Economist: Rasisme – Altfor mange italienere på Italias landslag

0
Noe så utspekulert rasistisk. Et helt landslag fylt opp med spillere fra eget land. Foto: Shutterstock

Som kjent slo Italia England i en høydramatisk EM-finale i fotball. Tidsskriftet Economist har sin egen vinkel på dette og knytter Italias seier til fascisme, rasisme og nederlag for multikulturalismen. Og da tenker de ikke på de mange italienerne som ble fysisk angrepet på gata i England. Nei, for problemet, ifølge Economist var det italienske landslaget sjøl:

Gli Azzurri besto simpelthen av for mange italienere. The Economist skriver:

“Det mest slående ved Italias 26-mannstropp før det gikk på banen var at det, som det eneste blant de viktigste konkurrentene, ikke hadde en eneste spiller som ble ansett som farget,” “Selv om tre var født i Brasil, de er av italiensk avstamning.”

Noe så sjofelt og utspekulert. Stille et landslag med egne borgere i stedet for å kjøpe dem fra andre land. At det går an! Da var det noe annet og mer sportsmanlike ved det engelske laget der flertallet av spillerne tok av seg sølvmedaljene så fort de hadde fått dem.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.