Bill Gates håpet at den pedofilidømte Epstein kunne hjelpe ham til å få Nobelprisen

0
Bill Gates var en nær venn av den pedofilidømte Jeffrey Epstein

I 2013 hadde Thorbjørn Jagland et møte hjemme i sin luksuriøse representasjonsbolig i Strasbourg der han tok imot multimilliardæren Bill Gates og den pedofilidømte milliardæren Jeffrey Epstein. Jagland benektet først å ha møtt Epstein, men bekreftet seinere at møtet hadde funnet sted. Dette skrev Dagens Næringsliv 2. oktober 2020, og vi omtalte det her: – Thorbjørn Jagland tok imot Jeffrey Epstein og Bill Gates i sin Strasbourg-residens.

Nettavisen skriver nå at Bill Gates skal ha ignorert ryktene om Jeffrey Epstein fordi han trodde han kunne få Nobels fredspris. De bygger på informasjoner fra tabloiden Daily Mail etter at nye detaljer har dukket opp om møtet mellom Jeffrey Epstein, Bill Gates og Thorbjørn Jagland.

Daily Mail skriver at nye detaljer fra møtet nå dukker opp, i kjølvannet av at Bill Gates og kona skiller seg.

Allerede i 2019, da det ble kjent at Gates skal ha hatt kontakt med Epstein, til tross for at Epstein da allerede var dømt for å ha betalt en mindreårig kvinne for seksuelle tjenester, skal Gates og kona hatt kontakt med skilsmisseadvokater.

Flere medier har skrevet at kona til Bill Gates skal ha hatt store problemer med at ektemannen og Jeffrey Epstein møtte hverandre.

Nå sier tidligere ansatte hos Gates Foundation, at Bill Gates pleiet kontakt med Jeffrey Epstein fordi han trodde det kunne føre til at han fikk fredsprisen.

De ansatte som The Daily Beast har snakket med, sier at de var klar over at det å møte Epstein kunne skade ryktet til Bill og Melinda Gates, men hevder Bill ignorerte dette.

– Vi var fullt klare over ting som potensielt kunne være en skade for ryktet til stiftelsen og de to styrelederne Bill og Melinda, sier en kilde til The Beast denne uken.

Gates pleiet hyppig omgang med Epstein

Bill Gates var naturligvis vel vitende om at Epstein var dømt for pedofili, og likevel hadde han ingen hemninger mot å bruke Epstein i et framstøt for å skaffe seg sjøl Nobelprisen. Og dette var ikke første og eneste gang Gates opptrådte sammen med Epstein. Gates møtte Epstein blant annet flere ganger i 2011 i det palassaktige huset til Epstein på Manhattan, og i 2013 skal Bill Gates ha fløyet med Epsteins privatfly kalt «Lolita Express» til Epsteins private øy i Karibia.

Den norske elitens nesegruse hengivenhet for Bill Gates

Det norske kongehuset og norske statsministre fra Jens Stoltenberg til Erna Solberg har hatt og har en så nesegrus beundring for og et så symbiotisk forhold til multimilliardæren Bill Gates at de må betraktes som permanent inhabile i alt som har med den mannen å gjøre. De øser norske skattemilliarder over i fonds som kontrolleres av Bill & Melinda Gates Foundation og de er så starstruck hver gang han viser seg i Norge at det er reint parodisk. Her er en liten collage som viser litt av hvordan verdens nest rikeste mann behandles i Norge.

Servilitet?

Det som også vil være kjent er at Mette Marit hadde nær kontakt med Jeffrey Epstein:

Kronprinsesse Mette-Marit har innrømt at hun har hatt flere møter med den pedofilidømte Jeffrey Epstein i perioden 2011–2013 og hun beklager at hun ikke sjekket fortiden hans grundigere, skriver DN. Kronprinsessen sier:

«– Jeg ville aldri hatt noe med Epstein å gjøre dersom jeg hadde vært klar over alvorlighetsgraden av hans kriminelle handlinger. Jeg burde undersøkt Epsteins fortid nærmere, og beklager at jeg ikke gjorde det.»

Men kongehuset har aldri fortalt offentligheten hvem som etablerte kontakten med Epstein. All sannsynlighet taler på at det har vært kongehusets og Epsteins felles venn Bill Gates som opprettet forbindelsen.

Les mer om Jeffrey Epstein her.

Korrupsjon på høyt nivå

Vi kritiserer ikke norske statsledere eller det norske kongehuset for at de møter mektige mennesker og har samtaler med dem. Det er en del av jobben deres. Det vi kritiserer er at de etablerer et så intimt, et så nesegrust beundrende og så kritikkløst underdanig forhold til en av verdens rikeste personer og stiller den norske statskassa til disposisjon for hans private stiftelse.

Da blir det ikke lenger diplomati eller politiske samtaler. Da blir det korrupsjon på høyt nivå. Når dette også blandes med det høyst betente og råtne nettverket rundt Jeffrey Epstein og Bill Clinton, går det langt ut over enhver anstendighet, og hadde vi hatt en riksrevisjon i Norge og noe som liknet ei kritisk presse, burde hele dette spillet vært endevendt og rusket opp i slik at vi fikk alt på bordet.

Kan vi stole på statsministerens integritet?

Statsminister Erna Solberg har en dobbeltrolle som både Norges statsminister og som ansvarlig i FN for gjennomføring av Aganda 2030 og de såkalte «bærekraftmålene». Allerede det er en sak som riksrevisjonen burde ha slått ned på, for hvem representerer hun når hun pøser norske skattemidler over i diverse FN-fonds?

Men det går også an å spørre hvem Solberg tar råd fra når det gjelder koronakrisa. Når hun har etablert et så tett partnerskap med Gates at Norge faktisk står som sentral aktør i hans såkalte vaksineallianse Gavi, er det ikke urimelig å spørre om det er Gates hun rådfører seg med.

Erna Solberg har gitt over 9 milliarder norske skattekroner til organisasjonene til Gates, ikke minst til Gavi. Aftenposten skrev i 2017:

«Regjeringen har gitt flere milliarder kroner til den globale vaksinealliansen Gavi. Korrespondanse knyttet til rapportering, utbetalinger, oppfølging, evalueringer og referater har manglet i UDs arkiver.»

Den norske elitens forhold til multimilliardæren og den politiske aktøren Bill Gates er så betent at det er på tide at det blir tatt hull på byllen. Verken Jens Stoltenberg, kongehuset eller Erna Solberg holder den distansen og den uavhengigheten overfor en så mektig aktør som vi som innbyggere og skattebetalere har rett til å forlange av dem. Dette må det ryddes opp i.

Forrige artikkelRussland klart til å utplassere sin nye undervannsdrone Poseidon
Neste artikkelHva kom ut av møtet mellom utenriksministrene Antony Blinken og Sergeij Lavrov?
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).