Fra oss bitre, humørløse «hva var det vi sa»: Notater fra kanten av forteller-matrixen

4
Caitlin Johnstone

Av Caitlin Johnstone.

Virkelig endring kommer ikke før folk reiser seg. Folk vil ikke reise seg så lenge de er godt indoktrinert. Folk vil forbli godt indoktrinert til de utvikler seg et sinn som ikke kan manipuleres. Verden vår vil endre seg når forholdet vårt til fortellingene endres.

Det krever bare en rudimentær forståelse av menneskets psykologi for å kunne manipulere noen. Bernays ble rekruttert av den amerikanske regjeringen for å studere vitenskapen om moderne propaganda i 1917. Denne vitenskapen har vært forsket på og i utvikling i over et århundre. Ikke undervurder kraften i den.

«Epstein tok ikke livet av seg»- saken er et interessant eksempel på en folkelig grasrotkontrollert fortellingskampanje. Med det mener jeg at folk ønsket at saken skulle forbli en høyprofilert nyhetssak, og de visste at massemediene ikke ville gjøre det for dem, så de har kollektivt tvunget saken inn i offentligheten og klart å holde den der ved ren og skjær viljestyrke og samarbeid.

Hvis du kan få en dyp forståelse for hva naturen til en mental fortelling er, både i deg selv og i verden, vil du forstå den menneskelige tilstanden bedre enn enhver lærer, forkynner, filosofiprofessor, selvhjelpsguru eller yogi fra Himalaya.

Å tilegne seg en forståelse av hva som skjer i verden er snakk om ferdighet, som i alt annet. Som i alle andre ferdigheter, er du temmelig dårlig i begynnelsen, men så, med trening, blir du bedre. Trikset er å fortsette å forbedre seg; stopp aldri, verken av frustrasjon eller fordi du innbiller deg at du er utlært.

Ignorer alle fortellingene om hvorfor ting må være som de er, og du ser ganske enkelt ting som de faktisk er: ressurser som forsvinner fra hendene til de mange over i hendene til de få, krigsvåpnene som kretser rundt kloden, fengslinger, overvåking og sensur. Dét er det som er ekte.

Så lenge penger er lik makt og makt er relativt, vil det eksistere en plutokratisk klasse med interesse av å holde alle andre fattige. Dette gjelder spesielt i Amerika, der imperiets militære er sentralisert. Å tro at du kan få ting som en lønn å leve av og universell tilgang på helsetjenester uten først å velte det krigshissende imperialistiske plutokratiet, er som å tro at du kan spise et egg uten å knuse skallet.

Som vanlig er vår eneste «belønning» for å ha hatt rett om den falske tiltalen i Sverige mot Assange, enda et bittert, gledesløst “hva sa vi?”  til maktas lojalister, de som fortalte oss at vi var gale. Og vi kommer også til å bli kalt for sprø konspirasjonsteoretikere neste gang vi prøver å advare alle om imperiets neste onde plan.

De fengsler bokstavelig talt en journalist for å ha utført journalistikk, og det rett foran nesen på oss, mens de forteller oss at vi lever i et fritt samfunn. Det er som å se en du trodde var en venn ta tak rundt halsen på hunden din, begynne å kvele den og samtidig ser deg rett i øynene og sier «Jeg dreper ikke hunden din. Det ville jeg aldri gjort. Vi er venner.»

I kjølvannet av de voldelige protestene i Iran, bør vi huske på at Trump-administrasjonen åpent har innrømmet at den bevisst retter sulte-sanksjoner mot sivile for å gjøre dem så svekket at de prøver å styrte regjeringen, og at CIA er kjent for å ha trappet opp hemmelige operasjoner i Iran siden Trump tiltrådte.

Noe av det dummeste ved å følge med på USAs utenrikspolitiske analyser er hvor ofte de blir til enda et idiotisk sekterisk spill om splittelse. Jeg har sett folk i nyhetsstrømmen min krangle om du skal motsette deg regimeskifteoperasjonene i Syria ELLER de i Bolivia. Altså  – for faen!

Nå er bevisene for OPCW-jukset i Syria for overveldende til at noen med et fnugg av fornuft kan ha noen som helst tillit til Douma-fortellingen. Den eneste grunnen til at noen fremdeles holder fast ved den, er på grunn av de enorme konsekvensene av denne skandalen.

Det hender at jeg kan ha noen øyeblikk av selvrefleksjon når jeg tar meg selv i å krangle med noen på nettet som insisterer på at det er helt innafor å bare beskylde folk som er uenige med dem for å lede psyoperasjoner for den russiske regjeringen eller hva som helst, og så stopper jeg opp og tenker, “Holy shit. Dette er livet mitt nå. ”

De fleste argumentene jeg får fra imperiets lojalister hviler på den uuttalte forutsetningen, «La oss late som Irak aldri har skjedd.»

Assadist (substantiv): Enhver som motsetter seg enda en regimeskifteintervensjon i nok en geostrategisk viktig nasjon i Midtøsten som nekter å bli absorbert i det USA-sentraliserte imperiet.

Det demokratiske partiets primærvalg for presidentkandidat er et stort sammensurium av et rot, som er nøyaktig det du kan forvente fra et parti som i tre år har brukt tiden på å skrike “TRUMP!” og fallby Russlandhysteri uten innhold fremfor å vinne tilbake tilliten hos de progressive og samles rundt faktiske, populære politiske saker .

Hvis ordfører Pete ikke ønsket stemmer fra unge mennesker, fargede eller generelt kule folk, kunne han jo bare ha sagt det rett ut. Han trengte ikke å lage en helt show ut av det.

“Hvorfor ikke jeg?”, tenkte mannen med milliarder på milliarder av dollar. «Hvorfor skulle ikke jeg kunne være president?»

Det faktum at demokrater kjemper for riksrett tre fjerdedeler av veien inne i Trumps periode avslører at de ikke føler seg sikre på at de vil kunne vinne et valg mot en dum demagog som ikke engang kan sette sammen én setning som gir mening.

2021: President Warren beordrer luftangrep på Damaskus
Fox News: Warren er svak som ikke har sendt inn bakkestyrker.
MSNBC: Dette er et stort historisk øyeblikk for kvinner over hele verden.
The Young Turks: Medicare for All kommer hvert øyeblikk nå.

Det er en så delikat balansegang amerikanske nyhetsmedier må gå hver dag, å måtte fortelle folk at massemord er helt greit om og om igjen og om igjen og så late som om de bryr seg når det begås masseskytinger.

Hvordan være en milliardærfilantrop:
1. Stjel pengene fra alle andre.
2. Del en bitteliten del av dem hvis og når det får deg til å føle deg bra med deg selv.
3. Motta verdensomspennnende hyllest for din generøsitet og få mange store bygninger oppkalt etter deg.

Hei jeg heter Venstreside McEkspert. Jeg er definitivt imot den amerikanske regimeskifteintervensjonismen i Syria, men jeg bruker tiden min på å promotere nøyaktig de samme fortellingene om Syria som de neokonservative, CIA og det amerikanske utenriksdepartementet.

Hei jeg heter Venstreside McEkspert. Det er viktig at vi er imot dette USA-støttede kuppet, men først må vi snakke om hver eneste dårlige ting den styrtede lederen muligens har gjort fordi det er ikke som om hele den politiske / medieklassen allerede gjør det hele tiden.

Hei jeg heter Venstreside McEkspert. Noen progressive har fornuft- og faktabaserte meninger om Russland og andre har helsprø, latterlige meninger om Russland, mens jeg inntar den moderate innstillingen at vi skal tro både de fornuft- og faktabaserte meningene og de latterlig helsprø meningene om Russland.

Politiske kommentarer i hovedstrømsmediene trekker vanligvis frem forskjellene mellom Trump og forgjengerne, men du kan lære mye mer ved å undersøke alle tingene som forblir de samme uansett hvem som er president.

Det er bare for jævlig patetisk at folks beste argument for å styrte Bolivias regjering er “Ja, altså, domstolene sa at han kunne stille for en andre valgperiode, og dét er jo for mye”. Altså, seriøst? Har standarden for å rettferdiggjøre et USA-støttet kupp sunket så lavt ? Hva blir det neste? Å gå over gaten på rødt lys?

De kommer bare til å fortsette med å prøve seg på kupp til de får det til. En kickbokser kaster fra seg slag på slag i full forståelse med at de fleste vil bomme eller gjøre minimal skade, men at før eller siden vil alt klaffe og så kommer det ene slaget som gir knockouten. Agendaene for imperialistiske kupp bruker den samme filosofien.

