Jeremy Corbyn: – Sett Julian Assange fri nå!

0
Jeremy Corbyn utenfor Belmarsh fengsel. Skjermdump fra RTs video.

«Julian Assange er en journalist med heder og ære, han burde settes fri nå,» sa tidligere Labour-leder Jeremy Corbyn i et intervju utenfor Belmarsh fengsel, der Assange sitter innesperret.

Julian Assanges sak burde ha avsluttet så snart en britisk dommer nektet å utlevere ham til USA, sa Jeremy Corbyn, tidligere Labour-leder, til RT da han var kommet sammen med andre parlamentsmedlemmer for å kreve et møte med WikiLeaks-grunnleggeren i Belmarsh fengsel i London.

Ei gruppe britiske parlamentsmedlemmer hadde kommet til murene i Belmarsh’ maksimale sikkerhetsfengsel i Sørøst-London 29. juni 2021 for å protestere mot mangelen på åpenhet i Assanges sak.

Parlamentsmedlemmene sa at deres forespørsler om å møte grunnleggeren av WikiLeaks, som er krevd utlevert av Washington på grunn av angivelig spionasje gjennom publisering av klassifiserte dokumenter om Irak, Afghanistan, Guantanamo Bay fengsel og andre saker, har blitt avvist gjentatte ganger.

De overleverte også et brev som hadde underskrifter fra 20 representanter fra fire partier, og som spesifiserte kravene til fengselsmyndighetene.

Corbyn insisterte på at han ikke så noen gyldig begrunnelse for at deres forespørsler om å snakke med Assange ble avvist.

Edward Snowden: – Dette er slutten på saka mot Julian Assange

Etter at den islandske avisa Stundin avslørte at USAs hovedvitne i saka mot Assange, Sigurdur Ingi Thordarson, innrømte å ha blitt rekruttert av USA for å føre falsk vitnemål mot Assange, er saka død, sier varsleren Edward Snowden.

Les: Nøkkelvitne for USA i saka mot Assange innrømmer løgn

Kjempenyhet som ble tiet i hjel av norske medier

Avsløringa i Stundin er en nyhet i verdensklasse, men den ble fullstendig tiet i hjel av norske medier. Ironisk nok var det Derimot.no og steigan.no som løftet den fram, og ingen av de store mediene, dessverre heller ikke Klassekampen.

Og det er RT som intervjuer Corbyn og ingen av de mediene som hyllet ham da han var Labour-leder. Vi bruker vanligvis ikke RT som kilde, men hva skal man gjøre når de leverer den kvalitetsjournalistikken som andre ikke leverer?

Forrige artikkelTyskland – vasallstat under USA
Neste artikkelMedisingigantane – det store spelet