Godt nytt om Assange: De innsatte i Belmarsh-fengselet viser mer moral enn hele det vestlige imperiet

7
Fra en av de mange demonstrasjonene utenfor Belmarsh-fengselet. Foto: Shutterstock.

Endelig noen forfriskende gode nyheter om Julian Assange. WikiLeaks rapporterer at grunnleggeren deres til slutt har blitt flyttet ut av ensomhet til en annen fløy i Belmarsh fengsel hvor han kan ha normale sosiale forbindelser med 40 andre innsatte.

Caitlyn Johnstone skriver:

Denne fantastiske nyheten løfter enorm vekt fra skuldrene til de av oss som har protestert mot den grusomme og uvanlige behandlinga av Assange. Han er i hendene på en internasjonal allianse av regjeringer som har bøyd seg for å statuere et drakonisk offentlig eksempel mot en journalist som har publisert amerikanske krigsforbrytelser. Isolering er en form for tortur, og en FNs spesialrapportør har bekreftet at Assange viser tydelige symptomer på at han er et offer for psykologisk tortur forårsaket av den forfølgelsen han er utsatt for gjennom koordinert innsats fra Washington, London, Stockholm, Canberra og Quito.

Så hva forårsaket dette skiftet i behandlinga av Assange? Har den mektige imperiealliansen rundt USA plutselig tatt til vettet og innsett at tortur av journalister for å fortelle sannheten er den typen tyrannisk overgrep som den anklager andre regjeringer for å begå? Bøyde embetsmenn i den britiske regjeringen seg for offentlig press fra demonstrasjonene fra pro-Assange som har funnet sted i London måned etter måned, og fått noen svake samvittighetskvaler? Kom myndighetene i Belmarsh til fornuft etter at mer enn hundre leger advarte om at deres grusomhet var i ferd med å drepe den prisbelønte journalisten?

Men nei, det var ikke noe av dette. Det viser seg at ble Assange faktisk ble reddet fra grusomhetene til dette verdensomspennende imperiet av de samordnede protester fra innsatte i høysikkerhetsfengselet.»

I en dramatisk kursendring har myndighetene i Belmarshfengselet flyttet Julian Assange fra ensom innesperring i den medisinske fløyen og til et område med andre innsatte, sier WikiLeaks-ambassadør Joseph Farrell i en uttalelse.

«Flyttingen er en enorm seier for Assanges juridiske team og for kampanjer som har insistert i flere uker på at fengselsmyndighetene må avslutte straffebehandlingen av Assange.»

«Men beslutningen om å flytte Assange er også en massiv seier for fanger i Belmarsh,» la Farrell til. «En gruppe innsatte har tre ganger henvendt seg til fengselsguvernøren og insistert på at behandlingen av Assange var urettferdig og urettferdig. Etter møter mellom fanger, advokater og myndigheter i Belmarsh, ble Assange flyttet til en annen fengselsfløy – en med bare 40 innsatte.»

Det er mange norske journalister og redaktører som bør bøye hodet i skam nå. Aftenpostens ledelse er blant dem. Etter å vunnet priser og rosende omtale for det stoffet som Julian Assange og Wikileaks har skaffet dem, har de forrådt en kollega som er i livsfare. De innsatte i Belmarsh har vist høyere etisk standard enn dem. Og denne kritikken gjelder svært store deler av norsk presse.

Som Eva Joly skrev: – Julian Assange dør i Belmarsh-fengselet. Og vår ære dør med ham.

Les om Julian Assange på steigan.no.


Vår uavhengige og kritiske journalistikk er 100 prosent avhengig av lesernes støtte. Vil du være med?

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Det forutsetter skamvett, så sjansene for det er minimale.

 2. Avatar for Mari Mari says:

  Enig! Helt enig! Merkelig nok nevnte jeg Assange nettopp nå i sammenheng men en teknologijournalist som klaget sin nød om 5G protest.

 3. Det var i det minste en gladnyhet i all elendigheten. :slight_smile:

  Jeg havnet i FB fengsel i 24 timer nå for at jeg delte denne linken her, den var helt ok å vise i alle medier og i kino reklame, men ble for sterk kost for FB. Deler jeg den igjen får jeg 30 dager i FB fengsel.

 4. Avatar for Mari Mari says:

  :+1:De sier 30 dager. Det er over 10 år siden de sa det til meg og jeg er fortsatt ikke sluppet ut :wink::grin:

 5. En får bare håpe det beste for Assange, og at dette er riktig. Imidlertid når den globale storkapitalen vil Assange til livs, og som har MI5 og sine nettverk i regjeringen, kan en spekulere om dette kan være en slu plan for å utsette Assange for fare. Det kan tenkes at hvis Assange blir utsatt for vold av en medfange, vil det se bedre ut for myndighetene og fengselet enn om han omkom i isolasjon.

  Jeg vil ikke høre på nyhetene at " Assange har blitt utsatt for et angrep av en psykotisk medfange, og ble brakt til sykehus men livet sto ikke til å redde", eller noe slikt.

 6. Avatar for Mari Mari says:

  La oss håpe han er trygg med medfangene. Ja, la oss håpe.
  Det er ufattelig at andre journalister hjelper eliten med å fortie saken hans. For å være helt ærlig, det er ikke bare ufattelig men direkte utilgivelig av mediene å ikke stå med ham.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere