka mot Assange innrømmer løgn

Jeremy Corbyn: – Sett Julian Assange fri nå!

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.