Godt nytt om Assange: De innsatte i Belmarsh-fengselet viser mer moral enn hele det vestlige imperiet

0
Fra en av de mange demonstrasjonene utenfor Belmarsh-fengselet. Foto: Shutterstock.

Endelig noen forfriskende gode nyheter om Julian Assange. WikiLeaks rapporterer at grunnleggeren deres til slutt har blitt flyttet ut av ensomhet til en annen fløy i Belmarsh fengsel hvor han kan ha normale sosiale forbindelser med 40 andre innsatte.

Caitlyn Johnstone skriver:

Denne fantastiske nyheten løfter enorm vekt fra skuldrene til de av oss som har protestert mot den grusomme og uvanlige behandlinga av Assange. Han er i hendene på en internasjonal allianse av regjeringer som har bøyd seg for å statuere et drakonisk offentlig eksempel mot en journalist som har publisert amerikanske krigsforbrytelser. Isolering er en form for tortur, og en FNs spesialrapportør har bekreftet at Assange viser tydelige symptomer på at han er et offer for psykologisk tortur forårsaket av den forfølgelsen han er utsatt for gjennom koordinert innsats fra Washington, London, Stockholm, Canberra og Quito.

Så hva forårsaket dette skiftet i behandlinga av Assange? Har den mektige imperiealliansen rundt USA plutselig tatt til vettet og innsett at tortur av journalister for å fortelle sannheten er den typen tyrannisk overgrep som den anklager andre regjeringer for å begå? Bøyde embetsmenn i den britiske regjeringen seg for offentlig press fra demonstrasjonene fra pro-Assange som har funnet sted i London måned etter måned, og fått noen svake samvittighetskvaler? Kom myndighetene i Belmarsh til fornuft etter at mer enn hundre leger advarte om at deres grusomhet var i ferd med å drepe den prisbelønte journalisten?

Men nei, det var ikke noe av dette. Det viser seg at ble Assange faktisk ble reddet fra grusomhetene til dette verdensomspennende imperiet av de samordnede protester fra innsatte i høysikkerhetsfengselet.»

I en dramatisk kursendring har myndighetene i Belmarshfengselet flyttet Julian Assange fra ensom innesperring i den medisinske fløyen og til et område med andre innsatte, sier WikiLeaks-ambassadør Joseph Farrell i en uttalelse.

«Flyttingen er en enorm seier for Assanges juridiske team og for kampanjer som har insistert i flere uker på at fengselsmyndighetene må avslutte straffebehandlingen av Assange.»

«Men beslutningen om å flytte Assange er også en massiv seier for fanger i Belmarsh,» la Farrell til. «En gruppe innsatte har tre ganger henvendt seg til fengselsguvernøren og insistert på at behandlingen av Assange var urettferdig og urettferdig. Etter møter mellom fanger, advokater og myndigheter i Belmarsh, ble Assange flyttet til en annen fengselsfløy – en med bare 40 innsatte.»

Det er mange norske journalister og redaktører som bør bøye hodet i skam nå. Aftenpostens ledelse er blant dem. Etter å vunnet priser og rosende omtale for det stoffet som Julian Assange og Wikileaks har skaffet dem, har de forrådt en kollega som er i livsfare. De innsatte i Belmarsh har vist høyere etisk standard enn dem. Og denne kritikken gjelder svært store deler av norsk presse.

Som Eva Joly skrev: – Julian Assange dør i Belmarsh-fengselet. Og vår ære dør med ham.

Les om Julian Assange på steigan.no.


Vår uavhengige og kritiske journalistikk er 100 prosent avhengig av lesernes støtte. Vil du være med?

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

Forrige artikkelUSA vil militarisere Jan Mayen – en provokativ handling
Neste artikkelCIA har publisert krigsdokument om krigsforbryteren og Hitler-agenten Stepan Badera
Caitlin Johnstone er en australsk journalist og blogger. Hun skriver på sine nettsider at artikelene hun signerer stort sett er blitt til i dialog og samarbeid med ektemannen Tom Foley. "Det virker ganske åpenbart for meg at arten vår er på vei mot katastrofe hvis vår oppførsel i stor skala forblir diktert av systemer der mennesker og nasjoner konkurrerer med hverandre om makt og profitt i stedet for å samarbeide med hverandre til beste for alle. Jakten på profitt for sin egen skyld dreper biosfæren vår og agendaen for unipolar dominans driver oss stadig nærmere atomkrig, så jeg finner det ingen overdrivelse å si at selve vår overlevelse avhenger av å forlate kapitalismen og imperialismen til fordel for samarbeidsbaserte samfunnsmodeller."