Milliardærklubben tar initiativ for å bekjempe «skadelig innhold»

0

Det lar seg vel fort gjøre å slå fast at demokratiet og ytringsfriheten har hatt vakrere øyeblikk enn den perioden vi gjennomlever akkurat nå? Ikke nok med at Facebook, Google og andre mediegiganter driver global sensur mot uønskede meninger. Nå skal også fellesorganisasjonen for de 1000 rikeste selskapene i verden, milliardærklubben Wolrd Economic Forum, også engasjere seg tungt mot «skadelig innhold og oppførsel».

Initiativet har fått navnet Global Coalition for Digital Safety, og WEF skriver sjøl om det på nettsidene sine:

Global Coalition for Digital Safety er en offentlig privat plattform for globalt samarbeid med flere interessenter for å utvikle innovasjoner og fremme samarbeid som takler skadelig innhold og oppførsel online.

Og de siterer Courtney Gregoire, Chief Digital Safety Officer, Microsoft:

“Teknologi tilbyr verktøy for å lære, spille, koble til og bidra til å løse noen av verdens største utfordringer. Men digitale sikkerhetsskader er fortsatt en trussel mot disse mulighetene. Ettersom World Economic Forum er unikt posisjonert for å akselerere det offentlig-private samarbeidet som trengs for å fremme digital sikkerhet globalt, er Microsoft ivrig etter å delta og bidra til å bygge helhetssamfunnsløsninger på dette hele samfunnsproblemet.»

Og etter denne rosen fortsetter WEF:

Med den økende utfordringen for å motvirke desinformasjon om helse, voldelig ekstremistisk og terroristinnhold og utnyttelse av barn på nettet, er det et presserende behov for mer bevisst global koordinering for å forbedre den digitale sikkerheten.

Den globale koalisjonen for digital sikkerhet har som mål å akselerere offentlig-privat samarbeid for å takle skadelig innhold på nettet, og vil tjene til å utveksle beste praksis for ny online sikkerhetsregulering, iverksette koordinerte tiltak for å redusere risikoen for onlineskader, og drive videre samarbeid om programmer for å forbedre digital mediekompetanse.

Global offentlig-privat sensur altså, intet mindre

Man trenger ikke konspirasjonsteorier når man har Klaus Schwab og Børge Brende. Førstnevnte kunne jo gå rett inn som erkeskurk i en hvilken som helst James Bond-film med Brende som sin personlige assistent. Nå skal altså fellesorganisasjonen av verdens rikeste selskaper samt noen av de mektigste IT- og teknologisselskapene gå sammen om å skape et «trygt» og kjemisk renset internett.

Og apropos desinformasjon om helse, de sosiale mediene klarer jo til og med å blokkere Nobelprisvinnere når de synes at de sier noe upassende:

Vi er ikke alene – også Nobelprisvinnere i medisin blir sensurert vekk

Og dette vil vel være skadelig innhold? Bill Gates håpet at den pedofilidømte Epstein kunne hjelpe ham til å få Nobelprisen

Forrige artikkelHvordan kan du forsvare at Fritt Ord gir støtte til sensur og angiveri, Knut Olav Åmås?
Neste artikkelUSA rømmer Afghanistan hals over hode