Alle de store verdensreligionene har i århundrer vært uløselig sammenflettet med mektige regjeringer. Dette betyr at de alle sammen er sammenflettet med gammel proto-propaganda fra disse regjeringene. Alt det som forherliger ydmykhet, lydighet og fattigdom er oppspinn, sludder og pølsevev, fabrikasjoner for å tjene makta.

Folk spør meg stadig “Hvorfor skriver du ikke noen gang om de dårlige tingene Russland gjør, hmmm ???” For ordens skyld er svaret at (A) Russland ikke har noe med meg å gjøre, (B) den amerikanske alliansen gjør hele tiden langt , langt verre ting; ingen andre land kommer i nærheten, og (C) hele den vestlige politiske / medieklassen pøser allerede ut enorme summer og ressurser på å fortelle vestlige hver dag hvor forferdelig Russland er. Verden trenger ikke en eneste blogger til på den fortellingen.

Et problem hvis løsning innebærer utplassering av amerikanske tropper, bomber eller våpen, er så godt som helt sikkert et fabrikert problem.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Konferansebanner2020-1024x546.png


KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Avatar for Dias Dias says:

  Det er dette som gjør meningene til en som Caitlin Johnstone så ulidelig uinteressante.
  Hun remjer om andres manglende forståelse, samtidig som fjolset tror det er mulig å gjøre seg imun mot manipulasjon.

  Dette bedrevitende fjolset her har nok som så mange andre som henne gode intensjoner, men samtidig som hun kjemper mot Ny-liberalistene som står bak alt hun er imot med den ene hånden. Så motarbeider hun samtidig de samme kreftene (organisert relgion) som Ny-liberalismen trenger bort for å etablere sin makt.

  Et godhjertet fjolls blir konklusjonen min.

 2. Avatar for Anki Anki says:

  Haha - nå ble liksom du den bitre og humørløse. Men egentlig er jo du en av de som i all hovedsak resonnerer hos meg, med dine kommentarer. Verden er rar :slight_smile: Jeg digger Caitlin, ikke alltid enig, men det at dama har den spirituelle greia med på reisa er gull. I min virkelighet, i hvert fall :slight_smile:

 3. Avatar for Dias Dias says:

  Ja jeg tok kanskje litt hardt i. Jeg har sett meg lei av aktivister som tror de bekjemper Eliten, samtidig som de uten å blunke går sammen med eliten for å bryte ned folks forhold til organisert relgion. Jeg ser hennes:

  som en variasjon av Zions vises ; Hei mitt navn er… Jeg kommer fra Jehovas Vitner . har du to minutter så jeg kan fortelle deg at Paven er satan og katolikker er djeveldyrkere?
  I store deler av verden er det kun den katolske kirke som er igjen av organisert sosialt støtte og engasjement for fattige og undertrykte. Ny-liberalister angriper organisert relgion over hele verden. Målet er svært enkelt. En moral som ikke er skrevet i sten, men som endrer seg etter hva vi føler.
  Et samfunn som uten å blunke sender bombefly for å redde mennesker fordi det føles rett å gjøre det. Om det skulle bryte internasjonale regler så får det bare være. Det viktigste vil være at en alltid gjør det som føles riktig. Da vi bombet Libya så viste vi som Ny-liberal nasjon hvor lett det er å bli manipulert til å utføre krigsforbrytelser.

  Kirken kunne ha vært en motpol mot Ny-liberalistenes krigsforbrytelser, men Ny-liberalistene har gjennom ti-år revet ned kirken som et moralsk forbilde. Nå skjer det samme med islam. Islam og muslimer blir også omgjort til noe fryktelig av Ny-liberalistene. De eneste som går fri er jødene.
  Selv om jeg ikke er relgiøs så greier jeg å se verdien organisert relgion har som en motpol til den Ny-liberale eliten.

  Men jeg tror det var kommentaren om manipulering som virkelig irriterte meg :slight_smile:

 4. Avatar for Anki Anki says:

  Jaja - er vel ingen tilhenger av presteskapet, sjæl, uansett hvilken retning de hevder er den eneste rette. Men hver sin lyst, sa vintapper’n og drakk mens de andre sloss :slight_smile:

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere