Aten: Tusener i demonstrasjon mot vaksinetvang

0
Fra protesten i Aten. Skjermdump fra Twitter

Mer enn 5000 mennesker demonstrerte i den greske hovedstaden mot regjeringas ordre om tvangsvaksinering av helsearbeidere og ansatte på pleiehjem. Demonstrantene ropte slagord mot statsminister Kyriakos Mitsotakis og krevde at han skulle gå av. Den greske regjeringa vil nå starte vaksinasjon av barn ned til 15 år, til tross for at barn knapt har noen fare for å bli sjuke av covid-19, og til tross for urovekkende mange bivirkninger med de eksperimentelle vaksinene.

Dette er den største protesten som har vært i Hellas mot regjeringas vaksinekampanje. Meningsmålinger viser imidlertid at Mitsotakis foreløpig har støtte fra et klart flertall for denne politikken.

Men som kjent er vaksinasjon ikke et spørsmål som avgjøres av et flertall, men et valg den enkelte har rett til å ta.

«Enhver har rett til å velge. Vi velger at regjeringen ikke velger for oss,» sa kardiologen Faidon Vovolis, som har stilt spørsmålstegn ved den vitenskapelige forskningen rundt ansiktsmasker og vaksinen og leder «Fri Igjen» -bevegelsen, som arrangerte protesten. Vovolis sa at han startet gruppa som svar på regjeringens «tøffe tiltak» for å stanse viruset.

Demonstrantene i Aten ropte også slagord som «henda vekk fra barna våre» og «nei til giftvaksiner».

Den greske regjeringas skritt i retning tvangsvaksinering er et ekko av Emmanuel Macrons politikk i Frankrike, en politikk som er blitt møtt med enda mer omfattende protester.

Les: Omfattende demonstrasjoner i Frankrike mot Macrons plan om tvangsvaksinasjon

Forrige artikkelEconomist: Rasisme – Altfor mange italienere på Italias landslag
Neste artikkelHelsedepartementet i Israel: – Naturlig smitte gir bedre immunitet mot «delta» enn vaksiner